Skip to main content

Μεγάλη νίκη στη Μάλαγα για τον Θρύλο

Σπουδαία εμφάνιση από τον Back2Back Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και νίκη στη Μάλαγα με 80-63.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Back2Back Πρωταθλητή Ευρώπης και νίκη στη Μάλαγα με 80-63.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη πήραν από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο σκορ και στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον αρχηγό να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και οργανωτικά και εκτελεστικά, να τελειώνει 18-28 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Θρύλος συνέχισε να παίζει εκπληκτική άμυνα και το μνοναδικό πρόβλημα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ορισμένα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ με το ημίχρονο να τελειώνει 34-41.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν απολαυστικοί. Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Μάντζαρης έκαναν καταπληκτική δουλειά, ο Σπανούλης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και η διαφορά έφτασε στο +15 (43-58) στο 26’. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη για το 50-63.

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος δεν θέλησε να δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην Ουνικάχα και έτσι η διαφορά έφτασε και πάλι στο +15 (53-68) στο 33’. Στα τελευταία εφτά λεπτά οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα και στις δύο μεριές του παρκέ. Ο Σπανούλης σταμάτησε να εκτελεί, αλλά δημιουργούσε τη μία φάση μετά την άλλη για τους συμπαίκτες του. Λοτζέσκι, Ντάνστον και Παπαπέτρου έκαναν ασίστ τις πάσες του αρχηγού και ο Θρύλος έφτασε στη νίκη με 63-80.

Δεκάλεπτα: 18-28,  34-41, 50-63,  63-80
Oυνικάχα Μάλαγα (Πλάθα):  Σαμπόνις, Ουρτασούν 13 (2), Κάλογουεϊ 2, Σουάρες 8 (2), Γκρέιντζερ 6,  Βάσκεθ 6, Νγκιουράνε, Τούλσον 4, Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 10 (2), Στίματς 10.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (1), Σερμαντίνι 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 20 (4), Παπαπέτρου 8 (2), Σλούκας 6 (1), Σίμονς 2, Μάντζαρης 2,  Καββαδάς 2, Λοτζέσκι 18 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Όπως όλοι ξέρετε ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και τις δύο ομάδες. Ήρθαμε εδώ με μοναδικό στόχο τη νίκη. Είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις σε μια έδρα όπως αυτή της Μάλαγα που έχει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα. Η Μάλαγα έβαλε πολύ πίεση στους γκαρντ μας, αλλά είχαμε υπομονή, γυρίσαμε καλά τη μπάλα και βρήκαμε σωστά τον τρόπο προς το καλάθι. Η δημιουργικότητα μας ήταν εξαιρετική, είχαμε 22 ασίστ. Ο Μάντζαρης και ο Σπανούλης ειδικότερα διάβασαν εξαιρετικά τις καταστάσεις και καθοδήγησαν πολύ σωστά την ομάδα. Στην άμυνα παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει για 35 λεπτά, κάναμε όσα είχαμε πει στην άμυνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ενώ είχαμε δύο πολύ σημαντικές απουσίες όπως αυτές του Στράτου και του Γιώργου οι παίκτες μας έδειξαν πως πάνω από όλα είναι ομάδα. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε στην Κωνσταντινούπολη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Είχαμε 22 ασίστ και 10 λάθη. Όταν έχεις 10 λάθη απέναντι στη Μάλαγα στην έδρα της που πιέζει τόσο, είναι σημαντικό και δείχνει ότι ελέγξαμε το παιχνίδι. Επίσης ο Βασίλης έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι, ελέγξαμε και τα ριμπάουντ και φτάσαμε στη νίκη. Το 75% στα δίποντα που είχαμε κάποια στιγμή στο ματς, προκύπτει από τις 22 ασίστ. Τιμωρήσαμε όλες τις κακές άμυνες της Μάλαγα. Σίγουρα μας έλειπαν και ο Γιώργος και ο Στράτος. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, όλοι όταν μπαίνουν στο γήπεδο πρέπει να δίνουν το 100%. Όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα, πρέπει να παίρνεις την ευκαιρία αμέσως με το που μπαίνεις στο παρκέ. Ο Παπαπέτρου την άρπαξε την ευκαιρία αμέσως και κάνει τρίτο συνεχόμενο καλό ματς».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Φέτος έχουμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Μας λείπει ο Έισι από την αρχή, μετά χτύπησε ο Βασίλης, τώρα ο Στράτος και ο Γιώργος και γενικά έχουμε πολλά προβλήματα από την αρχή. Έτσι όλοι πρέπει να δίνουν κάθε φορά το κάτι παραπάνω. Έχουμε δημιουργήσει χαρακτήρα ως ομάδα, το έχουμε δείξει αυτό τα τελευταία δύο χρονιά. Παίζουμε πάντα καλά στα μεγάλα παιχνίδια και κοιτάζουμε τώρα το επόμενο ματς με την Αναντολού Εφές. Ξέρουμε να διαβάζουμε καλά τα πικ εν ρολ, να διαβάζουμε τα πρες και από την αρχή δείξαμε τι ακριβώς θέλαμε να κάνουμε που ήταν να πάρουμε τη νίκη».


ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Εγώ όποτε μπαίνω στο παρκέ κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Όλα για την ομάδα. Δεν έχει σημασία τι κάνω εγώ. Η πρώτη εντολή που μου είχε δώσει ο κόουτς ήταν άμυνα και ριμπάουντ. Όταν παίζεις με γκαρντ δίπλα σου στην επίθεση όπως ο Σπανούλης και ο Μάντζαρης, όλα είναι πιο εύκολα. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, δηλαδή αυτό στα Τρίκαλα. Θέλουμε μια καλή εμφάνιση και μετά την Αναντολού Εφές. Εάν δεν κερδίσουμε την Αναντολού Εφές, τότε θα είναι σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα απόψε».

Highlights...

Photo Gallery...
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644435594353, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}