Skip to main content

Νίκη στην πρεμιέρα

Η πρεμιέρα κρύβει πάντα παγίδες, αλλά ο Θρύλος κατάφερε να τις ξεπεράσει και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα.

Η πρεμιέρα κρύβει πάντα παγίδες, αλλά ο Θρύλος κατάφερε να τις ξεπεράσει και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν 85-81 της Κάχα Λαμποράλ με κορυφαίους τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Πρίντεζη.

Μπροστά σε 8000 φίλους τους, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας ξεκίνησαν αγχωμένα απέναντι στην ισπανική ομάδα σ’ ένα παιχνίδι το οποίο είχε πολλές αλλαγές στο σκορ.

Ο γρήγορος ρυθμός βοήθησε τους Ισπανούς να μένουν στο σκορ αλλά στο τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν καθαρό μυαλό και με τη βοήθεια του κόσμου έφτασαν στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (6 ριμπάουντ, 2 κλεψ), Λο 4, Aντιτς 9 (1), Σπανούλης 16 (2τριπ., 6 ασ.), Περπέρογλου 14 (2), Ντόρσεϊ 7, Σλούκας 6 (2τριπ., 5ριμπ.), Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17 (3), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης
Κάχα Λαμποράλ(Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11, Σονσέκα, Καμπέθας 9 (1), Σαν Εμετέριο 11 (1), Ερτέλ 6 (1), Ολεσον 13 (1), Λάμπε 18 (1), Ν. Μπιέλιτσα 11 (1), Κοζέρ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: "Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο. Έγινε αυτό που περιμέναμε… Δηλαδή, δεν είχαμε συνεχόμενα καλή απόδοση, δεν είχαμε ρυθμό και το ξέραμε. Η ΤΣΣΚΑ κέρδισε ένα καλάθι στην έδρα της σήμερα. Υπάρχει μεγάλη πίεση. Οι προσδοκίες για την ομάδα μας είναι πολύ μεγάλες.

Αντιμετωπίσαμε προβλήματα με φάουλ και περάσαμε στο ματς νωρίς παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι. Όπως έγινε με τον Λο που ήταν εκτός ένα μήνα. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κάθε παιχνίδι και προπόνηση θα μας κάνει καλύτερους. Στην ανάλυση που θα κάνουμε, θα δούμε τι κάναμε καλά. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να ετοιμάσουμε τον Λο ώστε να παίζει περισσότερο. Επιλέξαμε σήμερα μία συγκεκριμένη άμυνα με πολλές αλλαγές για να αποφύγουμε το παιχνίδι της Κάχα με διεισδύσεις και πολλές πάσες. Αλλάζαμε στα σκριν, κόψαμε την κυκλοφορία τους. Κερδίσαμε σχετικά άνετα αλλά φάνηκε ότι ήμασταν σήμερα πολύ πιεσμένοι. Η Κάχα είχε παίξει πολλά επίσημα ματς και σίγουρα είναι πιο έτοιμη. Εμείς είχαμε αυτό μειονέκτημα αλλά ήταν γνωστό. Θέλαμε νίκη έστω και με έναν πόντο και αυτό έγινε".

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: «Πάντα είναι δύσκολη η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα, παίξαμε καλά αλλά δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους και γι αυτό έμειναν μέσα στο παιχνίδι. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τη δουλειά και τα παιχνίδια.  Δοκίμασα το πρωί και αισθάνθηκα καλά οπότε μπήκα να βοηθήσω την ομάδα όπως κάνουν όλα τα παιδιά. Σιγά-σιγά θα είμαστε όλο και πιο έτοιμοι».

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Δεν παίξαμε καλά και κάναμε πολλά λάθη στο αμυντικό κομμάτι. Δώσαμε την ευκαιρία στην Κάχα να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια. Είναι έμπειρη ομάδα και καλά δουλεμένη. Σίγουρα θα πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα και να βελτιωθούμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας, γιατί μας βοήθησαν πολύ να φτάσουμε στη νίκη.

ΝΤΟΥΣΚΟ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, γιατί έπαιξε καλά. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι και κάναμε πολλά λάθη, όμως, στην πορεία βελτιώσαμε την άμυνά μας στον Σπανούλη. Παρόλα αυτά κατάφερε και σκόραρε 16 πόντους. Επρεπε να έχουμε νικήσει, αλλά δεν παίξαμε την άμυνα που έπρεπε στα τελευταία λεπτά",

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633036519286, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}