Skip to main content

Πέρασε από την Κηφισιά

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στη Νέα Κηφισιά την οποία νίκησε με 75-67 για την 25η αγωνιστική της Α1.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στη Νέα Κηφισιά την οποία νίκησε με 75-67 για την 25η αγωνιστική της Α1.

Η ομάδα μας μπήκε στο παιχνίδι με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Ο Γεωργιανός σέντερ τελείωσε τις περισσότερες φάσεις που πήρε στην επίθεση και έτσι ο Θρύλος προηγήθηκε με 13-17. Στο τελευταίο δίλεπτο, όμως, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και οι όχι σωστές επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στους γηπεδούχους να περάσουν μπροστά με 20-17.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι να μην δώσει άλλα δικαιώματα. Έτσι με επιμέρους 12-2 οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 22-29 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 10 πόντους (22-32) για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τους Πειραιώτες μπροστά με 31-38.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 10-3 έκαναν το 41-41, αλλά αμέσως ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και με τους Κόλινς, Πρίντεζη και Περπέρογλου να δίνουν λύσεις στην επίθεση η διαφορά ανέβηκε και πάλι σε διψήφια επίπεδα για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Θρύλο μπροστά 48-57.

Στην τελευταία περίοδο η Νέα Κηφισιά επιχείρησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν απάντηση σε όλες τις κινήσεις των γηπεδούχων με τους Πειραιώτες να προσφέρουν ουσία και θέαμα για το 53-65 στο 34’. Οι Πειραιώτες δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ και τελικά να φτάσουν στη νίκη με 67-75.

Δεκάλεπτα: 20-17, 31-38, 48-57,  67-75.
Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 5, Λιακόπουλος 7, Κομποδιέτας 5 (1), Σιούτης 1, Ψαθάς 6, Πίτερσον 2, Πετροδημόπουλος 6, Γουντς 4, Τσαλδάρης 2, Κακιούζης 8 (1), Μπάρλος 18 (2).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 13 (5ριμπ), Περπέρογλου 10 (2), Παπαπέτρου 6 (1), Χριστοδούλου, Κόλινς 7 (7ριμπ, 6ασ, 2κλεψ), Σίμονς 5 (2κοψ), Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 15 (2τριπ, 7ριμπ, 2ασ), Μάντζαρης 4 (1),, Καββαδάς 8 (5ριμπ), Κατσίβελης.   

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος με έμπειρους παίκτες που ξέρουν καλά να ελέγχουν τις καταστάσεις. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το ροτέισιον και να χρησιμοποιήσουμε παιδιά που δεν έπαιξαν στην Ευρωλίγκα. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την Κηφισιά και τη φετινή πορεία της. Τους έχουμε καλή συνέχεια» είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια ο 48χρονος τεχνικός είπε πως «εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε πλέον στα ελληνικά δεδομένα. Η Νέα Κηφισιά έχει το ελαφρυντικό πως είχε έλλειψη ρυθμού λόγω της διακοπής. Στόχος μας είναι οι νέοι παίκτες μας να ανεβάσουν τον βαθμό συγκέντρωσης του και είμαστε όλοι σε καλό δρόμο».

Για τον Γκιόργκι Σερμαντίνι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «τον κρατήσαμε εκτός μήπως είχαμε κάποιον τραυματισμό της τελευταίας στιγμής. Δεν τον βοήθησε το γεγονός ότι έμεινε εκτός για τόσο διάστημα και χρειάζεται ματς για να βρει ρυθμό. Είναι καλός παίκτης και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την προσπάθεια που έκανε στην Ευρωλίγκα. Στο σημερινό ματς έκανε αρκετό ροτέισιον, αλλά και πάλι είχε τον έλεγχο από την αρχή. Για εμάς ήταν σημαντικό πρόβλημα η έλλειψη ρυθμού λόγω της διακοπής. Αυτό δεν μας επέτρεψε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάθε φορά που πλησιάζαμε στο σκορ, ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν σωστά την κατάσταση. Ελπίζω το Σάββατο να κερδίσουμε και να πάρουμε την πέμπτη θέση ενώ ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τα πλέι οφ. Για εμάς οι Γκάρετ και Κρόκερ ήταν σημαντικοί παίκτες. Πλέον περιμένουμε να βρουν ρυθμό οι νέοι παίκτες και ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο οι Έλληνες που έχουμε για να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό. Το ότι έπαιζαν κάθε δύο μέρες με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πραγματικά απάνθρωπο. Δεν ξέρω πως το αντιμετώπισαν».


ΜΑΡΝΤΙ ΚΟΛΙΝΣ: «Ήταν δύσκολο για εμάς.  Μπήκαμε, όμως, με ενέργεια στο παιχνίδι, γυρίσαμε καλά τη μπάλα, παίξαμε καλή άμυνα, κάναμε βέβαια και κάποια λάθη, αλλά είχαμε ελάχιστες ημέρες να ετοιμαστούμε. Η παρουσία μας, όμως, θεωρώ πως συνολικά ήταν καλή. Πρέπει τώρα να δουλέψουμε κάποια πράγματα που θέλουμε ενόψει των πλέι οφ».

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΛΟΣ:  «Ο Ολυμπιακός ήρθε σήμερα εδώ με σημαντικές απουσίες. Το κομμάτι της κούρασης του Ολυμπιακού από την Ευρωλίγκα ισορρόπησε με το δικό μας διάστημα αποχής. Στην αρχή παρουσιαστήκαμε λίγο υποτονικοί αλλά προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και θα το αποδείξουμε. Έχουμε ακόμη στόχος. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με την Ελευσίνα και πάμε στα πλέι οφ με στόχο να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «Δεν αντιμετωπίσαμε το ματς ως φιλικό. Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε και να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε. Κάναμε μια πολύ δυνατή προπόνηση και τα καταφέραμε. Εμείς δουλεύουμε διάφορα συστήματα, ξεχωριστά και προσπαθούμε για το καλύτερο και να δούμε τι μας ταιριάζει. Μέχρι τους τελικούς, όμως, έχουμε πολύ χρόνο και δεν χρειάζεται να λέμε κάτι τώρα».

Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157645051874196, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}