Skip to main content

Στον τελικό ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός νίκησε 93-90 εκτός έδρας τον Πανιώνιο στην παράταση με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, έκανε το 3-0 και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 93-90 εκτός έδρας τον Πανιώνιο στην παράταση με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη, έκανε το 3-0 και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος.

Η ομάδα μας μπήκε στο παιχνίδι όπως ακριβώς επιθυμούσε. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κυκλοφορόντας καλά τη μπάλα στην επίθεση κατάφεραν να προηγηθούν με 9-6 στο πρώτο εξάλεπτο τα αναμέτρησης.  Η μπάλα περνούσε στο καλάθι από τα χέρια του Σπανούλη και πότε ο Ντάνστον, πότε ο Σίμονς και πότε ο Πρίντεζης τελείωναν τις φάσεις με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 16-16.

Στη δεύτερη περίοδο ο Θρύλος συνέχισε την καλή του άμυνα και με επιμέρους σκορ 13-5 στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου η ομάδα του Πειραιά έκανε το 21-29. Έκτοτε, όμως, αστοχία και συνεχόμενα λάθη στην επίθεση επέτρεψαν στον Πανιώνιο να περάσει μπροστά με 36-33 στο 19’ με το ημίχρονο να τελειώνει  39-37 υπέρ τω γηπεδούχων.

Στην τρίτη περίοδο η άμυνα και η επίθεση δεν λειτουργούσαν σωστά για εφτά λεπτά και έτσι ο Πανιώνιος μπόρεσε να περάσει μπροστά με 14 πόντους. Γρήγορα, όμως, η ομάδα μας με σερί 9-0 μείωσε σε 60-55 στο τέλος του δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο ο Πανιώνιος ξέφυγε με 11 πόντους (66-55), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 68-62 με επιμέρους σκορ 7-2 σε ένα λεπτό.  Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 79-77 αλλά ο Βαγγέλης Μάντζαρης έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί ανέλαβαν δράσης Πρίντεζης και Σπανούλης. Ο υπαρχηγός έκανε όλη τη δουλειά με συνεχόμενους πόντους στο έξτρα πεντάλεπτο και ο αρχηγός με τρίποντο ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη έκανε το 93-90 και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στον Θρύλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 39-37, 60-55, 79-79, 90-93.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 25 (1), Ντούβνιακ 8 (2), Κάρτερ 4, Μίλμπουρν 17, Αθανασούλας 3 (1), Μπατής 4, Λάνγκφορντ 17, Μισέλ 1, Σίμτσακ 6, Σαλούστρος 5 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 1, Ντάνστον 5 (3ριμπ, 2κοψ), Σπανούλης 22 (3τριπ, 5ριμπ, 5ασ), Περπέρογλου 10, Παπαπέτρου 1, Σλούκας 8 (1τριπ, 3ασ),  Κόλινς 3 (4ριμπ), Σίμονς 11, Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 17, Μάντζαρης 8 (2).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Περιμέναμε σίγουρα την αντίδραση του Πανιωνίου, όπως κι έγινε. Είναι πάντα δυνατός στην έδρα του, εμείς ανταποκριθήκαμε όταν βρεθήκαμε προ του φάσματος της ήττας. Όταν ο Πανιώνιος ξέφυγε με περισσότερους από δέκα πόντους, παίξαμε κάποιες καλές άμυνες και πήραμε το ματς στην παράταση.Εμείς φάνηκε να πηγαίνουμε πολλές φορές δεύτεροι στην μπάλα, ενώ κάναμε αρκετά λάθη. Άρα νιώθουμε και κάπως τυχεροί. Βέβαια αυτό το ματς θα μας βοηθήσει για την σειρά των τελικών.  Ήταν ότι έπρεπε να και με αυτό το πνεύμα πρέπει να πάμε στους τελικούς Μας επηρέασε ως ένα βαθμό ο βαθμός ευκολίας των δύο πρώτων ματς. Η προετοιμασία μας, όμως, ήταν σαν αυτή στα ματς της Ευρωλίγκας. Οι μεγάλες διαφορές ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού να έδωσαν στους παίκτες την αίσθηση πως θα είχαν εύκολο έργο, κάτι που φυσικά δεν συνέβη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Ο Πανιώνιος έχει μια πάρα πολύ σοβαρή ομάδα και δεν έφτασε τυχαία ως εδώ. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και δυστυχώς μπήκαμε κάπως πιο χαλαροί, κάτι που δεν δικαιολογείται. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος για να κερδίσουμε, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί στους τελικούς. Όλοι ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολοι οι τελικοί, σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ λόγω του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά θα παλέψουμε, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΙΜΟΝΣ: «Ήταν μια δύσκολη σειρά, ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα και πάλεψε. Εμείς δείξαμε καρδιά και χαρακτήρα, γυρίσαμε το παιχνίδι από την διαφορά που είχε πάρει ο αντίπαλος μας. Ήταν καλό στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για τους τελικούς. Εκεί επικεντρωνόμαστε πλέον και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δείξαμε περισσότερο πάθος και πίστη. Μετά τα δύο πρώτα ματς που οι αποδόσεις μας ήταν κάτω του επίπεδου μας, σήμερα δείξαμε το πραγματικό πρόσωπο μας. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να παίζουμε στο ΣΕΦ, από ότι στην έδρα μας. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και «διαβάσαμε» καλύτερα τον αγώνα. Δείξαμε περισσότερο πάθος και πίστη, που μας έλειψε στα δύο ματς στο ΣΕΦ. Ελέγξαμε το παιχνίδι αρκετά καλά. Στην τρίτη περίοδο είχαμε ακόμη καλύτερο ρυθμό, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ του και ροκάνισε την διαφορά. Εάν στο τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης είχαμε σκοράρει από βολές και ένα σουτ του Κάρτερ, που μπήκε και βγήκε θα μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη. Στην παράταση μέτρησε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και ποιότητα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στους τελικούς και καλή επιτυχία. Το πνεύμα που δείξαμε σήμερα, θέλαμε να έχουμε όλη την σεζόν, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Όταν το κάνουμε, όμως, κερδίζουμε πόντους για τους επόμενους αγώνες και εντυπώσεις. Το σημερινό ματς θα μας βοηθήσει για την σειρά του μικρού τελικού».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει με το μέλλον του Ηλία Λιανού στον Πανιώνιο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε πως «ο κύριος Λιανός έχει προσφέρει πολλά στον Πανιώνιο και στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να παίζουμε πάντα καλά και για τους εαυτούς μας και για τον ιδιοκτήτη. Ελπίζουμε να έμεινε ευχαριστημένος από την σημερινή εμφάνιση και ότι έχουμε καταφέρει την φετινή σεζόν, ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση του».

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για το ότι η ομάδα του δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση της παράτασης. «Η φιλοσοφία μου είναι να μην κάνω φάουλ. Πιστεύω στην καλή άμυνα και όταν έχεις προσήλωση στην άμυνα ως ομάδα, έχεις εμπιστοσύνη στην άμυνα. Είχαμε, άλλωστε, την τελευταία επίθεση, η μπάλα πήγε εκεί που έπρεπε, αλλά δεν ευστοχήσαμε. Η άμυνα κερδίζει τους αγώνες και η εμπιστοσύνη στην άμυνα εδραιώνεται από την επιλογή να παίζεις άμυνα σε αυτές τις περιπτώσεις».


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ: «Ήταν μια διαφήμιση του μπάσκετ, όλοι το απόλαυσαν και προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ο Σπανούλης, όμως, με αυτό το σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βάζει αυτό, ούτε η τελευταία, εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και τώρα κοιτάμε τους μικρούς τελικούς».

Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157645105250164, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}