Skip to main content

Σίφουνας και στην Κροατία

O Oλυμπιακός πέρασε με 84-62 από την έδρα της Τσεντεβίτα φτάνοντας έτσι τις έξι συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 84-62 από την έδρα τηςΤσεντεβίτα φτάνοντας έτσι τις έξι συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα αυτή ήταν η τέταρτη μακριά από το ΣΕΦ για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος.

Το ματς δεν άρχισε καλά για τους «ερυθρόλευκους», κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Κροάτες  και προηγήθηκαν 9-2. Η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση και με τους Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σπανούλη να αναλαμβάνουν δράση, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 21-18.

Στη δεύτερη περίοδο οι Κροάτες προσπαθούσαν, αλλά ήταν θέμα χρόνου πια ο Ολυμπιακό να καθαρίσει το παιχνίδι. Κάτι που έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με εκπληκτική άμυνα, κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά στο +16 (64-48 στο 30’) και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσέφερε ουσία και θέαμα, οι φίλοι της Τσεντεβίτα χειροκρότησαν πολλές προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» και το τελικό 84-62 μαρτυρά τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Πέμπτης  στην Κροατία.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 37-40, 48-64, 62-84

Τσεντεβίτα (Πέτροβιτς): Ράιτ 11 (1), Σούπουτ 9 (1), Μπάμπιτς 2, Άντριτς 3 (1), Σούτον 3 (1), Μπιλάν 6 (11ριμπ), Ιλιέφσκι 14 (2), Ζελαμπάλ 2, Νούρκιτς 4, Γκριν 6 (2), Μπάζνταριτς 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 2, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 12 (2), Σλούκας 5 (1), Μαυροειδής 2, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πάουελ 9 (5ριμπ), Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 3 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Για μας είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη στην Euroleague και η τέταρτη εκτός έδρας. Είμαστε σε καλή κατάσταση κι αυτό είναι σίγουρα καλό. Για την Τσεντεβίτα ήταν ένας τελικός και έτσι ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Αντιδράσαμε σωστά στη ζώνη του κόουτς Πέτροβιτς και φτάσαμε στη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό που στα τελευταία λεπτά μας χειροκροτούσε συνεχώς.  Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν 10 καλές ομάδες στην Euroleague και το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί ή η κατάσταση των ομάδων. Τώρα ο στόχος μας είναι να πάμε στα πλέι οφ κι αυτό κοιτάζουμε, όχι πιο μακριά. Το κακό μας ξεκίνημα είναι θέμα συζήτησης και στην Ελλάδα. Μετά την πρεμιέρα με την Κάχα Λαμποράλ είχαμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια και κυρίως το δεύτερο απέναντι στον Παναθηναϊκό που ξέρετε καλά τι σημαίνει. Είχαμε δέκα κακές μέρες στην Euroleague κι αυτό είναι. Ηρεμήσαμε, συζητήσαμε και μη ξεχνάτε ότι αλλάξαμε κι έναν παίκτη.  Η διαφορά με το πρώτο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα, ήταν ότι το παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν σαν τελικός για μας, είχαμε πίεση. Στο τέλος αντιδράσαμε σωστά, πήραμε τη νίκη και μετά δείξαμε την ποιότητά μας και το χαρακτήρα μας στα δυο επόμενα παιχνίδια».

ΕΙΣΙ ΛΟ: «Ο κόουτς μας είχε πει πριν το παιχνίδι ότι η Τσεντεβίτα θα παίξει το παιχνίδι ως τελικό κι αυτό μας έκανε να μπούμε με απόλυτη συγκέντρωση και πολύ ενέργεια. Είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μπήκαμε ακόμα πιο δυνατά στη συνέχεια κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632206669337, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}