Skip to main content

Σπουδαία εμφάνιση στην Καβάλα

Με έντεκα παίκτες αφού οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπαδόπουλος και Κατσίβελης έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη του για το 2012 και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Με έντεκα παίκτες αφού οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπαδόπουλος και Κατσίβελης έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη του για το 2012 και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σπουδαία εμφάνιση στην Καβάλα και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν των γηπεδούχων με 82-63 με τους Σλούκα και Χάινς να ηγούνται των συμπαικτών τους.

Οι γηπεδούχοι προέβαλαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια με όπλο την εξαιρετική άμυνα οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν μια διαφορά ασφαλείας και την κράτησαν ψηλά ως το τέλος.

Δεκάλεπτα: 13-14, 26-40, 45-65, 63-82.
Καβάλα (Πρίφτης): Πάσαλιτς, Γκάρισον 1, Αγγελόπουλος 7(1), Τέιλορ 8(1), Στεφανίδης 4, Γέλιος, Καραθανάσης 2, Γεωργάκης 8, Κοστόφ 6(2), Καραποστόλου 2, Σύμτσακ 17(1 τριπ., 6 ριμπ.) Ο' Μπράιαντ 8.
Ολυμπιακός (Ιβκοβιτς): Χάινς 15, Λούκας 8, Αντιτς 5(1), Χάουαρντ 1, Κέσελ 8(2), Πελεκάνος 4, Γκετσεβίτσιους 10(2), Γλυνιαδάκης 8, Πρίντεζης 11(2), Παπανικολάου 5(1), Σλούκας 7(1 τρίπ., 7 ασίστ).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Κερδίσαμε δίκαια αυτό το παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό ότι τέσσερις μέρες μετά τις γιορτές έχουμε πετύχει δυο σημαντικές εκτός έδρας νίκες. Η Καβάλα παίζει σύγχρονο μπάσκετ και ο πρώτος μας στόχος ήταν να σταματήσουμε τα γκαρντ τους. Σε ένα βαθμό το καταφέραμε στην άμυνα. Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν άστοχοι και χάσαμε ριμπάουντ. Είναι σημαντικό ότι η σχέση ασίστ λαθών είχε θετικό πρόσημο για μας. Δείχνει ότι ήμασταν σοβαροί και κυρίως τα νέα παιδιά. Παρά τους πολλούς τραυματίες, παίξαμε καλό ομαδικό μπάσκετ.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: Ήμασταν συγκεντρωμένοι και πολύ καλοί στην άμυνα. Η ήττα του Παναθηναϊκού εδώ μέσα μας έκανε να έχουμε μεγαλύτερη προσοχή και δε χάσαμε σε κανένα σημείο τον έλεγχο του παιχνιδιού.

ΚΑΛΙΝ ΛΟΥΚΑΣ: Νομίζω ότι ήταν σκληρό παιχνίδι και οι δυο ομάδες για 40 λεπτά. Το κλειδί ήταν ότι σταματήσαμε το τρανζίσιον παιχνίδι της Καβάλας. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και το μόνο προβλημα που είχαμε ήταν τα ριμπάουντ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το διορθώσαμε κι αυτό. Αυτό σημαίνει ομάδα, να παίζεις σωστά παρά τα προβλήματα και τις απουςσίες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ ομαδικά και καλά παρά τις απουσίες του. Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που αμύνεται τόσο όσον αφορά την ενέργεια όσο και την εξυπνάδα. Σήμερα τον πετύχαμε και πολυ εύστοχο. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο το κενό διάστημα έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε όπως σχεδιάσαμε, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχαμε συγκέντρωση και ο Ολυμπιακός πήρε τη διαφορά. Στο δεύτερο ήμασταν συγκεντρωμένοι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον έλεγχο.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157628867436637, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}