Skip to main content

Επίδειξη δύναμης και 2-0

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε στο δεύτερο ημιτελικό με τον Άρη για τα Play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, επιβλήθηκε 92-57 των «κιτρίνων», έκανε το 2-0 και απέχει πλέον μια νίκη από την πρόκριση στον τελικό. Την Τρίτη (2/6, 18:30) στη Θεσσαλονίκη το τρίτο παιχνίδι της σειράς

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε στο δεύτερο ημιτελικό με τον Άρη για τα Play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, επιβλήθηκε 92-57 των «κιτρίνων», έκανε το 2-0 και απέχει πλέον μια νίκη από την πρόκριση στον τελικό. Την Τρίτη (2/6, 18:30) στη Θεσσαλονίκη το τρίτο παιχνίδι της σειράς

Ο Βασίλης Σπανούλης άρχισε… αγριεμένος το παιχνίδι και με συνεχόμενους πόντους και ασίστ βοήθησε τον Θρύλο να πάρει προβάδισμα από νωρίς και να προηγηθεί στο τέλος της πρώτης περιόδου με 24-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε, οι «ερυθρόλευκοι» με σούπερ άμυνα κυριάρχησαν και στις δύο μεριές του παρκέ. Λοτζέσκι και Χάντερ έδωσαν λύσεις επιθετικά και έτσι η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους με το ημίχρονο να λήγει 47-24 για την ομάδα μας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε το παραμικρό. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει σπουδαία άμυνα, κράτησε τον Άρη στους 12 πόντους σε αυτό το διάστημα και… εκτόξευσε τη διαφορά στους 42 (78-36). Στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες έκαναν συντήρηση δυνάμεων και έφτασαν εύκολα στο τελικό 92-57.

Δεκάλεπτα: 24-13, 47-24, 78-36, 92-57

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13 (3), Χάντερ 7 (10ρ), Ντάνστον 6, Σπανούλης 12 (2), Ντάρντεν 3, Σλούκας 2 (5ασ), Λαφαγέτ 6, Λοτζέσκι 13 (2), Πρίντεζης 14, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 8 (2), Κατσίβελης 6 (1).

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 7 (1), Τσιάρας 2, Δήμας 1, Ριντ 6 (2), Τόμας 15 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 7 (1), Βεζένκοφ 17 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Είχαμε ζητούμενο να εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι διότι το πρώτο ματς είχε λήξει με μεγάλη διαφορά και υπήρχε ο κίνδυνος να παρουσιαστούμε χαλαροί. Ήμασταν έτοιμοι σε κάθε μας αντίδραση όμως και πιστεύω πως επιβάλλαμε το ρυθμό μας από την αρχή.  Πήραμε διψήφια διαφορά και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μπήκαμε πάλι συγκεντρωμένα, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε σε άμυνα κι επίθεση και εκεί ξέφυγε το σκορ. Για μας είναι σημαντικό ότι κάναμε το 2-0 και οι παίκτες έκαναν αυτά που λέμε. Κάποιες φορές είναι λογικό να μην τα πετυχαίνουν. Όπως είπε και ο Δημήτρης (σ.σ Πρίφτης) είναι κέρδος η παρουσία τού Άρη στην τετράδα. Εμείς συνεχίζουμε. Χρειαζόμαστε άλλη μία νίκη και πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη να κάνουμε αυτό που πρέπει».

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ: «Θεωρώ πως και σήμερα κάναμε εξαιρετική δουλειά, ο κόουτς μας κράτησε συγκεντρωμένους, δεν βγήκαμε χαλαροί στο παρκέ. Ξέραμε ότι θα φανούν πιο δυνατοί στο γήπεδο, αλλά εμείς είχαμε τη σωστή αντίδραση. Παίξαμε σωστά σε όλο το ματς, πήραμε ριμπάουντ, παίξαμε σωστά επιθετικά, βελτιώσαμε κάποιες λεπτομέρειες από λάθη στο πρώτο ματς και παρουσιαστήκαμε καλύτεροι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Για μας είναι δύσκολη εμπειρία. Είναι φανερό ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό, παίζει σε έναν πολύ υψηλό ρυθμό, έχει καλή νοοτροπία σε αυτό το κομμάτι και είναι δύσκολο για μας να ακολουθήσουμε και ενεργειακά και σωματικά και αριθμητικά. Τις δύο αυτές εμφανίσεις ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει όπως θέλει. Εγώ θα πω ότι οι εμφανίσεις που είναι κακές δείχνουν το μέγεθος της επιτυχίας της ομάδας να είναι στην τετράδα και κυρίως την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες όλη τη χρονιά και έχουν καταφέρει να έχουν την ομάδα στις τέσσερις καλύτερες και φυσικά συνεχίζουμε. Eίναι για μας δύσκολο παρόλο που υπάρχουν απουσίες, αν και είναι λογικό να πει κανείς ότι πρέπει να βρίσκει τρόπους η ομάδα να τις καλύπτει, βρισκόμαστε σε μια περίοδο πλέι οφ, που δεν μπορούμε να κάνουμε προσθήκες ή αντικαταστάσεις. Οι δύο είναι σίγουρα νοκ άουτ, περιμένουμε να δούμε πως είναι ο Νέιμικ. Για όσους καταλαβαίνουν τη δυσκολία των πλέι οφ και τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, είναι πολύ δύσκολο έχοντας μείνει αριθμητικά αυτοί που είμαστε, να παίζουμε παιχνίδια στη συχνότητα που γίνονται, κάθε 2-3 μέρες, που δεν είναι απλά, αλλά έντονα και με υψηλές απαιτήσεις. Θα ξεκουραστούμε αύριο γιατί το χρειαζόμαστε και περιμένουμε τον Ολυμπιακό για να κάνουμε μια καλύτερη εμφάνιση. Είναι κάτι που θέλουμε όλοι».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΖΕΝΚΟΦ: «Ήρθαμε εδώ για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, στο πρώτο παιχνίδι δεν τα καταφέραμε, θέλαμε να είμαστε στο δεύτερο, αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε και γενικά η εικόνα μας σε αυτά τα δύο ματς δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα μας μέσα στη σεζόν. Ελπίζω στη Θεσσαλονίκη να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί».