Skip to main content

Νίκησε τον Πανιώνιο, κοιτάζει τον Άρη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 76-66 του Πανιωνίου στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και πλέον στρέφει την προσοχή του στην πρώτη φάση των πλέι οφ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη με πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 76-66 του Πανιωνίου στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και πλέον στρέφει την προσοχή του στην πρώτη φάση των πλέι οφ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη με πλεονέκτημα έδρας.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να είναι εντυπωσιακή στην επίθεση. Ο Ντάνστον τελείωσε πολλές φάσεις, ο Σπανούλης εκτός από δημιουργός ήταν και εκτελεστής και έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε 27-17 υπέρ του Θρύλου. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η αστοχία και η έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένες φάσεις στην άμυνα επέτρεψαν στον Πανιώνιο να πλησιάσει στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-38).

Στην τρίτη περίοδο Κόλινς, Λοτζέσκι και Σλούκας έδωσαν λύσεις επιθετικά στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με το δεκάλεπτο να τελειώνει 63-55 υπέρ των Πειραιωτών. Στην τελευταία περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα ενόψει του πρώτου γύρου των πλέι οφ με αντίπαλο τον Άρη με τον Θρύλο να φτάνει τελικά στη νίκη με 76-66.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 42-38, 63-55, 76-66.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 2, Σλούκας 11 (2), Κόλινς 9 (1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 12 (2), Πρίντεζης 7, Μάντζαρης, Καββαδάς 6, Κατσίβελης.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 18 (2), Ντούβνιακ 6 (1), Κάρτερ 4, Μίλμπουρν 7 (1), Αθανασούλας, Μπατής 6 (2), Σκορδίλης, Λάνγκφορντ 13, Μισέλ 3, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 2, Σαλούστρος 5 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: "Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Πανιώνιο που πέτυχαν τον  στόχο τους στην κανονική περίοδο. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις  μας στην κανονική περίοδο που ίσως αντιμετωπίσουμε και πάλι στη συνέχεια. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να μοιράσουμε τον χρόνο συμμετοχής και να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο την απόδοση μας, το πρώτο το καταφέραμε, το δεύτερο δεν το καταφέραμε σε συνεχή βαθμό, είχαμε αυξομειώσεις ανάλογα με τις πεντάδες που βάζαμε, αλλά είχαμε διπλάσιες τελικές πάσες και κυριαρχία στα ριμπάουντ που τελικά δείχνουν τον νικητή στα παιχνίδια και ισορροπία στα λάθη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμαστούμε και εμείς για τη συνέχεια μας".

Για τη συνέχεια των πλέι οφ ο Έλληνας κόουτς υποστήριξε πως "επί της ουσίας οι ομάδες που διεκδικούν τίτλους τώρα πρέπει να ετοιμάζονται.  Νιώθω πως είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε υψηλό επίπεδο προπόνησης και ελπίζω και εύχομαι να είμαστε υγιείς και πλήρεις. Εύχομαι ο Σερμαντίνι να είναι μαζί μας σε 4-5 ημέρες έτοιμος και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επίτευξη των στόχων μας.  Καλή συνέχεια στον Πανιώνιο στα πλέι οφ. Ή με τη Δράμα ή με τον Άρη θα παίζαμε.  Νιώθω ότι σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Όλες έχουν τα προβλήματα τους και τις δυνατότητες τους. Ο Άρης είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και το να παίζεις στο Παλέ Ντε Σπορ δεν είναι ποτέ εύκολο, από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να τελειώσουμε τη σειρά νωρίς, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για μια ομάδα που σου βάζει προβλήματα κυρίως με τον τρόπο που αμύνεται. Όπως είπε και ο Μπρεντ και συμφωνώ μαζί του έχουν ένα μείγμα έμπειρων και ταλαντούχων παικτών. Σεβόμαστε την ιστορία του Άρη. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πάρουμε την πρόκριση".

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ: «Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, την τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος. Έχουν ένα καλό ρόστερ με έμπειρους και νέους παίκτες, καλούς Έλληνες και Αμερικανούς. Εμείς θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι για να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ και αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία απέναντι σε μια σκληρή ομάδα. Θα είναι δύσκολη η σειρά με τον Άρη, μια ομάδα με πολλούς έμπειρους, αλλά και αρκετούς καλούς νέους παίκτες. Θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας γι’ αυτά τα παιχνίδια από αύριο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πριν ξεκινήσω να μιλήσω για το παιχνίδι, να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κόουτς για την ευρωπαϊκή πορεία. Θεωρώ πως αμφότερες οι ομάδες χρησιμοποίησαν αυτό το ματς για τη δύσκολη συνέχεια στα πλέι οφ. Είχαμε και καλά και άσχημα σημεία στο παιχνίδι. Στην άμυνα είχαμε πολλά προβλήματα στην πρώτη περίοδο, δώσαμε εύκολους πόντους στον Ολυμπιακό μέσα από τη ρακέτα. Λόγω της βελτίωσης της άμυνας στο δεύτερο δεκάλεπτο, καταφέραμε και βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Εμείς δεν σταματήσαμε να παλεύουμε, ο Ολυμπιακός λόγω της ποιότητας τους έπαιρνε όποτε ήθελε διαφορά, αλλά εμείς δεν τα παρατήσαμε. Πλέον το σημαντικό είναι η συνέχεια, σίγουρα είναι σημαντικό ότι κατακτήσαμε και μάλιστα με σημαντική διαφορά από την επόμενη ομάδα την τρίτη θέση, αλλά αυτό που μετράει είναι το τέλος και όχι η κανονική περίοδος. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στον ΚΑΟΔ και θα αρχίσουμε από αύριο την προετοιμασία μας».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΤΣΑΚ: «Ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο βελτιώσαμε την πικ εν ρολ άμυνα μας και μπορέσαμε να μείνουμε σε επαφή με το σκορ. Στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη δίκαια. Το παιχνίδι αυτό μας βοήθησε ενόψει των πλέι οφ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πλέον και σωματικά, αλλά και πνευματικά για τα παιχνίδια με τη Δράμα».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644691789430, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}