Skip to main content

Με σούπερ Σπανούλη και άμυνα έκανε το 23-1

Ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό 66-57 και έφτασε στο 23-1 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ πιο εύκολα από ό,τι μαρτυρά το τελικό 66-57 και έφτασε στο 23-1 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παιχνίδι κάπως μουδιασμένοι με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να καταφέρει να προηγηθεί με 16-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, με «όπλο» την άμυνα τους κατάφεραν να ανατρέψουν πολύ γρήγορα την σε βάρος τους κατάσταση και να προηγηθούν με 30-20 με τον Πανιώνιο να πλησιάζει στο τέλος του ημιχρόνου σε 36-29.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όμως, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα μέσα στο παρκέ με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, τον Πέρο Άντιτς και τον Γκιόργκι Σερμαντίνι να κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έτσι,  η διαφορά έφτασε στους 18 πόντους (40-58) στο τέλος τη τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έριξαν τους ρυθμούς και έτσι η διαφορά έπεσε στους εννιά πόντους (57-66) που ήταν και το τελικό σκορ.  

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-36, 40-58, 57-66
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 10,  Πέιν 12 (1) Μοτσενίγος, Αθηναίου 6 (1), Κιζ 3, Μίλμπουρν 7 (1), Αθανασούλας 1 , Μπατής 6 (1), Γιάνκοβιτς 8,  Καββαδάς, Αγραβάνης, Μπούκερ 4.
Ολυμπιακός  (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 6, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 8,  Σερμαντίνι 10, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Πέρκινς 5 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 1 Κατσίβελης 3 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:  «Ήταν ένα παιχνίδι σε μια δύσκολη περίοδο για μας, καθώς ερχόμαστε από τη σειρά με την Αναντολού Εφές που καταναλώσαμε μεγάλη ενέργεια, ξέραμε τι ομάδα είναι ο Πανιώνιος και τι θα αντιμετωπίζαμε. Οι συνθήκες δυστυχώς δεν βοήθησαν να χαρούν όσοι το είδαν το ματς είτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση καθώς ήταν άδειο το κλειστό και είχε πολύ ζέστη. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Πανιώνιο και την υποδοχή. Έπαθε διάστρεμμα πριν το πρώτο ημίχρονο ο Πρίντεζης, θέλαμε να μοιράσουμε χρόνο να παίξει ο Πέρκινς και να γίνει μοίρασμα σωστό ώστε να μην χαλάσει την «προπόνηση». Ελπίζω του Πρίντεζη να μην είναι κάτι σοβαρό».

ΚΑΙΛ ΧΑΙΝΣ:  «Κάναμε καλή δουλειά απέναντι σε μία καλή ομάδα και δεν ήταν εύκολο παιχνίδι καθώς προερχόμασταν από μία δύσκολη σειρά με την Αναντολού Εφές για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.  Πρέπει να συγκεντρωθούμε τώρα για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, με την ΤΣΣΚΑ για τον ημιτελικό του Final Four. Δεν μας αρέσει να παίζουμε σε άδεια γήπεδα, αλλά είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό καθώς παίξαμε αρκετά παιχνίδια χωρίς κόσμο». 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Σίγουρα το ματς με την Αναντολού Εφές μας πήρε πολύ ενέργεια, αλλά είμαστε επαγγελματίες παίκτες, πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μέσω προπονήσεων τώρα θα δούμε τις αγωνιστικές δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι»

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633396116040, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}