Skip to main content

Με άνεση κόντρα στον Ίκαρο Χαλκίδας

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας τον οποίο νίκησε 87-64 σε ματς για την 16η αγωνιστική της Α1.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας τον οποίο νίκησε 87-64 σε ματς για την 16η αγωνιστική της Α1.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να επιβάλουν τον ρυθμό τους και τον Ματ Λοτζέσκι να είναι εξαιρετικός επιθετικά. Με 11 πόντους του Αμερικανού φόργουορντ με βελγικό διαβατήριο ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 19-24 στην πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο της κατάστασης, Ντάνστον και Σλούκας έδωσαν βοήθειες επιθετικά στον Ματ Λοτζέσκι, αλλά ορισμένα λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στον Ίκαρο Χαλκίδας να μειώσει με το ημίχρονο να τελειώνει 38-41.


Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θρύλος έπαιξε εξαιρετική άμυνα, κράτησε τον Ίκαρο Χαλκίδας στους οκτώ πόντους, έβαλε 17 στο ίδιο διάστημα και έτσι η διαφορά πήγε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (46-58).


Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός επιθετικά. Κόλινς και Μουν προσέφεραν ουσία και θέαμα με τη διαφορά να πηγαίνει πάνω από τους 20. Παπαπέτρου και Καββαδάς πήραν χρόνο συμμετοχής και τελικά το ματς έληξε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με 64-87.


Δεκάλεπτα:
  19-24, 38-41, 46-58, 64-87
Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στρναντ, Γκόβενς 5 (1), Άσκα 14, Σάτον 15, Γκαγκαλούδης 15 (2), Σπανός 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 11 (2), Μπέμπης.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 14 (3), Κόλινς 10 (1), Λοτζέσκι 17 (3), Μπέγκιτς 5, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2.

ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό για τη νίκη τους. Για ένα ημίχρονο μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας και σε άμυνα και σε επίθεση και έτσι είχαμε επαφή με το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέβησαν τρία πράγματα. Ένα απρόοπτο στο ζέσταμα δεν μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τον Μανωλόπουλο, κλείσαμε το ροτέισιον και κουραστήκαμε, δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα και ο Ολυμπιακός μας έβαλε εύκολους πόντους στη δική του επίθεση. Μας έκανε μεγάλη ζημιά ο Περπέρογλου και ας μην φαίνεται στη στατιστική. Με την Ελευσίνα δεν μπορώ να πω ότι είναι ο τελικός των τελικών, αλλά ένας από τους πολλούς τελικούς που έχουμε έως το τέλος του πρωταθλήματος στην προσπάθεια που κάνουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Θα έχουμε κάποιους νέους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας μας και αυτοί οι παίκτες θα είναι στην περιφέρεια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Το γεγονός της ημέρας είναι η εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι πολύ καλό να γίνονται αγώνες σε τέτοιες ατμόσφαιρες. Εμείς ως ελάχιστο φόρο τιμής θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη μας στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Είχαμε και το μνημόσυνο χθες και πραγματικά είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδοξα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, ο Ίκαρος είναι μια ομάδα με αθλητικούς ψηλούς οι οποίο στο πρώτο ημίχρονο μας δυσκόλεψαν ιδιαίτερα κυρίως με την άμυνα τους, έκλεψαν μπάλες, πήγαν στον αιφνιδιασμό και πέτυχαν εύκολους πόντους. Έτσι δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, παίξαμε καλύτερη άμυνα, χτυπήσαμε στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου μας, εκεί ακριβώς που θέλαμε στοχεύσαμε σωστά και φτάσαμε στη νίκη. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις πάντα φρέσκια την ομάδα. Και φάνηκε στο ματς με τον Απόλλωνα και τον Ηλυσιακό καθώς οι παίκτες, χωρίς να το θέλουν, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μετά από παιχνίδι της Ευρωλίγκας πως δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Μια φορά μάλιστα βρεθήκαμε σε κακή μέρα και χάσαμε στη Δράμα.  Όλες οι ομάδες που παίζουν στο TOP-16 της Ευρωλίγκας έχουν μεγάλη φθορά και σωματική και ψυχική. Σε ό,τι αφορά τον Κόλινς και τον Μουν, είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τους δύο. Ο Μουν είναι πολύ ταλαντούχος, έχει ένα μικρό πρόβλημα προσαρμογής καθώς είναι η πρώτη φορά που παίζει εκτός ΗΠΑ και δεν γνωρίζει καλά τους κανονισμούς. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, όμως, συγκροτημένος χαρακτήρας και μας βοηθάει πολύ. Για το κακό διάστημα της ομάδας τον προηγούμενο μήνα, φυσικά και δεν ήταν προγραμματισμένο να έρθει. Όποιος λέει πότε φορμάρεται μια ομάδα και πότε όχι, κάνει λάθος. Δεν μπορείς να το έχεις προγραμματίσει αυτό. Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Εμείς είχαμε έναν δύσκολο μήνα, είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και μείναμε σε αυτό το διάστημα χωρίς δύο βασικούς παίκτες ενέργειας. Ήταν δύσκολο στη διαχείριση. Μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν καλύτερα που έγινε τώρα. Νομίζω πως όλες οι ομάδες που πετυχαίνουν κάτι πολύ σημαντικό στο τέλος, έχουν περάσει από διαχείριση μεγάλων κρίσεων μέσα στη σεζόν. Εμείς αυτό κάναμε και πέρσι. Αν περάσεις από αυτές τις καταστάσεις, τα καταφέρνεις, εάν όχι ίσως συναντήσεις δυσκολίες στο τέλος και απρόοπτα».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας στην άμυνα, πήραμε ένα προβάδισμα και τελικά φτάσαμε σε μια άνετη νίκη».

ΑΛΕΞ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο μας που μας έδειξε πόσο μας στηρίζει και έδειξαν πόσο ωραία ατμόσφαιρα δημιουργούν εδώ στη Χαλκίδα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει διαφορά επιπέδου, ανέβασε τν απόδοση του και έφτασε στη νίκη».

Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157641859439894, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}