Skip to main content

Αρνείται να χάσει

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους από τη Σιένα, έκανε ακόμη μια επική ανατροπή και επικράτησε 78-73 της ιταλικής ομάδας παραμένοντας έτσι αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους από τη Σιένα, έκανε ακόμη μια επική ανατροπή και επικράτησε 78-73 της ιταλικής ομάδας παραμένοντας έτσι αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα μας ήταν κάπως μουδιασμένη στο ξεκίνημα. Οι άδειες εξέδρες επηρέασαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό από νωρίς και έτσι η Σιένα προηγήθηκε 15-17 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν εξαιρετικά άστοχοι με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να «χτίσει» μια διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό μέσα από την άμυνα τους και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 25-36.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην είναι καλός στην άμυνα. Οι Ιταλοί, κυρίως με τον Γκριν, έβαλαν κάποια απίθανα καλάθια και έτσι διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Στράτος Περπέρογλου άναψε τη σπίθα της αντεπίθεσης, αλλά ο Γκριν με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 46-57 στο 30’.

Η τελευταία περίοδος, όμως, άνηκε ολοκληρωτικά στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Με ακόμη μια ανατροπή ο Θρύλος πήρε τη νίκη. Περπέρογλου και Σπανούλης ανέλαβαν δράση, η άμυνα ήταν εξαιρετική και έτσι ήρθε μια ακόμη ανατροπή για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μάλιστα οι παίκτες του Θρύλου δεν αστόχησαν ούτε σε ένα σουτ στην τελευταία περίοδο.

Δεκάλεπτα:  15-17, 25-36, 46-57, 78-73.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 9 (1τριπ, 3ριμπ), Λο 6, Ντάνστον 7 (8ριμπ), Σπανούλης 16 (2τριπ, 2ασ), Περπέρογλου 18 (4τριπ, 3ριμπ), Σλούκας 8 (7ας), Αγραβάνης, Μάντζαρης (1τριπ), Καββαδάς 1, Λοτζέσκι 10 (7ριμπ).
Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 4, Χάντερ 6, Κούρντοχ 4, Ροτσέστι 2, Κάρτερ 10, Ρες 10 (1), Όρτνερ, Νέλσον 9, Γκριν 28 (3).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Είδαμε σήμερα ένα παιχνίδι το οποίο είχε σαν βασικό του χαρακτηριστικό την πολύ κρύα ατμόσφαιρα φυσικά γιατί ήταν άδειο το γήπεδο. Την πολύ καλή ομαδική εμφάνιση της Σιένα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, την ατομική εμφάνιση του Γκριν, την κακή παρουσία μας για τρία δεκάλεπτα και την δική μας εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο κάναμε πολύ καλή προσπάθεια. Σε ένα παιχνίδι που για εμάς δεν είχε βαθμολογική σημασία και όλα πήγαιναν στραβά, εμείς είχαμε την επιμονή και τη θέληση να γυρίσουμε το παιχνίδι, βρήκαμε το κίνητρο να γυρίσουμε το ματς, που λογικά άλλη ομάδα θα το άφηνε. Δοκιμάσαμε κάποια αδόκιμα σχήματα με τον Περπέτογλου στο “4”. Ο Πέτγουεϊ ήταν το βράδυ στο νοσοκομείο και θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία σε αυτόν για την προσπάθεια που έκανε. Ήταν σημαντική η νίκη για την ομάδα για την προσπάθεια που έγινε και όχι βαθμολογικά. Πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Βιαζόμασταν πολύ να επιτεθούμε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Για να έχεις μεγάλη επιθετική συγκομιδή δεν χρειάζεται να βιάζεσαι, αλλά να έχεις υπομονή, να κάνεις πολλές και σωστές πάσες και να βρίσκεις τον ελεύθερο παίκτη. Συγχαρητήρια στη Σιένα, έκανε πολύ καλή εμφάνιση, είναι σε καλό μομέντουμ τώρα. Το γεγονός πως δεν έπαιξε ο Χάκετ τους απελευθέρωσε από οποιοδήποτε άγχος. Η Σιένα είναι σε ανοδική πορεία και τώρα θέλουν τη νίκη κόντρα στη Μάλαγα για να περάσουν στο ΤΟP-16. Ήθελα να βάλω τον Σίμονς, αλλά η ροή του ματς δεν βοήθησε για να μπει αφού τίποτα δεν πήγαινε για εμάς καλά στα πρώτα τρία δεκάλεπτα και ήθελα να μπει όταν η ροή του ματς θα ήταν καλή για εμάς. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί ο Σίμονς θα πάρει χρόνο συμμετοχής ενώ θα έχουμε και συν δύο παίκτες. Αρχικά μίλησα για υπευθυνότητα και επαγγελματισμό ενώ έχει πολύ ταλέντο. Είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα όταν παίζει ομαδικά, αλλά καθόλου όταν παίζει με ατομισμό όπως κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, πολύ ομαδικά. Έκαναν ό,τι ζήτησα στο δεύτερο ημίχρονο, τα παιδιά είχαν πολύ καλή ανταπόκριση σε αυτά που τους είπα. Αν κάποιος θέλει να μας κερδίσει θα πρέπει να παίξει για 40 λεπτά, όχι για 35 λεπτά ή 37. Ο Χάκετ είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ, είναι εξαιρετικός δημιουργός και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτό το επίπεδο. Του εύχομαι καλή τύχη  σε αυτόν και τη Σιένα, αλλά και στον κόουτς Κρέσπι τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση».

ΜΑΡΚΟ ΚΡΕΣΠΙ: «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μας στο ΣΕΦ. Παρότι δεν αγωνίστηκε ο Ντάνιελ Χάκετ, παίξαμε σε υψηλό επίπεδο για 35 λεπτά κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Σημασία έχει ότι μία μικρή ομάδα έκανε σπουδαίο παιχνίδι και μια εξαιρετική ομάδα πέτυχε μια μοναδική νίκη. Ως προπονητής, επαναλαμβάνω πως είμαι ικανοποιημένος, αλλά ως άνθρωπος αισθάνομαι άσχημα για τους παίκτες μου που έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Για τον Ολυμπιακό αυτές οι ανατροπές είναι συνηθισμένες γιατί έχουνε μεγάλη αυτοπεποίθηση και έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Η ανατροπή στον τελικό της Eυρωλίγκας ήταν ιστορική, απόψε απλά έκαναν μια συνηθισμένη δουλειά.
Δεν ήταν εύκολο να αγωνιστούμε χωρίς τον Χάκετ, αλλά μου αρέσει να κάνω συνδυασμούς με διαφορετικούς παίκτες με σκοπό να φτάσουμε το στόχο μας. Όσο για τις φήμες για τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, η διοίκηση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όλοι όσοι εμπλέκονται με την ομάδα είναι ευχαριστημένοι, τουλάχιστον με την κατάσταση στο παρκέ».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157638620258086, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}