Skip to main content

Νικητής στο Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός ήθελε μια εκτός έδρας νίκη για να διορθώσει το... λάθος της εντός έδρας ήττας από τη Ζαλγκίρις και την πέτυχε στο Μιλάνο.

Ο Ολυμπιακός ήθελε μια εκτός έδρας νίκη για να διορθώσει το... λάθος της εντός έδρας ήττας από τη Ζαλγκίρις και την πέτυχε στο Μιλάνο. 

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν συγκεντρωμένα και έμειναν στο πλάνο του προπονητή τους σ’ όλο το παιχνίδι. Αυτό ήταν αρκετό για να φτάσουν στη νίκη που ίσως αποδειχθεί πολύτιμη για τη συνέχεια. 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα πάνω στον Λάνγκφορντ και τον Κουκ, πήραν μια μικρή διαφορά και φρόντισαν να τη διατηρούν σε κάθε αντεπίθεση των Ιταλών. 

Δεκάλεπτα: 17-24, 36-41, 50-59, 71-
Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι, Χέρστον15 (2), Φωτσης, Κουκ, Κιότι 1, Μπουρούσης 16, Μέλι 2, Λάνγκφορντ 17 (1), Τζεντίλε 3, Χέντριξ 4, Μπαζίλε 2. 
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (5 ριμπ.), Λο 6, Αντιτς 7, Σπανούλης 23 (5/8 τριπ., 9ασ,), Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής 13 (7ριμπ.), Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 17 (5/6 τριπ.), Μάντζαρης (1τριπ., 5 ασ., 3 κλ., 3 ριμπ.).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: Ήταν ένα καλό βράδυ για μας τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Για 38 λεπτά μείναμε στο αμυντικό μας πλάνα και κάναμε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Χέρστον και τον Λάνγκφορντ. Είδατε για ακόμα μια φορά ότι η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και γι’ αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε βήμα, βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για τη σημερινή νίκη και τους φιλάθλους της Αρμάνι για την αποθέωση στον Σπανούλη στο τέλος του αγώνα. Έδειξαν ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν τις καλές εμφανίσεις. 

Ο Μαυροειδής είναι παίκτης της Εθνικής ομάδας. Δεν είχε αρκετό χρόνο ως τώρα, αλλά μέρα με τη μέρα και μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα άρχισε να βρίσκει ρυθμό και έδειξε ότι είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα. 

Η Ευρωλίγκα για μας φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολη. Είμαστε στόχος για όλους, όλοι έχουν έξτρα κίνητρο απέναντί μας. Έχουμε νέα παιδιά, τέσσερις σημαντικοί παίκτες για μας είναι γενημμένοι στη δεκαετία του 90 κι αυτά που ζουν είναι πρωτόγνωρα. Έχουμε καλή ομάδα, δουλεύουμε σκληρά και στο τέλος πιστεύω ότι όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι από μας. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Θέλαμε αυτή τη νίκη και την είχαμε πιστέψει για πολλούς λόγους. Είναι σημαντική νίκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ τον αντίπαλο, ειδικά στην άμυνα μας. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τους πόντους, έχει καταλάβει η ομάδα ότι ένα ή πέντε ριμπάουντ, μια άμυνα είναι εξίσου σημαντικά για μας. Το θαύμα πέρσι το κάναμε με ομαδική δουλειά κι αυτό κάνουμε και φέτος. 

Για το γεγονός ότι έφτασε τις 121 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι έφτασε τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Παναγιώτη Φασούλα: Είναι πολύ μεγάλη τιμή να έχω τις ίδιες συμμετοχές με τον πρώην κόουτς της Εθνικής και τον Παναγιώτη Φασούλα. 

Για την αποθέωση από τους φιλάθλους της Αρμάνι Μιλάνο: Δεν μπορώ να πω ότι δε συγκινήθηκα και δεν ένιωσα ένα ρίγος με την αποθέωση του κόσμου γιατί είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει ο κόσμος αυτό που κάνεις. Σ’ ένα ξένο γήπεδο είναι πολύ διαφορετικό να σηκώνεται ο κόσμος και να σε αποθεώνει, αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα. Η νίκη είναι η καλύτερη επιβράβευση για όλους μας. 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σίγουρα οι βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε στο τέλος, αλλά μια εκτός έδρας νίκη με μια τόσο καλή ομάδα μετράει πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι και ήταν κάτι που όλα τα παιδιά χρειαζόμασταν αυτή την περίοδο, για να ανέβουμε ψυχολογικά. Όλοι ήμασταν πολύ πεσμένοι και πολύ πιεσμένοι. Δε χρειάζεται να μιλήσουμε για διόρθωση λάθους και μεγάλες κουβέντες, είναι μια καλή εκτός έδρας νίκη κι αυτό κρατάμε. Πήρα κάποια σουτ στην αρχή, αισθανόμουν καλά, μπήκαν τα σουτ και όλα πήγαν καλά. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε.  

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157631973048143, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}