Skip to main content

Εντυπωσιακά το 1-1

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, νίκησε 89-64 και έκανε το 1-1 στη σειρά.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, νίκησε 89-64 και έκανε το 1-1 στη σειρά.

Η ομάδα μας άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Πρίντεζης και Λοτζέσκι ήταν ασταμάτητοι επιθετικά, η άμυνα λειτουργούσε υποδειγματικά και έτσι στην πρώτη περίοδο ο Θρύλος κατάφερε να στείλει τρεις φορές τη διαφορά στο +17 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 29-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν η ίδια. Ο Σπανούλης άρχισε να εκτελεί και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, ο Πέτγουεϊ με τον Σερμαντίνι έδωσαν σημαντικές βοήθειες και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 48-29 στο ημίχρονο.

Και στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η διαφορά με καλάθι και φάουλ  του Σέντρικ Σίμονς έφτασε το +23 (63-40) για τον Θρύλο. Σε όλη την τρίτη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησε τη διαφορά κοντά ή και πάνω από τους 20 πόντους με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται 67-46 υπέρ του Θρύλου.
Περπέρογλου και Σλούκας συνέχισαν να ευστοχούν πίσω από τα 6.75 και η διαφορά έφτασε στους 25 πόντους (75-50) στο 33’.

Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε τους 27 πόντους (82-55) στο 35’ με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Ολυμπιακός τελικά έφτασε στη νίκη με 89-64 και έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών. Επόμενο παιχνίδι την Πέμπτη  (29/5) στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 29-12, 48-29,  67-46, 89-64.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 10 (2), Σερμαντίνι 3, Ντάνστον 12 (3ριμπ, 2κοψ), Σπανούλης 12 (2τριπ, 4ριμπ, 4ασ), Περπέρογλου 5 (1τριπ, 3ριμπ), Παπαπέτρου, Σλούκας 5 (1τριπ, 3ριμπ, 3ασ), Κόλινς 2, Σίμονς 3 (8ρθμπ, 1κοψ), Λοτζέσκι 8 (2τριπ, 2ριμπ, 2ασ), Πρίντεζης 18 (2τριπ, ), Μάντζαρης 11 (3τριπ, 6ριμπ, 1ασ, 2κλεψ) .
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 4, Κάρι 3 (1), Φώτσης 8, Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 19, Διαμαντίδης 12 (2), Γιάνκοβιτς 4, Ματσιούλις 8 (1), Ράιτ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ισοφαρίσαμε τη σειρά, κάτι που οφείλαμε να κάνουμε για τη συνέχεια της υπόθεσης τίτλος. Η υπόθεση τίτλος παραμένει δύσκολη αφού πρέπει να κάνουμε νίκη έξω. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου ήμασταν αρκετά καλοί. Ήμασταν αποφασιστικοί στο ξεκίνημα, πήραμε μια μεγάλη διαφορά και σκοράραμε αρκετούς πόντους απέναντι στην πάντα καλή άμυνα του Παναθηναϊκού. Έτσι, έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Συντηρήσαμε τη διαφορά, κάναμε μεγάλο ροτέισιον, έπαιξαν όλοι και κάναμε ένα πολύ καλό ομαδικό παιχνίδι. Και οι αμυντικές συνεργασίες ήταν αρκετά καλές. Αυτό είναι όλο, η νίκη μετράει και η διαφορά και παίζει και δεν παίζει ρόλο. Η σειρά είναι 1-1 και ίσως είναι μια ένεση αυτοπεποίθησης, εξαρτάται από το πώς θα το διαχειριστούμε και εμείς  και ο αντίπαλος. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο τέλος εάν θέλουμε να κερδίσουμε».


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Είμαστε ευχαριστημένοι σήμερα για την απόδοση της ομάδας, Από την αρχή δείξαμε πόσο θέλαμε το ματς και επιβάλαμε τον ρυθμό μας, χτίσαμε μια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο την οποία και κρατήσαμε. Σίγουρα μπορεί να είχαμε κάποια κενά διαστήματα, αλλά δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο να αντιδράσει και πήραμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια. Τώρα πάμε στο ΟΑΚΑ και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια παρόμοια εμφάνιση και να πάρουμε τη νίκη».


ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ: «Αυτά τα παιχνίδια θέλουν παραπάνω συγκέντρωση από ότι τα συνηθισμένα, είναι μια σειρά μεγάλη με δύσκολα παιχνίδια και δεν έχεις την πολυτέλεια να χαλαρώνεις πουθενά και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.. Εμείς δεν μπήκαμε καν στο πρώτο δεκάλεπτο και όταν αποφασίσαμε να παίξουμε πιστεύω ήδη τα πάντα είχαν κριθεί. Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του, αφήσαμε να κάνει πολλά ελεύθερα σουτ τα οποία και έβαλε και το αποτέλεσμα ήρθε έτσι όπως ήρθε. Η σειρά είναι 1-1, γυρνάμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε και να κάνουμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».


ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ:  «Σήμερα το παιχνίδι δεν πήγε καλά για εμάς. Από το πρώτο δευτερόλεπτο αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του, το παιχνίδι που ήθελε, είχε τον έλεγχο του ρυθμού, πήρε διαφορά ο Ολυμπιακός, τη διατήρησε, εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε να μειώσουμε αρκετά για να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη. Έμεινε αυτή η διαφορά στο τέλος του παιχνιδιού όπου φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε σήμερα αρκετά καλύτερα και πήρε μια εύκολη νίκη θα έλεγα».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157645094696812, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}