Skip to main content

Έφτασε κοντά στον τίτλο…

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στη νίκη στο ΟΑΚΑ και στην κατάκτηση του τίτλου αλλά στο τέλος λύγισε και πλέον οι δυο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον πέμπτο τελικό του Σαββάτου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στη νίκη στο ΟΑΚΑ και στην κατάκτηση του τίτλου αλλά στο τέλος λύγισε και πλέον οι δυο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον πέμπτο τελικό του Σαββάτου.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν και πάλι ουσιαστικοί από το ξεκίνημα του αγώνα επιβάλλοντας το ρυθμό τους και έχοντας ένα μικρό προβάδισμα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λο. Αυτή η εικόνα διατηρήθηκε και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του τέταρτου τελικού.

Στην κρίσιμη τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός με όπλο την άμυνα του άλλαξε τις ισορροπίες και προηγήθηκε 69-61 στο 35’ αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και τρέχοντας ένα σερί 6-0 μείωσαν αμέσως στο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και πάλι με εφτά (74-67) αλλά ο Ολυμπιακός επέστρεψε και πάλι με νέο σερί 6-0 (74-73 στο 37’20’’). Ένα τυχερό καλάθι του Σμιθ άλλαξε τη ψυχολογία των γηπεδούχων που πήραν προβάδισμα και δεν το έχασαν ως το τέλος.

Δεκάλεπτα: 14-19, 36-38, 55-58, 84-74
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 23 (11 ριμπ.), Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 15 (3/9 τριπ., 6 ριμπ., , 3 ασ. 2κλ.), Βουγιούκας 3, Καλάθης 7 (1), Σμιθ 7 (1), Καϊμακόγλου 12 (1), Γιασικεβίτσιους 12 (1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 16 (1), Άντιτς 11 (3/5 τριπ.), Σπανούλης 8 (1/4 τριπ., 5 ριμπ., 8 ασ.), Ντόρσεϊ 8 (8ριμπ.), Κέσελ 9, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης, Σλούκας.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την νίκη. Όπως όλα τα παιχνίδια στην σειρά ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, συγκλονιστκό. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, είχαμε σωστή κυκλοφορία της μπάλας και πετύχαμε εύκολα καλάθι. Σττο 3ο δεκάλεπτο αντέξαμε και το ελέγξαμε, αλλά στο τελευταίο κάναμε πολλά λάθη και δεχθήκαμε 29 πόντους. Για εμένα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν το επιθετικό ριμπάουντ. Άλλαξε εντελώς το παιχνίδι. Θα ετοιμάσαμε το πέμπτο ματς όσο καλύτερα μπορούμε ειδικά στις λεπτομέρειες.

Έφαγα τεχνική ποινή. Δίκαια μου την έδωσαν, αλλά είπα και στον κ. Μάνο τον κομισάριο τι να κάνω κάθε φορά που είναι μια κλοπή και δίνουν την μπάλα στον Παναθηναϊκό; Ναι μεν δίκαια τιμωρήθηκα, όμως, θέλω να σας ρωτήσω αν ο κύριος Μπήτης είναι διαιτητής για τελικό. Εγώ πιστεύω πως δεν είναι. Εγώ τιμωρήθηκα να δούμε τι θα γίνει με την δική του περίπτωση. Τα κριτήρια ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Χάινς χρεώθηκε με 5 φάουλ σε 15 λεπτά. Είναι ρεκόρ αυτό για έναν βασικό παίκτη. Δεν θέλω να μιλάω για την νευρικότητα και τις τεχνικές ποινές. Όμως, οι βασικοί μας παίκτες έπαιξαν μαζί 35 λεπτά με δέκα φάουλ. Αναφέρομαι στους Χάινς και Ντόρσεϊ.

Παίζουμε με μια ομάδα που την τελευταία δεκαετία είναι με διαφορά η καλύτερη στην Ευρώπη με τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη. Θα ετοιμάσουμε το ματς ως ομάδα, δεν είναι δύσκολο. Ισως να ήταν πιο δύσκολο αν παίζαμε με τον Πανιώνιο, αλλά όχι με τον Παναθηναϊκό».

ΜΑΡΚΟ ΚΕΣΕΛ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Ηταν ο τέταρτος αγώνας σε διάστημα δέκα ημερών. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε για το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου. Έχουμε πλεονέκτημα έδρας και θα προσπαθήσουμε εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κολλήσαμε σε κάποια κομμάτια στο παιχνίδι, δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση, βιαστήκαμε απέναντι σε έναν έμπειρο Παναθηναϊκό. Υπήρχε και η ένταση από τον κόσμο και ήταν λογικό να την χάσουμε και δεν μας βγήκε σε καλό. Το ξέραμε από το πρώτο παιχνίδι, που είχαμε κάνει ίδια λάθη, το ίδιο κάναμε και σήμερα και δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να επανέλθει στο παιχνίδι και να κερδίσει. 

Όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, έχουν εξελιχθεί πάνω κάτω το ίδιο. Ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης, και αυτή ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού. Εμείς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά, δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε σωστά και να είμαστε δυνατοί όταν πρέπει.

Ο κόσμος έχει δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό μας φέτος και δημιουργεί πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ακόμα και σε σημεία που είχαμε βρεθεί να χάνουμε, ο κόσμος δεν δυσανασχέτησε αλλά έδειξε να μας στηρίζει σε σχέση με τις άλλες χρονιές».

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Και πιθανότατα ο πέμπτος τελικός θα είναι το τελευταίο μου στο ΣΕΦ. Τίποτα δεν εξαρτάται από εμένα. Δεν είναι θέμα αν θα μου άρεσε να συνεχίσω. Ποτέ δεν ήταν. Όχι δεν έχει να κάνει το αν θα μείνω ή όχι με το αποτέλεσμα του πέμπτου αγώνα. Είμαι περήφανος για την δουλειά που κάναμε εδώ και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια. Η παραμονή μου δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι η χρονιά μας ήταν εξαιρετική. Έχω όμως να θέσω και εγώ ένα ερώτημα… «Είναι φυσιολογικό μια ομάδα να πορεύεται με τον ίδιο προπονητή μετά από 13 χρόνια; Επίσης, μετά από όσα έχουν δει όλοι και έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια θεωρείται πως είναι η σωστή ώρα να τίθεται αυτό το θέμα;

Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι γιατί στα πλέι οφ ή κερδίζεις ή πας σπίτι σου. Για αυτό και ξεκινήσαμε αρκετά νευρικά στο πρώτο μέρος. Κάναμε πολλά λάθη στο τρανσίσιον γκέιμ και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Επίσης, κάτω από την μπασκέτα χάσαμε εύκολα καλάθια που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν χάνονται. Αν δει κανείς το τελικό σκορ, θα καταλάβει ότι δεν είναι ενδεικτικό της όλης πορείας, είχε να κάνει με την έκβαση της τελευταίας περιόδου. Ο Ολυμπιακός αν κέρδιζε είχε την δυνατότητα πάρει τον τίτλο. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για τον τρόπο που πάλεψαν καθώς ήταν πολύ διαφορετικό ματς. Στο 3ο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε πάρει 19 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ απόψε οι παίκτες μου έδειξαν ότι ήθελαν να το παλέψουν και τα ριμπάουντ ήταν 44-28. Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στους τρεις μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες τους Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδης. Έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και έδειξαν σε όλους πως πρέπει να παλεύουν. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής τους και ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο τελευταίο ματς πάντα θα είμαι χαρούμενος που δούλεψα μαζί τους. Εξαιτίας τους έγινα καλύτερος και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας που δημιούργησαν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και μας βοήθησαν να κερδίσουμε. Τέλος πιστεύω ότι το πέμπτο ματς είναι ένας αγώνας που όσοι αγαπούν το μπάσκετ θα θέλουν να το δουν. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε το πώς παίζουμε και είδαμε πως ήταν τα τρία τελευταία παιχνίδια. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι Ολυμπιακός με νεαρότερους παίκτες αγωνίζεται με μεγαλύτερη ενέργεια. Είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Εξαιτίας της εμπειρίας και από τα ματς και από την δουλειά με τον κόουτς, είναι διαφορετική ομάδα και για αυτό έπαιξαν έτσι όπως έπαιξαν. Αναμφίβολα ήταν απαραίτητο για εμάς να αγωνιστούμε με τέτοια ενεργητικότητα».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157630021589438, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}