Skip to main content

Συνέχισε με 100αρα

O Ολυμπιακός με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 100-65 του Άρη και έκανε το «οκτώ στα οκτώ» στην Α1 παραμένοντας έτσι μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 100-65 του Άρη και έκανε το «οκτώ στα οκτώ» στην Α1 παραμένοντας έτσι μόνος πρώτος και αήττητος στην κορυφή.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα τους και έτσι στο 20 το σκορ ήταν 46-40. Στο δεύτερο μισό, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σπουδαία άμυνα κατάφεραν να κρατήσουν τον Άρη στους 25 πόντους σε αυτό το διάστημα, να σκοράρουν 54 και έτσι να φτάσουν στο τελικό 100-65. Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα Γκετσεβίτσιους και Παπανικολάου ενώ συνολικά έξι παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων.

Τα Δεκάλεπτα: 28-24, 46-40, 73-51, 100-65
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Άντιτς 10 (1τριπ, 4ριμπ), Σπανούλης 8 (8ασίστ, 2κλεψίματα), Περπέρογλου 2, Σλούκας 7 (1τριπ, 4ασ), Μαυροειδής 11 (4ριμπ), Πάουελ 14 (6/6βολ, 4/8διπ), Γκετσεβίτσιους 14 (2/2 βολές, 3/3δίποντα, 2/3τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα. Πρίντεζης 12 (5ριμπ), Παπανικολάου 16 (5/5διπ, 2/2 τρίποντα), Μάντζαρης, Κατσίβελης 6.
Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 12 (2), Χαντ 1, Πελεκάνος 16 (2), Βεζένκοβ, Ασημακόπουλος 5, Καραποστόλου, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 8 (1), Σαρικόπουλος 10, Βεργίνης 9 (1), Τσακαλέρης. 

*Πριν το παιχνίδι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός κύριος Παναγιώτης Αγγελόπουλος έδωσε τιμητική πλακέτα στον προπονητή του Άρη, Βαγγέλη Αγγέλου, για την προσφορά του στην ομάδα τα δύο χρόνια που εργάστηκε στους «ερυθρολεύκους» ως βοηθός προπονητή.

*Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, πριν το ματς έδωσε ανθοδέσμη στον Μιχάλη Πελεκάνο για την προσφορά του στον σύλλογο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  «Ο Άρης έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, χτυπησε στις αδυναμίες μας, είχε καλά ποσοστά και ήταν ανταγωνιστικός. Ημασταν καλύτεροι στο δεύτερο και το σκορ πήρε αυτή την έκταση. Ηταν ενδιαφέρον ματς και βρήκαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν δυο μέλη της περσινής ομάδας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει να εκτιμά αυτούς που προσφέρουν. Έχουμε ταξίδια στις επόμενες πέντε μέρες. Σε αυτό το πνεύμα θέλουμε να κάνουμε ροτέισον. Ο Κατσίβελης είχε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, έδειξε ότι είναι έτοιμος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν 3 εβδομάδες κενό, αλλά εμείς ζήτημα είναι  να έχουμε δυο κενές μέρες. Ο Άρης έχει αρχές στο παιχνίδι του, ελληνικό κορμό και τους εύχομαι καλή συνέχεια».

Για την μεγαλύτερη παρακαταθήκη από τον περσινό τεχνικό τιμ:  «Πολλά έχουν ειπωθεί. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα παραγωγής τίτλων και το σημαντικότερο είναι ότι ήρθαν δυο τίτλοι που θα μείνουν στην ιστορία. Εχουν βελτιωθεί ελληνες παίκτες, έγιναν επιλογές ξένων όπως ο Λο και ο Χάινς και ο Ολυμπιακός θέλει να τους κρατήσει για πολλά χρόνια».

Για τον Τζος Πάουελ:  «Το σημαντικό είναι οι τίτλοι και οι νίκες. Κερδίζουμε 11 ματς στη σειρά ενώ ήρθε ένας νέος παίκτης. Αρα η προσαρμογή του είναι σε καλό επίπεδο. Προσαρμόζεται στο ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Γίνεται συνεχώς καλύτερος και θα μας βοηθήσει. Κάθε παίκτης έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Παίζει 15-20 λεπτά και η ομάδα μας έχει μειώσει κατά 20 πόντους την αποτελεσματικότητα των αντιπάλων. Είμαστε καλά και αμυντικά. Πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα, αλλά είναι πολύ καλός. Είναι ένας παίκτης που μας βοήθησε πολύ και στην Ευρωλίγκα».

Για το εάν τον προβληματίζει το πρόωρο φορμάρισμα:  «Το συζητώ με φίλους και εγώ αυτό. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που δουλεύει μια ομάδα. Το ζητούμενο είναι όταν θα έρθούν οι τίτλοι να είμαστε καλά. Εχουμε καθημερινότητα, καλή οργάνωση σαν σύλλογος, καλή υποστήριξη και στόχος μας να πηγαίνουμε καλύτερα. Αν το καλύτερα είνι παίξουμε όπως στα τελευταία ματς είναι επιεικώς άτοπο να προβληματιζόμαστε Εχουμε περιθώρια εξέλιξης. Ουτε  ήμασταν τόσο κακοί στην αρχή, ούτε γίναμε τώρα το φαβορί της  Ευρωλίγκας. Οταν παίξαμε με τη Ζαλγκίρις ετός παίζαμε πιο πριν με τον Παναθηναϊκό. Τώρα είχαν παίξει εκείνοι τρεις μέρες πριν με τη Λιέτουβος. Όποιος κάνει ανάλυση πρέπει να δει το πρόγραμμα και τις συνθήκες. Δεν ήμασταν άχρηστοι τότε, ούτε σούπερ τώρα».

Για την εμφάνιση του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους «Καλείται όταν παίξει να είναι έτοιμος. Το έκανε με επιτυχία πέρσι, όταν ήταν πολύ καλός στο τέλος της σεζόν. Οποιος θέλει να κάνει καριέρα πρέπει να είναι έτοιμο πνευματικά. Παντού χρειαζόμαστε βελτίωση. Στην Α1 έχουμε προφανές προβάδισμα, στην Ευρωλίγκα στοχεύσαμε να περάσουμε στο τοπ16 Υπάρχουν δέκα δυνατές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Η νέα διοργάνωση είναι ένα νέο πρωτάθλημα με τα 14 ματς και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Μπήκαμε στο ματς όχι τόσο συγκεντρωμένα. Προσπαθήσαμε να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Η άμυνα δεν ήταν δυνατή, στο δεύτερο είχαμε υπομονή και βελτιωθήκαμε. Καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη, αλλά η συνέχεα δεν είναι εύκολη».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632164719628, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}