Skip to main content

Ήττα στις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 59-56 στον πρώτο τελικό των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Επόμενο παιχνίδι τη Δευτέρα (26/5, 19:45) στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 59-56 στον πρώτο τελικό των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Επόμενο παιχνίδι τη Δευτέρα (26/5, 19:45) στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι άρχισε με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι ιδιαίτερα άστοχοι και έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 19-6 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σταδιακά τη διαφορά και πλησίασαν στους οκτώ (31-23), αλλά η αστοχία στις βολές δεν τους επέτρεψε να μειώσουν ακόμη περισσότερο με το ημίχρονο να τελειώνει 35-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πειραιά κατάφερε με επιμέρους σκορ 10-3 να μειώσει σε 38-36, αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 51-41 υπέρ των γηπεδούχων. Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» με εκπληκτική άμυνα και σερί 12-0 σε έξι λεπτά πέρασαν μπροστά με 51-53 με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι στο 36’. Στα επόμενα 03:30, όμως, η αστοχία στην επίθεση δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αυξήσει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 8-0 και πέρασε μπροστά με 59-53 με το παιχνίδι να λήγει 59-56 και τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0.

Δεκάλεπτα: 19-6, 35-26, 51-41, 59-53.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης):  Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 11 (1), Ματσιούλις 15, Ράιτ 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας); Πέτγουεϊ, Ντάνστον 13, Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 15 (3), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Κόλινς 7 (1), Σίμονς, Λοτζέσκι 6 (2), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης.

ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ: «Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη απόψε αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα σε αυτό το σημείο. Μπορεί να μην ήμασταν καλοί επιθετικά, όμως παίξαμε καλή άμυνα, δεν δώσαμε δεύτερες επιθέσεις στον Ολυμπιακό και αυτό ήταν καθοριστικό.  Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, είναι 40 λεπτά συγκέντρωσης και αναζήτησης της νίκης. Η πρώτη νίκη είναι τα πάντα σε αυτά τα ματς. Αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε σήμερα με 20 πόντους θα μιλάγαμε για διαφορετικά παιχνίδια στη συνέχεια. Τώρα πάμε στο ΣΕΦ να βρούμε τις λύσεις και να κερδίσουμε στην έδρα του Ολυμπιακού. Δεν το έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής φέτος και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε τώρα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Πρέπει να σταθούμε σε τρία σημεία. Το πρώτο είναι πώς ξεκινήσαμε, όπου φανήκαμε τελείως ανέτοιμοι, ήμασταν διστακτικοί και άτολμοι. Το δεύτερο έχει να κάνει με την απόδοσή μας μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό. Το τρίτο κομμάτι είναι το τελευταίο λεπτό, όπου κάναμε τέσσερα λάθη, δύο αμυντικά και δύο επιθετικά. Το μομέντουμ φαινόταν ότι ήταν για μας, καθώς περάσαμε σε ένα σημείο όπου αυτός που μένει πίσω δέχεται πίεση κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, η συνέχεια στο γήπεδό μας. Η δουλειά μας είναι να αναλύσουμε το παιχνίδι για να επιστρέψουμε εδώ».


Ο Έλληνας κόουτς στη συνέχεια ανέφερε: «η πίεση για το αποτέλεσμα επηρεάζει τους παίκτες. Δεν με νοιάζει αν έχει 10 ή 20 χιλιάδες στο γήπεδο. Αν είχαμε σήμερα ευκαιρία έχει σχέση καθαρά με το πώς πήγαμε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είχε 1/20 τρίποντα, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να μην τους δώσουμε σουτ. Αν μας έλεγε κανείς ότι θα είμαστε ένα καλάθι πάνω ένα λεπτό πριν το τέλος, θα την παίρναμε αυτή την επιλογή. Όμως κάναμε τέσσερα λάθη, που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Είχαμε και την αστοχία, αλλά και τη διαφορά στις βολές. Σε ένα ματς που κρίνεται με τόσο μικρή διαφορά, αυτό παίζει ρόλο».

Τέλος ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε πως  «η χρονιά είναι μεγαλη και καποιοι παίκτες είναι φορμαρισμένοι σε διαφορετικές περιόδους. Δουλειά μας αλλά και του κάθε παίκτη είναι να φροντίζουμε να εμφανίζεται έτοιμος».



ΜΑΡΝΤΙ ΚΟΛΙΝΣ: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Κάναμε πολύ κακό ξεκίνημα, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Για κάποιο λόγο δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά κάναμε εξαιρετική δουλειά για να επιστρέψουμε στο ματς και σταματήσαμε τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά κάναμε κάποια λάθη στο τέλος και δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια λάθη. Πρέπει να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε».

Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644691830750, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}