Skip to main content

Με την καρδιά του πρωταθλητή

Ο Ολυμπιακός νίκησε 68-67 τη Σιένα στην Ιταλία για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στα play off.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 68-67 τη Σιένα στην Ιταλία για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στα play off.

O Oλυμπιακός άρχισε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με +6, αλλά οι Ιταλοί επέστρεψαν γρήγορα και έκαναν το 18-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Μπάνκι έφτασε ακόμη και στο +10 στο 17', αλλά ο Ολυμπιακός με Λο και Άντιτς μείωσε σε 37-36 στο ημίχρονο. 

Οι Ιταλοί ξεφυγαν για ακόμη μια φορά στο σκορ, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με επιμέρους 12-2 οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά, έφτασαν ακόμη και στο +7 στο 39', αλλά δύο τρίποντα της Σιένα έριξαν την διαφορά στον έναν πόντο και πλέον τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68
Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 8, Εζέ 6, Καραρέτο 3, Κανγκούρ 14, Σανικίτζε 2, Ορτνέρ 5, Τζάνινγκ 14, Χάκετ 4, Μος 11.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 7, Άντιτς 9, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 8, Σλούκας 11, Πάουελ, Πέρκινς, Παπανικολάου 11.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Όχι τελικός για την πρόκριση, αλλά ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Για εμας ήταν το βήμα που θέλαμε στο TOP-16. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρωλίγκα και αυτό ηταν ένα σημαντικό βήμα που κάναμε. Δεν μπορώ ότι παίξαμε καλά, αλλά παίξαμε σοβαρά. Είχαμε περίεργες πεντάδες στο ματς καθώς χάσαμε τον Πρίντεζη μια μέρα πριν φύγουμε από την Ελλάδα. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τα σχήματα μας στα δικά τους, παίξαμε με τρία γκαρντ. Προσπαθήσαμε αρκετά και τελικά τα καταφέραμε. Δείξαμε χαρακτήρα για άλλη μια φορά και είμαστε αισιόδοξοι για την πρόκριση μας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.Ο Σπανούλης είχε κακό πρώτο ημίχρονο. Η Σιένα έπαιξε όλη της την άμυνα επανω του. Όλη τους η προσοχή ήταν επάνω του. Έπαιξαν ζώνες και ένας επάνω του, έστελναν δεύτερο παίκτη επάνω του. Ακόμη, όμως, και μια ομάδα να τον σταματησει για 30 λεπτά, στο τέλος δείχνει προσωπικότητα, χαρακτήρα και κάνει τη διαφορά, είναι τρομερά επικίνδυνος. Μας έδωσε ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να πάρουμε τη νίκη. Ήταν ακόμη μια καλή εμφανιση από αυτόν και πήραμε τη νίκη».  

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Η ενέργεια και η ψυχή είναι το πρώτο απ όλα. Στα σημεία που παίζαμε καλά, παίζαμε καλά όλοι μαζί και αποδίδαμε όμορφο μπάσκετ. Στα σημεία που άνοιγε η διαφορά δεν αφήναμε τη Σιένα να επιτεθεί στο τρανζίσιον. Το κλειδί ήταν πως η μπάλα έφευγε γρήγορα από τα χέρια μας και έφτανε στον ελεύθερο παίκτη. Μέσα από τα miss match βγάζαμε ελεύθερες φάσεις. Είχαμε αμυντική προσήλωση, δεχθήκαμε πολύ λίγους πόντους και αυτό ήταν και το κομμάτι που κράτησε την ομάδα μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος. Αυτό που μετρούσε ήταν πάνω απ' όλα η νίκη. Το αν θα παίξει ρόλο η διαφορά ή όχι θα το δούμε στο τέλος. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια, θα τα παλέψουμε μέχρι το τέλος και ελπίζουμε να στραβοπατήσει η Σένα. Αυτό που μετράει είναι να περάσουμε στους "8". Καλύψαμε καλά πιστεύω το κενό του Γιώργου (σ.σ. Πρίντεζη), όλα τα παιδιά τα πήγαν καλά σε αυτό και ο Στράτος (σ.σ. Περπέρογλου) και ο Πέρο (σ.σ. Άντιτς). Θα μας βοηθούσε πολύ σήμερα ο Γιώργος γιατί άφηναν αρκετά το σουτ στα 4άρια».

ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ

«Η νίκη μας απόψε έδειξε και τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα. Ξεραμε πως θα είναι δύσκολο αυτό το παιχνίδι. Βρεθηκαμε στο -10, αλλά δεν τα παρατήσαμε. Παλέψαμε ως το τέλος. Δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε πως είμαστε ομάδα και παλέψαμε ως το τέλος γι' αυτή τη μεγάλη νίκη»

*70 φίλοι του Ολυμπιακού έδωσαν συγκλονιστικό "παρών" στην Palaestra και βοήθησαν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να φτασει στη νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Κίμκι 80-79
Σιένα-Ολυμπιακός 67-68
Κάχα Λαμποράλ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 87-67
Μπαρτσελόνα-Μπεσίκτας (15/3)

Βαθμολογία (Σε 11 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 9-1*
2. Σιένα 7-4
3. Ολυμπιακός 7-4
4. Κίμκι 6-5
5. Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-5
6. Κάχα Λαμποραλ 6-5
7. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-9
8. Μπεσίκτας 0-10*
*Έχουν παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική (21-22/3)

Μπαρτσελόνα-Κάχα Λαμποράλ 21/3
Κίμκι-Φενέρμπαχτσε/Ουλκερ 22/3
Μπεσίκτας-Σιένα 22/3
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 22/3

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633031593779, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}