Skip to main content

Νίκησε με… σβηστές μηχανές

Ο Ολυμπιακός νίκησε 70-65 τον Κολοσσό Ρόδου και έφτασε τις 19 νίκες μετά από 20 ματς στην Α1. Κορυφαίοι Άντιτς, Πάουελ και Λο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 70-65 τον Κολοσσό Ρόδου και έφτασε τις 19 νίκες μετά από 20 ματς στην Α1. Κορυφαίοι Άντιτς, Πάουελ και Λο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος.

Στο ξεκίνημα του ματς Λο και Άντιτς οδήγησαν την παρέα τους στο σκοράρισμα με τους «ερυθρόλευκους» να είναι μπροστά με 20-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέλαβαν δράση Χάινς και Πάουελ με τους Πειραιώτες να είναι με έναν πόντο μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου (33-32).

Ο Κολοσσός Ρόδου κατάφερε να περάσει με +4 μπροστά (43-47), αλλά Λο και Άντιτς αποκατέστησαν γρήγορα την τάξη με τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος να κάνουν επιμέρους 11-2 για το 54-49.

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο και έφτασε στο τελικό 70-65.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-32, 54-49, 70-65
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Λο 14 (2), Άντιτς 15 (1), Σπανούλης 3, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας 5, Πάουελ 12 (1), Πέρκινς, Παπανικολάου 12, Κατσίβελης
Κολοσσός (Φραγκιάς): Γεωργαλλής 3, Κουμπούρας 4, Χάτεν 13, Καλαϊτζής 3 (1), Βουγιούκας, Καλαμπόκης 5, Άουτερμπρίτζ 3 (1), Κουκουλάς 1, Νάτζφεϊ 5 (1), Λάνγκφορντ 7 (1), Καπελαν 7 (1), Όσμπι 14

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  «Μετά τη νίκη επί της Σιένα, είχαμε δύο μέρες να προετοιμάσουμε αυτό το ματς και δεν αποτελεί δικαιολογία η κούραση. Όσοι παίζουν πρέπει να είναι έτοιμοι να μην δώσουν το δικαίωμα στον αντίπαλο να τους πάρει αυτό για το οποίο έχουν δουλέψει. Πρέπει να πω συγχαρητήρια στον Κολοσσό, μας βοήθησε κι εμάς καθώς χρησιμοποίησε πολύ ζώνη, την οποία θα αντιμετωπίσουμε αρκετά στο ματς με τη Μακάμπι. Είναι το μόνο θετικό η νίκη. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά πως όταν έχουμε χάσει 11 βολές κι έχουμε δώσει 10 επιθετικά ριμπάουντ στον Κολοσσό, είναι καθαρά έλλειψη συγκέντρωσης και υποτίμησης της δικής τους προσπάθεια στην προπόνηση και μετά υποτίμησης του αντιπάλου».


KΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στον Κολοσσό καθώς έκαναν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην τακτική τους, κάτι που εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε. Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε δεν πρέπει να ψάχνουνε για δικαιολογίες του στιλ ότι είμαστε κουρασμένοι. Η ομάδα πρέπει να είναι εδώ σε κάθε ματς. Το μόνο θετικό είναι ότι μέσα από αυτή τη θολούρα πήραμε τη νίκη, που είναι το μόνο που κρατάμε. Κάθε λεπτό στο παρκέ είναι σημαντικό. Κανείς μας δεν αισθάνεται καλά γι' αυτό το πρόσωπο που δείξαμε. Από το βράδυ πρέπει να σκεφτούμε τι δεν κάναμε σωστά και από αύριο να δουλέψουμε σκληρά γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ: «Δεν ήταν στα πλάνα μας να έρθουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι, ασχέτως αν η εξέλιξη του μας έφερε κάποια στιγμή κοντά στο να τα καταφέρουμε. Είχαμε να παίξουμε 15 επίσημο ματς και αυτό που θέλαμε κυρίως ήταν να βάλουμε στο παιχνίδι μας ώστε να προσαρμοστούν περισσότερο τους νέους μας παίκτες. Καταφέραμε πάντως να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό παίζοντας καλό μπάσκετ. Μας απασχολεί κυρίως το ματς της ερχόμενης εβδομάδας, εκείνο κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας στην Ρόδο. Πρέπει να τα κερδίσουμε όπως και τα υπόλοιπα ματς, ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Είναι αμαρτία αυτή η ομάδα να μην βρίσκεται στην Α1. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό ώστε να πετύχει τους στόχους του».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633035862852, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}