Skip to main content

Η πρώτη κατοστάρα της χρονιάς

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον ΚΑΟΔ και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν περάσει ούτε 48 ώρες από το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα στην Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν έτοιμοι και συγκεντρωμένοι φτάνοντας δια περιπάτου στο 103-67.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον ΚΑΟΔ και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν περάσει ούτε 48 ώρες από το παιχνίδι με την Τσεντεβίτα στην Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν έτοιμοι και συγκεντρωμένοι φτάνοντας δια περιπάτου στο 103-67.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα φρόντισαν από το ξεκίνημα να δείξουν τις διαθέσεις τους, ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και ως το τέλος του αγώνα φρόντιζαν να την ανεβάζουν συνεχώς φτάνοντας τελικά στην πρώτη κατοστάρα της χρονιάς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του και μοίρασε το χρόνο χωρίς όμως κανείς από τους παίκτες που μπήκαν στο παρκέ να υστερήσει στο ελάχιστο.

Δεκάλεπτα: 31-14, 58-32, 81-50, 103-67
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 4, Άντιτς 4, Σπανούλης 18 (4/4τρ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 5, Μαυροειδής 12, Γκετσεβίτσιους 11, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης 4
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Νόουλς 14, Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαΐδης, Μπένας 4, Μίτσελ 15, Κάρτερ 4, Κακαρούδης 17, Ντέιλ 6 Ζάρας 2, Ιωάννου 2, Πάλμερ 3

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: "Δείξαμε σεβασμό στον αντίπαλο όπως σε κάθε παιχνίδι. Στο βίντεο που παρακολουθήσαμε τον ΚΑΟΔ με τον Πανιώνιο και στις νίκες που έχει καταφέρει, κάναμε την εκτίμηση ότι παίζει γρήγορα με αθλητικότητα και συγκέντρωση. Σε κάποια σημεία έπρεπε να δώσουμε έμφαση και νομίζω ότι τα καταφέραμε, ειδικά η δημιουργικότητα μας πήγε πολύ καλά με τις 28 ασίστ που δώσαμε. Συγχαρητήρια στα παιδία για τη νίκη διότι δεν είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας".

Για το ματς με την Αρμάνι: "πάμε στο Μιλάνο για ένα δύσκολο ματς. Σε μία πρώτη ανάλυση παρατηρήσαμε ότι έχουν υψηλό ποσοστό εναντίον closeup άμυνας. Δεν πρέπει αν τους αφήσουμε αν βρουν τους σταθερούς σουτέρ τους και δεν πρέπει να κυκλοφορήσουν καλά τη μπάλα. Κάποια παιδιά πρέπει να ανεβάσουν την αυτοπεποίθησή τους καθώς είναι βαριά η φανέλα της ομάδας,. Να διαβάσουμε καλά το Μιλάνο. Παίζουν με πολλές απομονώσεις όπως Χέρστον και Λάνγκφορτ, σίγουρα μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ η Αρμάνι".

Για τη νίκη του Ικάρου επί του Παναθηναϊκού "είναι καλό νέο για μας η νίκη του Ικάρου, αλλά κοιτάμε μόνο την ομάδα μας. Ο ρυθμός των αγώνων είναι αμείλικτος και κάθε λάθος κοστίζει".

Για τα όσα υποστήριξε ο μάνατζερ Θάνος Κουκουράβας: “Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε να γράψει ότι θέλει. Ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς κανένα κόστος. Το θέμα είναι ποιος το λέει και τίποτα περισσότερο. Πριν από μένα, με μένα αλλά και με τον επόμενο προπονητή υπάρχει στρατηγική από τη διοίκηση. Οι κύριοι Σκινδήλιας και Σταυρόπουλος επικοινωνούν και με τον Αμερικανό μάνατζερ και αυτός του καθοδηγεί αναλόγως. Εγώ έκανα απλά την εισήγηση μου στη διοίκηση και αυτή ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη συμφωνία".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ: "Κάναμε καλό ματς σε άμυνα κι επίθεση. Δεν κοιτάμε τον αντίπαλο και δίνουμε πάντα το 100% όπως παίζουμε στην Ευρωλίγκα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας. Ο ΚΑΟΔ έχει μαχητική ομάδα, δε του δώσαμε περιθώρια και φτάσαμε στη νίκη.

Σίγουρα επειδή έφυγε ο Τζόι υπάρχει κενό στη ρακέτα, αλλά όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και ο Πάουελ που έρχεται. Σίγουρα πάντως όταν παίζεις βρίσκεις ρυθμό για τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Αυτό συμβαίνει με όλους τους παίκτες και όχι μόνο με μένα".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ: "Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κάτι που προσπαθούσα να μεταδώσω στα παιδιά ήταν να παίξουν χωρίς να ασχοληθούν με το σκορ και τον πίνακα, σα να δίνουν φιλικό ματς. Στην πορεία αν προέκυπτε κάτι θα το θα κυνηγούσαμε. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ συγκεντρωμένος, αποφασιστικός και πολύ εύστοχος στα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν έχω την απαίτηση με τέτοιο μπάτζετ και τόσο νεαρούς παίκτες να παίζουν με τον πρωταθλητή Ευρώπης και να ανταποκρίνονται όπως πρέπει. Να μας γίνει μάθημα αφού δε μας κόστισε σε τίποτα. Μακάρι να παίζαμε αύριο για να ξεπερνούσαμε την ήττα. Τα πήγαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και κοιτάμε άλλα ματς όχι σαν το σημερινό. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς Μπαρτζώκα. Το περίμενα πως θα «πληρώναμε εμείς τη νύφη» μετά τις εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Ολυμπιακός που είχε μόνο μία μέρα να προετοιμαστεί για μας και τα πήγε καλά.

Υπάρχει διαφορά πίεσης από Ευρώπη σε Ελλάδα. Τον πρωταθλητή Ευρώπης θέλουν να τον κερδίσουν όλες οι ομάδες και η Τσεντεβίτα έχει καλό ρόστερ. Η πίεση τους επηρεάζει περισσότερο στην Ευρωλίγκα γιατί στην Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουν".

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157631927875018, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}