Skip to main content

Νίκη στο φινάλε…

Τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Ηλυσιακό σ’ ένα παιχνίδι που έμοιαζε πολύ με το αντίστοιχο περσινό στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη (επέστρεψε ύστερα από 20 μέρες) για να κερδίσουν τους «κιτρινόμαυρους» με 77-73.

Τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Ηλυσιακό σ’ ένα παιχνίδι που έμοιαζε πολύ με το αντίστοιχο περσινό στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη (επέστρεψε ύστερα από 20 μέρες) για να κερδίσουν τους «κιτρινόμαυρους» με 77-73.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους διαφορά λίγο πριν το τέλος του πρώτου μισού και με 15 στην ανάπαυλα παίζοντας χωρίς συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά λάθη τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα επιτρέποντας στους παίκτες του Φλεβαράκη να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Η είσοδος του V-Span με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξε τις ισορροπίες. Ο αρχηγός με δυο τρίποντα και δυο καταπληκτικές ασίστ οδήγησε τους συμπαίκτες του στο να μαζέψουν τη διαφορά και να βρουν τον εαυτό τους. Το -15 έγινε -7 στο 30’ και με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η αντεπίθεση συνεχίστηκε. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν ως το τέλος και προσπάθησαν για τη νίκη, αλλά στ κρίσιμα σημεία μίλησε η εμπειρία των παικτών του Ίβκοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-46, 53-60, 77-73
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 2, Σπανούλης 15 (3), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 3, Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης, Σλούκας 10.
Ηλυσιακός (Κώστας Φλεβαράκης): Σπανός, Παπανικολόπουλος 2, Νάνα 16, Χατζής 14, Αποστολίδης, Τόμπσον 17 (2), Μπέμπης, Κασελάκης 7 (1), Γαλιώτος 13, Καμπούρης, Τσιάκος 4.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό που έπαιξε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έβαλε 26 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη εμείς ήμασταν σχετικά ανέτοιμη ομάδα. Τα 4/25 τρίποντα δεν είχαν καμία λογική. Σαν ομάδα δεν αντέχουμε. Δεν έχουμε ηγέτες που θα κρατάν την συγκέντρωση. Εγώ δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Κι αν χάναμε το παιχνίδι δεν θα ήταν καθόλου άσχημα. Μετά από τόσους μήνες δουλειάς και μετά από δύο εκτός έδρας νίκες που δείξαμε ένα καλό σύνολο, δεν περίμενα τέτοια παρουσία.

Αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει, οι ευθύνες μου είναι οι μεγαλύτερες, για αυτή την κατάσταση έφταιξε μόνο ο Ολυμπιακός με όλη την εκτίμηση που έχω στον κόουτς Φλεβαράκη και τον Ηλυσιακό. Δεν μπορώ να μπω στην ψυχή των παικτών. Αν έχασαν την συγκέντρωση λόγω της επιστροφής του Σπανούλη, ήταν κάτι που δεν περίμενα. Περίμενα ότι θα έμπαινε στο παρκέ για να ένα δεκάλεπτο κι αυτό του είχα πει, αλλά δεν περίμενα ότι θα τον βάλουμε επειδή χρειαζόταν στο παιχνίδι. 

Εγώ δεν περίμενα ένα εύκολο ματς. Περίμενα να παίξουμε ένα παιχνίδι έδρας, να είμαστε δυνατοί, να μη φάμε εύκολα καλάθια, να εκμεταλλευτούμε το μπόνους των βολών, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι. Κάθε παίκτης που είναι επαγγελματίας πρέπει να ματώνει σε κάθε παιχνίδι. Αν περιμέναμε ότι θα κερδίσουμε περπατώντας, αυτό δεν γίνεται. Εμείς έχουμε επτά παίκτες κάτω των 22 ετών και χρειαζόμαστε πολύ δουλειά και πολύ συγκέντρωση. Περίμενα ότι βρήκαμε τον ρυθμό μας, όμως τελικά δεν είναι έτσι.

Ξέραμε ότι δύσκολα υπάρχουν παίκτες. Το πλεονέκτημα είχαν παίκτες που βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό. Ένας από αυτούς είναι ο Ντόρσεϊ που ήταν μέσα στην Κάχα Λαμποράλ. Θέλαμε έναν διαφορετικό παίκτη. Ο Ντόρσεϊ έχει ταχύτητα και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην άμυνα και την ταχύτητα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για μας. Ο Ηλυσιακός επέβαλε τον ρυθμό του. Το μόνο θετικό ήταν η υπερπροσπάθεια που κάναμε για τη νίκη και η επιστροφή του αρχηγού μας. Κρατάμε το ότι κερδίσαμε, μας περιμένουν δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια ειδικά αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Ηλυσιακού. Αδικείται η ομάδα από το αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα η συζήτηση για όσα είπε ο Λεωνίδας. Υπάρχουν και πολλά άλλα προβλήματα και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Το θέμα είναι να έχεις την εμπιστοσύνη στο ελληνικό μπάσκετ ότι αν αξίζεις ένα αποτέλεσμα θα το πάρεις. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχει εξαιρετικό προπονητή, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει και το ενδεχόμενο να χάσει.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ: Νοιώθω ντροπή γιατί αυτά που έγιναν δεν κοσμούν το ελληνικό μπάσκετ. Η τεχνική ποινή μου δόθηκε χωρίς λόγο, είπα απλά “γιατί” στο διαιτητή. Τώρα πρέπει να βρούμε δυνάμεις για να κερδίσουμε στην Καβάλα. Νοιώθουμε ότι δε μας άφησαν να πάρουμε αυτό που αξίζαμε. Απαγορεύεται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να χάνει στην Α1 και αυτό δεν βοηθά το πρωτάθλημα, αντίθετα το σπρώχνει πιο κάτω.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628867632781, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}