Skip to main content

Ιδανικό φινάλε

Ο Ολυμπιακός νίκησε 80-53 τον Απόλλωνα Πατρών σε παιχνίδι-γιορτή. Οι «ερυθρόλευκοι» γιόρτασαν την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και ολοκλήρωσαν τη σεζόν με 25 νίκες και μόλις μια ήττα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 80-53 τον Απόλλωνα Πατρών σε παιχνίδι-γιορτή. Οι «ερυθρόλευκοι» γιόρτασαν την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και ολοκλήρωσαν τη σεζόν με 25 νίκες και μόλις μια ήττα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παιχνίδι φουριόζοι και με διάθεση να προσφέρουν εκτός από ουσία και θέαμα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έφτασε γρήγορα στο +10 (25-15). Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έριξαν κάπως τον ρυθμό του αγώνα με το ημίχρονο να τελειώνει 37-31.

Στην τρίτη περίοδο οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έκαναν επίδειξη δύναμης. Πρίντεζης, Πέρκινς και Παπανικολάου ήταν εντυπωσιακοί και έτσι ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά στο +22 (63-41) στο 30’. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έκαναν συντήρηση δυνάμεων και έφτασαν στη νίκη με 80-53.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 37-31, 63-41, 80-53

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο 7 (1), Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 4, Πάουελ 5, Πέρκινς 9 (1), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 8, Γεωργάκης 5, Κατσίβελης 2

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 6 (1), Αργυρόπουλος 10 (2), Καπερώνης, Γκραντ 8 (1), Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 12 (2), Πελεκούδας 4, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 5 (1), Μολφέτας 4, Τέρνερ 2

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ για να γιορτάσουν μαζί μας την κατάκτηση του τροπαίου. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Απόλλωνα και δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολα τα ματς στα play offs. Για τον Ολυμπιακό τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα, γιατί είχαμε κατακτήσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση και το μυαλό μας ήταν στην Euroleague. Ήταν δύσκολο να έχουμε υψηλό κίνητρο. Πλέον θα προετοιμαστούμε πολύ καλά τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα θα μας βοηθήσουν, καθώς δεν θα είναι εύκολα και παράλληλα θα μας βάλουν στην φιλοσοφία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει κάνει υπέρβαση στον τρόπο που έχει διαχειριστεί τα πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: «Ήταν γενικά ένα καλό παιχνίδι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Πάτρας για την πρόκριση στα play offs. Εμείς παίξαμε καλό μπάσκετ και πλέον πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα play offs».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633794939588, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}