Skip to main content

Τρίποντα, νίκη και ισοφάριση του ρεκόρ!

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 93-71 του Απόλλωνα για την έβδομη αγωνιστική της Α1 και συνέχισε αήττητος εντός και εκτός συνόρων. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης που είχαν 10/15 τρίποντα στο ματς ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας που ήταν το 16-0 από τη σεζόν 1997-1998.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 93-71 του Απόλλωνα για την έβδομη αγωνιστική της Α1 και συνέχισε αήττητος εντός και εκτός συνόρων. Οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης που είχαν 10/15 τρίποντα στο ματς ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας που ήταν το 16-0 από τη σεζόν 1997-1998.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά να μην τα καταφέρνει μιας και δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις μέσω της άμυνας. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας και έμεινε κοντά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία τελείωσε 16-15 υπέρ των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ματ Λοτζέσκι μαζί με τους Σλούκα και Μπέγκιτς έδωσαν λύσεις στην επίθεση. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε για πρώτη φορά  στο 17’ με +9 (36-27). Η έλλειψη συγκέντρωσης, όμως, στην άμυνα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 44-38.

Με επιμέρους σκορ 7-2 στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανεβάσουν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (51-40).  Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μόλις ο Απόλλωνας προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς, πάτησαν το γκάζι και έστειλαν τη διαφορά στο +14 (63-49) με καλάθι του Πρίντεζη, δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Μπέγκιτς συνέχισε να μετατρέπει σε ασίστ τις πάσες του Σπανούλη με τον Θρύλο να προηγείται 77-63 στο 35’. Οι παίκτες των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης συνέχισαν να βρίσκουν ρυθμό πίσω από τα 6.75 και τελικά έφτασαν πολύ εύκολα στο τελικό 93-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-15,  44-38, 68-53, 93-71
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (3/3τριπ), Ντάνστον 6, Σπανούλης 7 (1τριπ, 10ασ), Περπέρογλου 8 (5ριμπ), Παπαπέτρου 2 (4ριμπ), Σλούκας 13 (2/2τριπ), Λοτζέσκι 16 (2/2τριπ, 8ριμπ), Μπέγκιτς 16 (2κοψ), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 6 (2τριπ).
Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Χιλ 7 (1), Καπερώνης 1, Τέιλορ 13 (1), Ντάνιελ 21, Λιανός 10, Οικονομόπουλος, Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Τρεπάλοβατς, Χοτ 4, Μπολντς 15 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στον κ. Ανδρέα Μολφέτα.  Να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην οικογένεια του Απόλλωνα Πάτρας. Πρόκειται για μια προσωπικότητα που θα λείψει από το ελληνικό μπάσκετ καθώς ήταν πολύπλευρος άνθρωπος και πολύ σημαντική προσωπικότητα. Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας έκανε πάρα πολύ σοβαρό παιχνίδι για άλλη μια φορά.  Είναι μια ομάδα με κατεύθυνση και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς από μεριάς μας ολοκληρώσαμε μια πολύ άσχημη περίοδο για εμάς να παίζουμε χωρίς κόσμο, νομίζω είναι πάρα πολύ κουραριστικό αυτό που συμβαίνει. Το ήδη μειωμένο μας κίνητρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια σε συνδυασμό με την απουσία των Πέτροβιτς και του Αργυρόπουλου έγινε ακόμη μικρότερο. Σκεφτείτε τα παιχνίδια που παίζουμε στην Ευρωλίγκα με κόσμο και λάμψη και ερχόμαστε εδώ και παίζουμε χωρίς κόσμο. Από τη μια θυμώνω με τους παίκτες, από την άλλη προσπαθώ να τους καταλάβω κιόλας. Από την άλλη παραλίγο να γίνει Παγκόσμιο ρεκόρ, σε 20-25 προσπάθειες δικές μας άστοχες πήραμε ένα επιθετικό ριμπάουντ στο τέλος. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό και χαρακτηριστικό. Κάτι που δείχνει τη θέληση και τη διάθεση που είχαμε στο ματς. Είναι κάτι που έχουμε εντοπίσει από την αρχή της σεζόν και θέλουμε να το βελτιώσουμε. Από εδώ και πέρα θέλουμε να κάνουμε καλύτερα ματς στο ΣΕΦ. Και πλέον τώρα συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Γαλατασαραϊ. Στο πρώτο διάστημα του ματς δεν ήμουν ικανοποιημένος. Όσο περνούσε το ματς γινόταν καλύτερος ο Μπέγκιτς. Κάτι λογικό όταν έρχεται από τραυματισμό. Πρόκειται για έναν “ειδικό” παίκτη που συχνά λόγω του όγκου του δεν μπορεί να βρει κάποιον να μαρκάρει. Σκοπός μας ήταν να βρει ρυθμό, όπως και ο Σλούκας. Και από εκεί και πέρα θέλαμε να κάνουμε μια διαχείριση κάποιων παιδιών που παίζουν περισσότερο στην Ευρωλίγκα. Ο Λο είχε ένα σφίξιμο στη μέση, μπορούσε να παίξει, αλλά εάν ο Κατσίβελης δεν είχε στομαχικές διαταραχές, ο Λο θα ήταν εκτός 12αδας σήμερα. Ο γιατρός είχε πει μπορεί να παίξει, αλλά προτιμήσαμε να τον αφήσουμε εκτός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μην επικαλούμαστε την κούραση. Δεν ζητήσαμε να γίνει Κυριακή γιατί  εμείς κάνουμε ένα ρεπό τον μήνα και θεωρούμε πως της επόμενης Κυριακής το ρεπό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Όπως για μια ομάδα είναι πολύ σημαντική η προπόνηση, άλλο τόσο είναι και το ρεπό. Ούτε ως απόφαση, ούτε ως πρόθεση. Ο γιατρός λέει πως ο Σίμονς σε 7-8 μέρες θα μπει στην προπόνηση. Εμείς δεν είχαμε πρόθεση να πάρουμε παίκτη, η εισήγηση μου ήταν να μην πάρουμε και η εισήγηση έγινε δεκτή από τη διοίκηση. Είναι ιατρικό το θέμα και όχι προπονητικό, αυτό είναι ξεκάθαρο. Χαιρόμαστε να κερδίζουμε και στεναχωριόμαστε να χάνουμε, αυτό είναι ένα γεγονός. Μακάρι να ξεπεράσουμε το ρεκόρ. Νομίζω καταλαβαίνετε πως είναι σημαντικό οι κατακτήσεις αυτής της ομάδας και όχι τα ρεκόρ. Αυτό είναι κάτι που μας αφήνει ικανοποιημένους καθώς είμαστε σε υψηλό επίπεδο για άλλη μια χρονιά».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Ξεκινήσαμε χαλαροί. Θυμάμαι πως στις δύο πρώτες επιθέσεις ο Απόλλωνας είχε 2 επιθετικά ριμπάουντ. Μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση. Είναι ένα πρόβλημα που το έχουμε από την αρχή της χρονιάς. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά μας μένει μία πίκρα που δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε όπως θα θέλαμε. Κοιτάμε το παιχνίδι της Πέμπτης. «Ατυχίες συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Για εμένα ήταν δύο μήνες, για άλλους αθλητές είναι περισσότερο. Δεν το βλέπω σαν ατυχία. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι αήττητη. Πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι και να συνεχίσεις να δουλεύεις για να βοηθήσεις την ομάδα σου».

ΜΙΡΖΑ ΜΠΕΓΚΙΤΣ: «Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα. Δυστυχώς είχα έναν τραυματισμό που με κράτησε πίσω στο ξεκίνημα, έχω πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μου αλλά σιγά-σιγά ανεβάζω ρυθμό και προσπαθώ να βοηθάω και να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής. Έχουμε ακόμη πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε, έχουμε πολλά να αποδείξουμε, αλλά έχουμε και χρόνο μπροστά μας για να βελτιωθούμε. Συνεχίζουμε την καλή δουλειά».   

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Δεν μας απασχολούν τα ρεκόρ και οι αριθμοί. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε όσα περισσότερα ματς και κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Σε κάθε ματς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Έχουμε κάποια νεκρά διαστήματα και γι' αυτό μετά πρέπει να κυνηγάμε το σκορ. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε αυτό, προκειμένου να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του κάθε αγώνα. Έχουμε πει ότι το γεγονός ότι δεν μας έχουν στοιχίσει τα νεκρά διαστήματα είναι σημαντικό. Ίσως να πρέπει να κάνουμε κάποια ήττα, σε εισαγωγικά, για να βάλουμε μυαλό. Αν χάσουμε κάποιο κρίσιμο ματς στο Top 16 ή τον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ θα έχουμε θέμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά σε αυτό που μας ζητάει ο προπονητής μας. Είναι ό,τι χειρότερο το να παίζεις σε άδειο γήπεδο. Το άθλημα είναι για να το βλέπει ο κόσμος, αλλιώς θα παίζαμε στο πρωτάθλημα, αλλά φιλικά. Καλούμε τον κόσμο να έρθει την Πέμπτη κοντά μας για να μας δώσει δύναμη και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην ομάδα».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς κατά κύριο λόγο για την απώλεια του κ. Ανδρέα Μολφέτα, ο οποίος ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος όχι μόνο για τον Απόλλωνα, αλλά για ολόκληρη την πατραϊκή κοινωνία. Κατά δεύτερο λόγο ήταν δύσκολη λόγω της εντός έδρας ήττας από τον Άρη. Η προσπάθεια που θέλαμε να κάνουμε κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε συγκέντρωση και να παλέψουμε όσο μπορούμε. Ο Ολυμπιακός ήταν σε όλη τη στατιστική καλύτερος από εμάς. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε αυτή τη χαλαρότητα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα και γι’ αυτό μείναμε μέσα στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούσαμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την έως τώρα πορεία, για το αήττητο και εύχομαι να συνεχίσουν όπως επιθυμούν και να πάνε ως το τέλος έτσι αφού όλοι το τέλος θυμούνται και κανείς το ξεκίνημα. Ο κ. Μολφέτας ήταν μεγάλη μορφή και έκανε πάρα πολλά όχι μόνο για τον Απόλλωνα αλλά γενικότερα για τον πατραϊκό αθλητισμό».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157638058274284, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}