Skip to main content

«Άλωσε» και τη Βιτόρια

Πραγματοποιώντας την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση, οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους και έβαλαν γερές βάσεις για την πρόκριση στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκα.

Πραγματοποιώντας την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση, οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους και έβαλαν γερές βάσεις για την πρόκριση στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκα.

Μετά τη νίκη στο Μιλάνο επί της Αρμάνι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγε νικήτρια κι από τη Βιτόρια παίζοντας μάλιστα ακόμα καλύτερα απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» από τους οποίους δεν υστέρησε κανείς απ’ όλσους χρησιμοποίησε ο Έλληνας τεχνικός, είχαν σε τρομερή μέρα τους Κάιλ Χάινς και Τζος Πάουελ, ενώ οι Κώστας Παπανικολάου και Βασίλης Σπανούλης ήταν σπουδαίοι όπως και πριν μια εβδομάδα στο Μιλάνο.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε τις διαθέσεις τους και μπορεί οι Ισπανοί να μπήκαν δυνατά, αλλά σιγά, σιγά οι Πειραιώτες έφεραν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα. Στο τέλος του πρώτου μισού οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και το απέδειξαν με το ξεκίνημα της επανάληψης ανεβάζοντας τη διαφορά πάνω από τους δέκα και φτάνοντας τη ως τους 22.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 40-47, 51-69, 72-89

Ανά δεκάλεπτο: 19-22, 21-25, 11-22, 21-20

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 12 (1/1τριπ), Ρότσεστι, Μπιέλιτσα Μ. 3 (1), Καμπέθας 2, Σαν Εμετέριο 12 (2/5τριπ), Πλάις 4, Έρτελ 11 (1/τριπ, 4ριμπ), Όλεσον 13 (3/3τριπ), Λάμπε 9, Κουζέρ 6.

Oλυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 18 (9/11διπ), Λο 4, Άντιτς 9 (1/4τριπ), Σπανούλης 14 (3/7τριπ), Περπέρογλου, Σλούκας 7 (2/2τριπ), Μαυροειδής, Πάουελ 12, Πρίντεζης 11 (1/2τριπ), Παπανικολάου 13 (1/3τριπ, 9ριμπ), Μάντζαρης 1.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Προφανώς αυτό ήταν το κρίσιμο βήμα για μας. Είχαμε δυο εκτός έδρας παιχνίδια στο Μιλάνο κι εδώ, στα οποία δείξαμε χαρακτήρα και ποιότητα. Η Κάχα πριν το παιχνίδι είχε πει ότι το παιχνίδι είναι ένας τελικός γι’ αυτούς. Εμείς είχαμε απαντήσεις σ’ όλα και κυρίως ελέγξαμε το ρυθμό στο τέλος που είναι το πιο σημαντικό όταν παίζεις απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Με 10 ασίστ παραπάνω και με βάση τη γενικότερη εικόνα των στατιστικών ήταν δύσκολο για μας να χάσουμε σήμερα. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη σπουδαία ατμόσφαιρα. Εύχομαι ότι καλύτερο για την Κάχα Λαμποράλ.

Δεν ήταν πιο εύκολη η νίκη απ’ ότι την περιμέναμε. Είχαμε πει στα αποδυτήρια ότι θα πρέπει να βάλουμε πίεση στην Κάχα Λαμποράλ. Είχαμε πει να προσέξουμε στην άμυνα και να τρέξουμε στην επίθεση κι αν δεν το κάναμε τότε να παίξουμε τα συστήματά μας σωστά. Στο ημίχρονο είπαμε να διορθώσουμε τα εύκολα λάθη που  κάναμε στο πρώτο μισό.
Ο Κάιλ Χάινς σήμερα ήταν παντού, ήταν εξαιρετικός.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και όσο περνά ο καιρός είμαστε και σε καλύτερη κατάσταση. Τις προηγούμενες μέρες κάναμε μια συζήτηση με τα παιδιά και καταλάβαμε ότι το λάθος μας ήταν ότι προσπαθούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ’ ότι χρειαζόταν με αποτέλεσμα να χάσουμε για ένα μικρό διάστημα τους ρόλους μας. Αυτό που είπαμε ήταν ότι η Ευρωλίγκα ήρθε γιατί ο καθένας από μας έκανε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ και φέτος πρέπει να μείνουμε πιστοί σ’ αυτό το ρόλο.

ΚΑΪΛΣ ΧΑΪΝΣ: Νομίζω ότι δεν ήμουν εγώ το κλειδί αλλά η ομαδική άμυνα. Είμαι γρήγορος και προσπάθησα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Απλά ακολούθησα το πλάνο των προπονητών.

Ακόμα συνηθίζουμε τη φιλοσοφία του προπονητή κι αυτός εμάς. Δείξαμε ότι έχουμε προσαρμοστεί στα τελευταία δυο παιχνίδια, ξέραμε ότι ήταν σημαντικά και παίξαμε όπως εμείς ξέρουμε και μπορούμε. Ως ομάδα. Έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο και μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632027194753, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}