Skip to main content

Πρώτη θέση στο Rixos Cup

Ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα τα φιλικά προετοιμασίας και με τη νίκη με 87-86 επί της Μπεσίκτας στον τελικό του Rixos Cup κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά.


Ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα τα φιλικά προετοιμασίας και με τη νίκη με 87-86 επί της Μπεσίκτας στον τελικό του Rixos Cup κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα. Έτσι κράτησε την τουρκική ομάδα στους δύο πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά μιας και στην επίθεση δεν ήταν εύστοχος. Το 4-2 του πενταλέπτου έγινε 13-10 στο 8' με τους διαιτητές να έχουν εκνευρίσει τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας μας και με τα φάουλ 4-10 και την τουρκική ομάδα να σκοράει κυρίως με βολές το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 13-12 υπέρ της Μπεσίκτας.

Στη δεύτερη περίοδο η Μπεσίκτας κατάφερε, και πάλι με βολές (ήταν 20-9 στο πρώτο ημίχρονο και 11-17 τα φάουλ), να ανοίξει τη διαφορά και να προηγηθεί με 10 πόντους (29-19), αλλά Σλούκας και Πρίντεζης γρήγορα κάλυψαν τη διαφορά με το ημίχρονο να βρίσκει τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο -3 (33-30).

Η Μπεσίκτας προηγήθηκε με 47-32 στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά γρήγορα οι Πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στο ματς με την τρίτη περίοδο να τελείωνει με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πίσω στο σκορ με 57-51.

Περπέρογλου και Πρίντεζης ανέλαβαν δράση στην τελευταία περίοδο. Η άμυνα έγινε ακόμη καλύτερη, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ και κατάφερε έτσι να περάσει μπροστά 65-66 με επιμέρους 15-8 σε έξι λεπτά. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και τελικά η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση με καλάθι του Σίμονς που έκανε το 78-78.

Εκεί ο Ματ Λοτζέσκι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και τελικά έδωσε τη νίκη στους Πρωταθλητές Ευρώπης καθώς με δικό του καλάθι έγραψε το τελικό 87-86. 


Τα δεκάλεπτα: 13-12, 33-30, 57-51, 78-78, 86-87
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (7ριμπ), Λο 4, Ντάνστον 8, Περπέρογλου 7 (1), Παπαπέτρου, Σλούκας 17 (1τριπ, 4ασ), Σίμονς 14 (7ριμπ), Πρίντεζης 11 (1τριπ),  Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 1 (7ασ), Λοτζέσκι 15 (3τριπ, 3ασ).
Μπεσίκτας (Καντεμίρ): Γκιουλέρ 9 (1), Οζμιράκ 3 (1), Λόφτον 32 (3), Μπρόεκχοφ 5 (1), Ρούζιτς 2, Φόστερ 5 (1), Μπάκμαν 14 (1), Σιρίν 2, Αϊβερσον 9, Τοπάλογλου 5.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Παίξαμε ένα κλειστό παιχνίδι με παράταση και ήταν η καλύτερη προπόνηση για εμάς. Κάναμε κάποια αμυντικά λάθη, σέβομαι πάρα πολύ τον τρόπο που έπαιξε η Μπεσίκτας, είχε υπομονή στην επίθεση και έδωσε τα ελεύθερα σουτ. Αφήσαμε τον Λόφτον να βρει ρυθμό, αλλά είναι σημαντικό, όπως κάνει πάντα αυτή η ομάδα, αρνηθήκαμε να χάσουμε. Θέλω να πω τα καλύτερα για τη διοργάνωση του Rixos Cup, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλοξενεία και την πολιτισμένη ατμόσφαιρα»

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά, τους δώσαμε τη δυνατότητα να πάρουν το προβάδισμα. Ήταν καλύτεροι επιθετικά και κυρίως στα ριμπάουντ. Ο Λόφτον έβαζε όλα τα καλάθια, δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τι γινόταν, στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλά, είναι σημαντικό ότι δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, είχαμε υπομονή και στο τέλος βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε»