Skip to main content

11-0 και συνεχίζει

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πατήσει γκάζι νίκησε 94-76 εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό για την 11η αγωνιστική της Α1 και έκανε το 11-0 παραμένοντας μόνος πρώτος και αήττητος.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πατήσει γκάζι νίκησε 94-76 εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό για την 11η αγωνιστική της Α1 και έκανε το 11-0 παραμένοντας μόνος πρώτος και αήττητος.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, μπήκαν κάπως μουδιασμένοι στο παιχνίδι με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει 18-21.

Στη δεύτερη περίοδο τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίστηκαν. Και έτσι οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν με το ημίχρονο να τελειώνει 38-45.

Στην τρίτη περίοδο, όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος επέβαλλαν τους κανόνες τους. Σπανούλης και Γκετσεβίτσιους έδωσαν βοήθειες στον Γιώργο Πρίντεζη και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους Πειραιώτες μπροστά 52-67.

Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων, ο Μπαρτζώκας έκανε δοκιμές ενόψει «μπλαουγκράνα» και το παιχνίδι τελείωσε 94-67.

Δεκάλεπτα: 18-21, 38-45, 52-67, 76-94

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 3 (1), Παπανικολόπουλος 17 (3), Παπανικολάου, Δημάκος, Μαγκουνής 10 (1), Λιακόπουλος 17 (6ασ,5ριμπ), Δεληγιάννης 3, Καμπ 4, Τσιάκος 18 (7ριμπ, 1τριπ), Μαντζιώρης, Αβραμίδης 4.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο 6, Άντιτς 10 (2), Σπανούλης 8, Περπέρογλου 10 (6ριμπ), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 8 (1), Μαυροειδής 6, Γκετσεβίτσιους 13 (3τριπ), Πρίντεζης 20 (1τριπ, 8ρθμπ, 4ασ), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 5 (1).


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
«Είχαμε μιάμιση μέρα μετά τη Μπεσίκτας. Το ζητούμενο ήταν η νίκη και η καλή εμφάνιση, η οποία όμως, δεν ήρθε για διάφορους λόγους. Η Ελευσίνα έπαιξε πολύ καλά και διάλεξε ένα τρόπο παιχνιδιού. Ήταν λίγο πολικές θερμοκρασίες και το ποσοστό μας ήταν αστείο. Έχουμε ένα δύσκολο μήνα μπροστά μας. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή με οπαδούς και των δυο ομάδων», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού.Είχαμε και καλές και κακές επιθέσεις. Το παιχνίδι ήταν πολύ ελεύθερο, όσο σπάγαμε το σίδερο συνεχίζονταν αυτή η κατάσταση. Παρά τα ποσοστά είχαμε αυτό το σκορ. Θέλαμε να ξεκουράσουμε παίκτες όπως ο Κάιλ και να δώσουμε χρόνο στον Γκεόργκι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε έτσι. Μας έκανε κακό ότι παίξαμε μόνο δυο ματς σε 15 μέρες. Το να χάσουμε στην Α1 θα μας κάνει μεγάλη ζημιά. Μπορεί στο μυαλό μας να μην είναι σημαντικό το ματς, αλλά πρέπει να κερδίζουμε. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες από πλευράς κρύου. Θα κοιτάξουμε το ματς της Παρασκευής με τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Αυτή είναι ανάλυση των δημοσιογράφων. Μας ενδιαφέρει πως είμαστε στην προπόνηση. Είμαστε σε καλό επίπεδο. Έχουμε προσθήκη νέου παίκτη, ο Πάουελ έχει πρόβλημα με τα γόνατά του. Θα μείνει τρεις μέρες εκτός για να ξεκουραστεί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι υποχρεωτικό ότι πρέπει να κερδίζει 30 πόντους σε κάθε ματς. Τα παιδιά παίζουν συνέχεια και έχουν μεγάλη κούραση. Δεν παίξαμε καλά, αλλά κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά».

ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ
«Ο Ολυμπιακός είναι η καινούργια μου ομάδα, είμαι εδώ μια εβδομάδα, ήταν το πρώτο μου παιχνίδι και ήταν λίγο δύσκολο και περίεργο. Κερδίσαμε, ήταν καλό παιχνίδι, αλλά χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Ήμασταν σχεδόν καλά».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157632456832462, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}