Skip to main content

Το πρώτο βήμα για τον τίτλο…

Λένε ότι στους τελικούς των πλέι οφ το πρώτο παιχνίδι είναι και το πιο σημαντικό για την ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός πέρασε το πρώτο εμπόδιο και βρίσκεται πλέον δυο νίκες μακριά από τον τίτλο του πρωταθλητή.

Λένε ότι στους τελικούς των πλέι οφ το πρώτο παιχνίδι είναι και το πιο σημαντικό για την ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός πέρασε το πρώτο εμπόδιο και βρίσκεται πλέον δυο νίκες μακριά από τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τη βοήθεια 12.000 φίλων τους έπαιξαν με ενέργεια και πάθος απέναντι στον Παναθηναϊκό και χάρις στον εκπληκτικό Κώστα Παπανικολάου αλλά και τους σπουδαίους Χάινς και Πρίντεζη, έφτασαν στη νίκη με 84-78.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο συγκεντρωμένα το παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο έλεγχαν το ρυθμό. Ο Ίβκοβιτς όμως ανακάτεψε την τράπουλα και σιγά, σιγά αποκαταστάθηκε η ισορροπία χάρις στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στη δεύτερη περίοδο.

Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια στο +8 και με το ξεκίνημα της επανάληψης η διαφορά ανέβηκε στους 11 και θα μπορούσε να πάει και στους 13 αν ο Σπανούλης δεν έχανε δυο βολές. Η γενικότερη αστοχία των «ερυθρόλευκων» από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (20/36) δεν τους επέτρεψε να ανεβάσουν πολύ ψηλά τη διαφορά και να μη νιώθουν πίεση.

Μέχρι το 25’ οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά ένα σερί του Παναθηναϊκού (9-0) έφερε τα πάνω, κάτω. Στο 27’ οι πράσινοι μείωσαν σε 49-47, αλλά ως εκεί. Παπανικολάου και Πρίντεζης επανέφεραν την τάξη, ενώ στην τέταρτη περίοδο έβαλε το χεράκι του και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους για να έρθει η πρώτη νίκη στη σειρά.

Δεκάλεπτα: 15-20, 41-33, 58-52, 84-78
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 9(1), Σπανούλης 9(1), Ντόρσεϊ 3, Κέσελ 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 11(3), Πρίντεζης 18(1), Παπανικολάου 16(2), Μάντζαρης 2, Σλούκας 1, Κατσίβελης .
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς , Περπέρογλου 12, Μπατίστ 10, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 15(3), Βουγιούκας 20, Καλάθης 7, Σμιθ, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 4.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Το πρώτο παιχνίδι, για εμένα τουλάχιστον έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Παναθηναϊκός είναι καλός αντίπαλος, τον σεβόμαστε και κερδίσαμε δίκαια. Έγινε ένα σκληρό, δυνατό παιχνίδι με πολλές λεπτομέρειες. Είμαστε δύο ομάδες που έχουν ήδη δώσει μεταξύ τους τέσσερα παιχνίδια. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ξεκινήσαμε με αρκετή πίεση. Δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη που ο Σάτο πίεσε τόσο πολύ τον Μάντζαρη. Στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε επτά λάθη και δώσαμε μόνο μία ασίστ… Με ομαδικό μπάσκετ γυρίσαμε το ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρότι χάσαμε 16 βολές, κάτι που είναι μεγάλο πρόβλημα, καταφέραμε να επικρατήσουμε. Η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αλλά σε αυτούς τους αγώνες μετρά το τελικό σκορ και όχι η διαφορά. Παίξαμε ομαδικό μπάσκετ και πήραμε πόντους από τον Γκετσεβίτσιους που στο φάιναλ φορ δεν είχε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Χάινς και Πρίντεζης ήταν πολύ καλοί.

Θέλω να πω χρόνια πολλά σε όλους τους Κώστηδες και τις Ελένες και σε όσους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού γιορτάζουν. Θέλω όμως να ξεχωρίζω τον Κώστα Παπανικολάου που παίζει συνεχόμενα ματς πολύ καλό μπάσκετ. Σε μια συζήτηση που είχαμε του είπα: ‘φίλε μου ωρίμασες’. Δουλέψαμε πάνω στην ψυχολογία του και έγινε παίκτης που έρχεται από τον πάγκο και δίνει ουσιαστικές λύσεις. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, ούτε είναι συχνό φαινόμενο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και τον ξεχωρίζω.

Η απουσία του Λο μας δημιούργησε δυσκολίες, αλλά βρήκαμε ρυθμό. Έχει ξεκινήσει ήδη σουτ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίξει την Πέμπτη.

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: Πήραμε μια καλή ομαδική νίκη. Κάναμε το πρώτο βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας. Έχει μεγάλη σημασία σε αυτή την σειρά. Είχαμε καλό ρυθμό από αρχή. Δεν μπορούμε χαρούμε, ούτε χαλαρώσουμε γιατί μας περιμένει πολύ δύσκολο ματς την Πέμπτη. Πρέπει να το ξεχάσουμε αύριο στην προπόνηση και συγκεντρωθούμε στον δεύτερο αγώνα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Παίξαμε και οι δύο πολύ δυνατά. Κλειδί για τη νίκη μας ήταν η άμυνα γιατί καταφέραμε να βγάλουμε αρκετούς αιφνιδιασμούς. Πήραμε ώθηση από αυτή για να πάρουμε την νίκη.
Όλοι και σήμερα παίξαμε για να έρθει η νίκη. Όλη τη χρονιά αυτό που κάνει η ομάδα είναι να παλεύει. Σήμερα μάς πήγαν όλα καλά. Στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι. Θα πάμε και εκεί με την ίδια διάθεση και θέληση να παλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη που θα μας δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Στα πλεί οφ το πιο σημαντικό είναι το πρώτο ματς. Επίσης πολύ σημαντική είναι η ενέργεια. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του πήρε το προβάδισμα και εμείς πρέπει δούμε τι δεν δούλεψε σωστά για να το διορθώσουμε και να ανταπεξέλθουμε στην αναμέτρηση της Πέμπτης. Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να καλέσω κόσμο Παναθηναϊκού γεμίσει γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα μας και να μιλά μόνο για μπάσκετ και σεβόμενος τον Ολυμπιακό. Την Πέμπτη θέλουμε το κεντρικό θέμα να είναι το μπάσκετ και μόνο το μπάσκετ.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι της σειράς, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να ισοφαρίσουμε και να έρθουμε ξανά εδώ και να διεκδικήσουμε μία νίκη στο ΣΕΦ.

Όχι, εμείς ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα ήταν μια χαρά, ελπίζουμε το ίδιο να ισχύσει στο ΟΑΚΑ και να κυλήσει ομαλά η σειρά.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157629836047062, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}