Skip to main content

«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 67-62 στον πρώτο προημιτελικό της σειράς την Αναντολού Εφές και έκανε το 1-0. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή (12/4).

Ο Ολυμπιακός νίκησε 67-62 στον πρώτο προημιτελικό της σειράς την Αναντολού Εφές και έκανε το 1-0. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή (12/4).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί 17-15. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν με +9 (32-23) στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά οι Τούρκοι επέστρεψαν γρήγορα και το ημίχρονο τελείωσε 33-32.

Στην τρίτη περίοδο ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε την παρέα του από το χέρι και με συνεχόμενους πόντους βοήθησε να φτάσει ο Ολυμπιακός στο 50-46. Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και έφτασαν στο 1-0.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-32, 50-46, 67-62
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 7 (1), Άντιτς, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26 (4), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 3 (1).
Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 8, Ερντέν 9, Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17, Σαβάνοβιτς 6, Λούκας 10 (1), Μπάρατς 6.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι. Το πρώτο στην σειρά. Η πίεση είναι μεγάλη ειδικά για τον γηπεδούχο και αυτό φαίνεται από τα ποσοστά στις βολές και στο περιφερειακό σουτ. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την  Εφές η οποία σούταρε με 5% απ' έξω. Είχαμε πει με τα παιδιά να το πάμε κατοχή-κατοχή, οπότε κάτω από αυτό το πρίσμα είμαστε ικανοποιημένοι από την καλή άμυνα στους Βούγιασιστς και Φάρμαρ και όχι από την άμυνα στον Γκόρντον. Τα παιχνίδια της Εφές κρίνονται κυρίως από τους περιφερειακούς τους και εμείς εκεί κάναμε καλή δουλειά. Ηταν  ισορροπημένο το παιχνίδι στα ριμπάουντ, στα λάθη και τις τελικές φάσεις. Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Η σειρά έτσι όπως είναι, δηλαδή με δύο παιχνίδια μέσα, δύο έξω και ένα μέσα, είναι πονηρή. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς της Παρασκευής. Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια, αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Ελπίζω την Παρασκευή να κερδίσουμε και να δυσκολέψουμε το έργο της Εφές. Δεν εύκολο να κερδίσεις τρεις φορές μια ομάδα τέτοιου επιπέδου μέσα σε μία εβδομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τον κόσμο... Ακόμη και όταν η Εφές αντέδρασε μας στήριξε και μας βοήθησε. Είμαστε ένα βήμα πριν το Φάιναλ Φορ και όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο για να φτάσουμε εκεί. Το αξίζουμε. Ειναι τεράστιος ο φετινός μαραθώνιος και αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά για την προσπάθειά τους.  Ρωτήσετε τους παίκτες για την μπάλα... Δεν είναι παιγμένη μπάλα... είναι πολύ καλή μπάλα... αλλά κάνουμε 4 μέρες προπόνηση με αυτήν. Το ίδιο όμως ισχύει για όλες τις ομάδες. Αν βάλεις στο μυαλό σου ότι υπάρχει πρόβλημα τότε ίσως υπάρξει. Όλα είναι στο μυαλό. Εμείς δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό».

ΟΚΤΑΙ ΜΑΧΜΟΥΤΙ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα καλό και ισοροπημένο παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο 1:30 λεπτό. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα τον αθλητισμό έχω ελπίδα.  Φυσικά και εμπιστευόμαστε τους εαυτούς μας και τους παίκτες μας» δήλωσε ο Τούρκος κόουτς.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633216464722, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}