Skip to main content

Φουλ για προημιτελικά

Ο Ολυμπιακός νίκησε 82-74 την Κάχα Λαμποράλ και βάζει πλώρη για πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 82-74 την Κάχα Λαμποράλ και βάζει πλώρη για πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι Πειραιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους μέσω της άμυνας. Με τρομερή ενέργεια ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε τον δρόμο στους υπόλοιπους και η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους «ερυθρόλευκους» μπροστά 18-11.  Η σπουδαία δουλειά στην άμυνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Λο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με βοήθεια από τον Πρίντεζη το ημίχρονο να τελειώνει με τον Πρωταθλητή Ευρώπης μπροστά με 41-27.

Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς στην τρίτη περίοδο και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στο +12 (62-50) στο 30’. Η διαφορά μάλιστα, με τον Περπέρογλου να κάνει καταπληκτικό τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασε στο +20 στο 37’, αλλά οι Βάσκοι με αντεπίθεση διαρκείας την έριξαν στους οκτώ για το τελικό 82-74.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 41-27,  62-50, 82-74
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 18 (2),  Άντιτς 8 (1), Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 9 (1), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 9 (1), Κατσίβελης.
Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Κουκ 3 (1), Νοτσιόνι 7, Μ.Μπιέλιτσα, Καμπέθας, Σαν Εμετέριο 7 (1), Πλάις 2, Ερτέλ 16 (4), Λάμπε 12 (1), Μπιέλιτσα Ν 12 (1), Κουζέρ 15 (2).

Aναλυτικά τα αποτελέσματα του ομίλου

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μπαρτσελόνα 60-99
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Σιένα 92-61
Κίμκι-Μπεσίκτας 87-56
Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 82-7

Βαθμολογία (Σε 8 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 7-1
2. Σιένα 6-2
3. Ολυμπιακός 5-3
4. Κίμκι 5-3
5. Κάχα Λαμποράλ 4-4
6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-5
7. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-6
8. Μπεσίκτας 0-8

Επόμενη αγωνιστική (28/2)

Μπεσίκτας-Ολυμπιακός
Κάχα Λαμποράλ-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Σιένα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Μπαρτσελόνα-Κίμκι


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε πει ότι θα είναι δύσκολο ματς, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη που πήραμε παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Στο πλάνο μας ήταν να μειώσουμε τα λάθη και να περιορίσουμε τον Λάμπε. Οι αντίπαλοί μας σούταραν με 53% από την γραμμή του τριπόντου και  έτσι έμειναν στο παιχνίδι και μείωσαν στο τέλος στους οκτώ  πόντους, εκμεταλλευόμενοι κάποια δικά μας λάθη, τρία στην σειρά και χαμένες βολές. Αλλά αυτό νομίζω έχει λίγη σημασία. Η διαφορά είναι ίδια με πρώτο ματς. Θέλαμε την νίκη, που ήταν η 4η σερί. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την συγκέντρωση και διάθεση που έδειξαν στην άμυνα. Κάναμε καλό ροτέσιον. Ο Σπανούλης ήταν άρρωστος και θέλαμε να μην τον κουράσουμε και να παίξει όσο το δυνατόν λιγότερο. Τα καταφέραμε και κερδίσαμε και σχετικά εύκολα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα μετά την ήττα από την Σιένα. Είναι αδύνατο να παραμείνεις σε υψηλό ρυθμό με τόσα ματς. Είναι πολλές οι καλές ομάδες και αν δεν βρεθείς σε πολύ καλή μέρα θα χάσεις. Έγιναν και πολλά σε εκείνο το ματς με το χρονόμετρο.  Έχουμε το ρεκόρ των σερί νικών θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά και αυτό που έχουμε καλό είναι... Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα, νικητές που συγκεντρώνονται στον ομαδικό στόχο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν χαρακτήρα και αυτό μας κάνει ανταγωνιστικούς και στην φετινή διοργάνωση. Δεν θα παίξει... Θα παίξει στην Τουρκία... Εχουμε μια δομημένη ομάδα, που βασικό χαρακτηριστικό της είναι η χημεία. Κάθε νέα είσοδος την διαταράσσει, για αυτό και πρέπει να γίνεται ομαλά. Έχει μια εβδομάδα ακόμη προπόνηση, που θα τον βοηθήσει».


ΕΙΣΙ ΛΟ:   «Ήταν μία σημαντική νίκη και κρατάμε αυτό. Το βασικό μας ζητούμενο ήταν να κερδίσουμε. Θέλαμε και τη διαφορά αλλά δεν τα καταφέραμε, όμως αυτό που μετρά είναι η νίκη. Έχουμε ακόμα άλλα έξι ματς μπροστά μας. Κοιτάμε καθένα από αυτά ξεχωριστά, έχοντας στο μυαλό μας τι θα κάνουμε εμείς και όχι τι θα κάνουν οι αντίπαλοι μας».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:  «Είναι μία σημαντική νίκη για την ομάδα. Στο φινάλε όμως απογοητεύσαμε λίγο τους εαυτούς μας γιατί χάσαμε τη διαφορά. Όταν προηγείσαι με τόσο με τόσο μεγάλη διαφορά λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι ίσως σκέφτεσαι κάπου ότι όλα έχουν τελειώσει και το μυαλό χαλαρώνει. Κανείς μας δεν ήθελε να συμβεί αυτό. Κερδίσαμε όμως με όσους είχαμε χάσει στη Βιτόρια. Ασχολούμαστε όμως τη δική μας ομάδα και το πώς θα κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουν μείνει από εδώ και πέρα και δεν θα βγάλουμε μολύβι και χαρτί για να δούμε το goal average. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα. Ένιωθα καλά. Σημασία έχει να συνεχίσουμε ενωμένοι σαν μια οικογένεια και να κοιτάξουμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι».

ΓΙΑΝ ΤΑΜΠΑΚ: «Η ενέργεια είναι το πιο σημαντικό. Δεν υπάρχουν τεχνικά και αγωνιστικά ζητήματα να μιλήσουμε. Αν δεν βάζεις ενέργεια, όπως αυτή που βάζαμε στην αρχή της δεύτερης φάσης, δεν μπορείς να μιλήσεις για άλλο θέμα. Οι περισσότεροι πόντοι σήμερα ήρθαν από αιφνιδιασμό, ένας εναντίον ενός ή επιθετικά ριμπάουντ. Θα έχουμε δυσκολία να κερδίσουμε στους “16", αν τους επιτρέπουμε να σκοράρουν πάνω από ογδόντα πόντους. Πρέπει να ανακτήσουμε την συγκέντρωσή μας και παίζουμε με ενέργεια. Αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο TOP-16».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632829692719, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}