Skip to main content

Έκανε το 1-0

Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-63 τον Απόλλωνα Πατρών και έκανε το 1-0 στη σειρά με τους Πατρινούς. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή στην Πάτρα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-63 τον Απόλλωνα Πατρών και έκανε το 1-0 στη σειρά με τους Πατρινούς. Επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή στην Πάτρα.

Η ομάδα μας ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, πήρε προβάδισμα στο σκορ, αλλά συνεχόμενα τρίποντα του Βλάντο Πέτροβιτς έκαναν το 18-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο Πάουελ, Λο και Άντιτς έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με το ημίχρονο να τελειώνει 43-39. Στην τρίτη περίοδο οι Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στο +11, αλλά ο Απόλλωνας μείωσε στους τρεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική άμυνα κράτησαν σε όλο το δεκάλεπτο τον Απόλλωνα στους εφτά πόντους και έφτασαν άνετα στο τελικό 77-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 43-39, 62-56, 77-63.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 7, Λο 9, Άντιτς 7(1), Σπανούλης 10(1), Περπέρογλου 5(1), Σλούκας 6, Πάουελ 18, Γκετσεβίτσιους 3, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 2, Κατσίβελης 5.
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 6, Αργυρόπουλος 4, Γκραντ 8, Λιανός 7(1), Πέτροβιτς 14(4), Πελεκούδας 6, Κλάιμπερ, Ζαφίρης 4, Μολφέτας 6, Τέρνερ 8.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήμασταν βιαστικοί, δεν βρήκαμε ποτέ ρυθμό. Βιαζόμασταν να κλέψουμε νωρίς την μπάλα, ο Απόλλωνας είχε υπομονή και γύρναγε καλά τη μπάλα, αυτός μας δημιούργησε νευρικότητα. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περίμενα. Μας βοηθάει πολύ αυτή η ομάδα να επανενταχτούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει ψυχολογικό άδειασμα μετά από επιστροφή από Final 4, είτε κερδισμένο, είτε χαμένο. Μας βοήθησε αυτό το ματς. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για την εικόνα του και την πειθαρχία του. Θα είμαστε πιο σοβαροί μεθαύριο. Μετράει το 1-0 καθώς ο στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Φυσικά και υπάρχουν αδυναμίες στο ρόστερ, αλλά αυτοί οι παίκτες μάς έφεραν στην κορυφή. Οι αλλαγές και οι προσθήκες μέσα στη χρονιά αποδιοργανώνουν τη χημεία της ομάδας. Ο Πέρκινς παρόλο που ήταν καλός παίκτης, δεν ταίριαξε ποτέ με τη χημεία της ομάδας. Θεωρούμε πως αυτή η ομάδα συν τον Σερμαντίνι που είναι τώρα έξω, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Φυσικά θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιον καλύτερο παίκτη σε κάποια θέση, αλλά εάν δείτε και ομάδες με καλύτερους παίκτες και τριπλάσιο μπάτζετ, τις κερδίσαμε στο Final 4. Οπότε είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την ομάδα που έχουμε.Τέτοια ετοιμότητα πνευματική δεν μου έχει ξανασυμβεί. Έχει απίστευτα φυσικά προσόντα, τον λένε σέντερ-τσέπης. Είναι φοβερά ταλαντούχος ο Κάιλ. Εκτός από φοβερή νοοτροπία έχει και τρομερά φυσικά προσόντα. Και ο Κάιλ έχει τα πάνω και τα κάτω στη χρονιά. Αλλά πάντα δίνει το 100% και είναι εξαιρετικό παράδειγμα για τα νέα παιδιά της ομάδας».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, ίσως λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Έβαλαν καλά σουτ, γύρισαν σωστά τη μπάλα. Δεν είχαμε συγκέντρωση να μείνουμε 24'' στην άμυνα, είχαμε κακή συγκέντρωση και φάνηκε και στα σουτ, αλλά στο τέλος με καλή άμυνα φτάσαμε στη νίκη».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «Ήταν ένα διαφορετικό ματς το σημερινό από εκείνο του Σαββάτου, δείξαμε μεγαλύτερη θέληση, παίξαμε πιο πειθαρχημένα. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Στο ημίχρονο, είχαμε 12 ασίστ, δηλαδή "πιάσαμε" τον μέσο όρο μας μόλις σε 20’. Τα παιδιά έδειξαν επαγγελματίες, πάλεψαν πάρα πολύ. Έλληνες και Αμερικανοί. Τώρα, περιμένω πιο έτοιμο και πιο συγκεντρωμένο τον Ολυμπιακό στο ματς της Παρασκευής. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στο επόμενο ματς. Το μεγαλύτερό μας μάθημα ήταν αυτό που πήραμε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Είχαμε 0/3, αλλά δεν κάναμε ούτε μια αλλαγή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα. Πρέπει να στηρίξουμε τα νέα παιδιά και, εάν δεν μείνουν αυτοί οι Αμερικανοί που έχουμε, να βρούμε Αμερικανούς καλούς χαρακτήρες. Σε μικρές κοινωνίες, όπως Πάτρα, Ρέθυμνο, το βλέπουν σαν κοινωνικό γεγονός έναν αγώνα μπάσκετ. Το αντιλαμβάνονται ως θέαμα. Εμάς στόχος μας είναι να σωθούμε, δεν είμαστε Ολυμπιακός να νικάμε συνέχεια, οπότε πολλά ματς τα βλέπουν και ως θέαμα».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633793368095, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}