Skip to main content

Νίκη λόγω άμυνας

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 77-64 της Μπεσίκτας στη δεύτερη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 1-1.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 77-64 της Μπεσίκτας στη δεύτερη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 1-1.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν στο παιχνίδι πολύ δυνατά με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να οδηγούν την ομάδα στο 20-13. Σλούκας και Άντιτς έδωσαν βοήθειες στους δύο στο επόμενο δεκάλεπτο και έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος προηγήθηκαν 37-27 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο κάθε φορά που οι Τούρκοι προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έτοιμες τις απαντήσεις. Έτσι η απόσταση διατηρήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε 57-46 υπέρ του Ολυμπιακού. Την τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και έτσι έφτασαν στη νίκη με 77-64.

Τα  Δεκάλεπτα: 20-13, 37-27, 57-46, 77-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 2, Σλούκας 9 (2), Πάουελ 7, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης.
Μπεσίκτας (Κουντέρ): Γιούινγκ 15 (1), Γκιουλέρ 5, Ακίν 2, Φόλκερ 4, Τσετίν 5, Μάρκοτα 14 (2), Κρίστοφερ 4, Νάλγκα 2, Οζέρ, Τζέρελς 13.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

«Προσέλκυσε πολύ κόσμο αυτό το ματς και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό στο ΤΟΡ-16 και κερδίσαμε αυτό με την Μπεσίκτας γιατί παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Ιδίως στους τρεις Αμερικανούς περιφερειακούς, τον Τζέρελς, τον Γιούινγκ και τον Κρίστοφερ. Αποκόψαμε αυτούς τους τρεις από το παιχνίδι της Μπεσίκτας και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Στην επίθεση δεν  ήμασταν καλοί, αλλά σε κάθε περίπτωση η νίκη είναι πολύ σημαντική. Έχουμε ένα δύσκολο ματς στην Βαρκελώνη και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν τρεις αήττητες ομάδες, όπως είναι η Κίμκι, η Σιένα και η Κάχα που δεν συγκαταλέγονταν στα φαβορί και αυτό δείχνει το επίπεδο του ανταγωνισμού στον όμιλο μας. Θεωρώ όμως ότι έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο ματς. Άλλωστε έχω πει ότι μπορούμε να νικήσουμε σε οποιαδήποτε ομάδα. Εννοείται πως δεν πρέπει να χάσουμε στο ΣΕΦ. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι μπορούμε να νικήσουμε σε οποιαδήποτε έδρα της Ευρώπης. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, θα προστεθεί και ο Σερμαντίνι. Όποιος μπαίνει μέσα είναι έτοιμος, όπως για παράδειγμα ο Σλούκας που μας βοήθησε πολύ ενώ δεν είχε παίξει καθόλου με την Κάχα»

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

«Είχαμε πει από την αρχή να μπούμε συγκεντρωμένα στο ματς. Θέλαμε να κερδίσουμε και το καταφέραμε. Δεν έχουμε ακόμα βρει απόλυτα τον ρυθμό μας λόγο των διακοπών αλλά πιστεύω τα δώσαμε όλα από την αρχή του ματς. είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας όπως είπαμε στην άμυνα και αυτό πιστεύω φάνηκε από την αρχή του αγώνα ακόμα. Την κρατήσαμε μέχρι τέλους και φτάσαμε στη νίκη. Πηγαίνουμε ξεχωριστά σε κάθε ματς, ο Ολυμπιακός κοιτάει να παίρνει τη νίκη σε κάθε ματς γιατί είναι μεγάλη ομάδα και αυτό θα κάνουμε και στην Βαρκελώνη». 

Βαθμολογία

1.    Σιένα 2-0 4
2.    Κάχα Λαμποράλ 2-0 4
3.    Κίμκι 2-0 4
4.    Ολυμπιακός 1-1 3
5.    Μπαρτσελόνα 1-1 3
6.    Φενέρμπαχτσε 0-2 2
7.    Μπεσίκτας 0-2 2
8.    Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-2

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632452430515, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}