Skip to main content

Πρώτη ήττα και αποκλεισμός

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα καθώς ηττήθηκε με 67-59 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα καθώς ηττήθηκε με 67-59 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να προηγείται 7-8 με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στο τρίτο λεπτό. Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ «στοίχισαν» στην ομάδα μας στη συνέχεια και έτσι οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 19-13 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 20-16 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 11-2 κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν του Παναθηναϊκού 21-24.Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με το ημίχρονο να τελειώνει 35-34 υπέρ του Παναθηναϊκού με δίποντο από τον Έισι Λο.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα μας δεν είχε σωστές επιλογές στην επίθεση, έμεινε περίπου έξι λεπτά χωρίς καλάθι και έτσι οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα με το δεκάλεπτο να τελειώνει με την ομάδα μας πίσω στο σκορ 45-44.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας έφερε το παιχνίδι στα ίσα (50-50), ο Λοτζέσκι έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα μπροστά στο σκορ, ο Περπέρογλου μείωσε σε 54-53, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, στην άμυνα χάθηκαν και πάλι πολλά ριμπάουντ και έτσι ήρθε η ήττα με 67-59 και ο αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου. 


Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):  Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12 (1), Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 3, Παππάς 6.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (2), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  «Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Πήγε πιο διψασμένος στις διεκδικίσιμες μπάλες. Δεν έγινε καλό παιχνίδι, υπήρχαν πολλά λάθη, χαμένα σουτ. Είχαμε πολλούς παίκτες που υστέρησαν. Κάποιοι ξένοι μας που είδαν πρώτη φορά αυτή την ατμόσφαιρα φάνηκαν επηρεασμένοι, αλλά και κάποιοι παίκτες μας με εμπειρία. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο ο αντίπαλος και ο γνωστός κύριος Τανατζής. Ένα λεπτό πριν λήξει το ματς οι βολές ήταν 25-4. Πήρε και σφυρίγματα του κύριου Σχινά. Εμείς όποτε κάναμε ντράιβ δεν παίρναμε βολές».


ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Περιμέναμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε τη χειρότερη ήττα σήμερα, επειδή κρινόταν ένας τίτλος. Ο Ολυμπιακός δεν σταματά εδώ, έχουμε δύο βασικούς στόχους και κοιτάμε την επόμενη μέρα».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Κλειδί ήταν η άμυνά μας, ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας είναι πολύ καλός. Είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια. Όσον αφορά τα φάουλ, η μπάλα πέρασε πολλές φορές μέσα. Ο Ματσιούλις πόσταρε συνέχεια. Δεν παρασυρθήκαμε, βάλαμε την μπάλα μέσα και στην άμυνα ρισκάραμε δίνοντας σουτ στον Ολυμπιακό. Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να σπάσει την άμυνα, μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Θέλω να αναφερθώ σε δύο παιδιά που επιστρατεύτηκαν, τον Ματσιούλις και τον Παππά, χωρίς προπόνηση και ήταν και οι δύο εξαιρετικοί. Βοήθησαν και οι δύο σημαντικά. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό. Οι ομάδες αυτές κυνηγούν τον τίτλο κι εμείς κάναμε ένα πολύ σοβαρό βήμα για να πάρουμε τον τίτλο. Έχουμε κάποια θέματα που ελπίζουμε μετά τις γιορτές να μην τα έχουμε».


ΡΑΜΕΛ ΚΑΡΙ: «Ευτυχώς πήραμε μια μεγάλη νίκη και δεν τραυματίστηκε κανένας. Είναι ένα ματς με τρελή αντιπαλότητα. Ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε καλά και το κάναμε σε αρκετά καλό βαθμό».

Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157639812142034, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}