Skip to main content

Προδόθηκε στο δεύτερο μισό

Ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα κι αυτή η ήττα από τη Ζαλγκίρις «πόνεσε» ακόμα πιο πολύ. Οι Λιθουανοί επικράτησαν των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ με 79-61 στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα κι αυτή η ήττα από τη Ζαλγκίρις «πόνεσε» ακόμα πιο πολύ. Οι Λιθουανοί επικράτησαν των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ με 79-61 στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε καλά απέναντι στη Ζαλγκίρις και έδειξε να ελέγχει το ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν τα παράτησαν κι έμειναν κοντά στο σκορ στο τέλος του πρώτου μισού.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού κι από το -7 (42-35) βρέθηκε στη θέση του «οδηγού» κι αυτή τη θέση την κράτησε ως το τέλος του αγώνα φτάνοντας εύκολα στη νίκη που τη διατηρεί στην κορυφή του ομίλου.

Δεκάλεπτα: 17-14, 39-33, 49-59, 61-79
Ολυμπιακός (Μπαρτζωκας): Χάινς 15, Λο 1, Αντιτς 5, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 11 (2).
Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 8, Τζάαμπερ 9 (1), Πόποβιτς 16 (3), Ν. Λαβρίνοβιτς 9 (1), Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 4, Λαφαγιέτ 10 (2), Καουκένας 8, Φουτ 7, Κσ. Λαβρίνοβιτς 3

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: "Είναι προφανές από την εξέλιξη του σκορ πως υπήρχε κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε δικαιολογημένα. Πρώτον γιατί η Ζαλγκίρις είχε ένα ρυθμό σε όλο το παιχνίδι, ενώ εμείς άλλον στον πρώτο και άλλον στον δεύτερο. Ως ένα βαθμό μπορώ να πω, χωρίς δικαιολογία πως έπαιξαν ρόλο τα τρία σημαντικά ματς μέσα σε πέντε μέρες. Υστερήσαμε σε σημαντικούς τομείς. Τα 22 λάθη έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ζαλγκίρις. Αυτά έδωσαν αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Μετά την εκτός έδρας στην Κάχα, η Ζαλγκίρις έδειξε αυτοπεποίθηση. Έβαλε μεγάλα σουτ στη τρίτη περίοδο που μας γονάτισαν. Έχουμε δύσκολο δρόμο και μεγάλα παιχνίδι μπροστά μας και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε.

Είχα πει πως αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικό που ο Ολυμπιακός δεν είναι αουτσάιντερ και είναι φαβορί. Αυτό αναμένεται να πάρει χρόνο αυτό, μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση. Δεν μπορεί να είναι φαβορί στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός και γενικά καμία ομάδα δεν είναι φέτος".

Για τους ρόλους των παικτών του: "είναι μεγάλη κουβέντα. Η δουλειά μας είναι αυτή. Η διαχείριση μίας μεγάλης επιτυχίας είναι πιο δύσκολη από τη διαχείριση μίας αποτυχίας. Η αίσθησή μου είναι πως όλοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από την υποστήριξη της ομάδας και να κάνουν το καλύτερο. Κανείς παίκτης δεν φταίει, αλλά εγώ. Μεγάλο μέρος του κόσμου όταν βγαίναμε μας χειροκρότησε. Δείχνει την υποστήριξη στους παίκτες και πως κατάλαβαν πως προσπάθησαν σκληρά παρά το κακό αποτέλεσμα".

Για τον Τζόι Ντόρσεϊ: "Δεν το ήξερα και τώρα το έμαθα. Στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζουν όσοι θέλουν και θέλουν πολλοί".

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: "Δεν ξέρω τι έγινε σήμερα. Ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί. Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε με τίποτα ενώ οι αντίπαλοι πέτυχαν πολλά μεγάλα σουτ. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε από την αυριανή προπόνηση κιόλας και να βελτιωθούμε ενόψει της συνέχειας".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: "Είναι κακό να συγκρίνουμε την περσινή ομάδα με τη φετινή. Και είναι επίσης λάθος να λέμε πως και πέρσι δεν αρχίσαμε σωστά τη σεζόν. Πρέπει να δουλέψουμε, να βρούμε τι φταίει και να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτή την εμφάνιση. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο, το ότι είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος δεν λέει τίποτα. Φέτος είναι μια άλλη χρόνια και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να περάσουμε στο TOP-16".

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157631853581312, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}