Skip to main content

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 82-71 από τον Παναθηναϊκό στον πέμπτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 82-71 από τον Παναθηναϊκό στον πέμπτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο ξεκίνημα του ματς η ομάδα μας προηγήθηκε με 7-10 με συνεχόμενα τρίποντα από Μάντζαρη και Λοτζέσκι. Στη συνέχεια, όμως, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα κόστισε και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει με 28-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να παίζει κακή άμυνα και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω με 53-32 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός αντέδρασε, έδειξε σημάδια ανάκαμψης και με επιμέρους σκορ 17-24 στη συγκεκριμένη περίοδο έριξε τη διαφορά στους 14 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά έπεσε και κάτω από τους δέκα πόντους με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή και γνώρισαν την ήττα με 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, 82-71.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 5, Φώτσης 10, Ούκιτς 9 (1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 9, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15 (1), Ράιτ 7.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11 (9ριμπ), Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7 (1), Σλούκας, Κόλινς 11 (1), Σίμονς, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος,  για εμάς ήταν μια πού κουραστική χρονιά έτσι όπως έχει γίνει η Ευρωλίγκα και όλοι είμαστε κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Φάνηκε ξεκάθαρα πως μας επηρέασε το παιχνίδι της Κυριακής. Είχαμε  έλλειμμα αυτοπεποίθησης. Ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρος και ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς από μια τέτοια ομάδα. Χρειαζόταν κάτι περισσότερο, μια προσπάθεια 40 λεπτών. Ήμασταν φανερά επηρεασμένοι από τον τρΌπο που χάσαμε την Κυριακή. Δύσκολη χρονιά, χάσαμε το Κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου. Με την Ρεάλ χάσαμε στα πέντε ματς και ξαναλέω πως ό,τι έγινε την Κυριακή επηρέασε την σειρά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και εμείς θα κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη στη σειρά των τελικών ο Έλληνας κόουτς είπε πως: «Αποφάσισα τον φυσικό ηγέτη της ομάδας να τον στηρίξω όσο μπορούσα και θα συνεχίσω να το κάνω. Αυτή η ομάδα χτίστηκε γύρω του, ο ίδιος το κέρδισε και θα τον στηρίζω και τώρα».

Για το εάν ο ίδιος και οι παίκτες του αδίκησαν την προσπάθεια τους: «Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη αδικία, το είπα την Κυριακή. Τώρα θέλω να μιλήσω μόνο για μπάσκετ και σήμερα δεν τα καταφέραμε».

Για το αν κουβαλάει κάτι ο Ολυμπιακός, χάνοντας με κάθε τρόπο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: «Ακούστε, δεν θέλετε να το χαρακτηρίσετε σύμπλεγμα αλλά αφήνετε εμένα να το πω. Όταν ο Παναθηναϊκός έχασε τον Γκιστ, πολύ σωστά είπατε πως ήταν σημαντική απουσία. Εμείς πέρσι παίξαμε χωρίς σημαντικούς παίκτες, αλλά εσείς γράφατε για σκούπες κλπ. Κάθε χρονιά και κάθε ματς είναι ξεχωριστό, όλα τα άλλα είναι για να βγαίνουν άρθρα».

Για την χρονιά και εάν αυτή ήταν αποτυχημένη: «Φυσικά και είναι αποτυχημένη από την στιγμή που δεν είχε τίτλο. Φτάσαμε κοντά σε αρκετά πράγματα φέτος και για κάποιο λόγο δεν τα πετύχαμε».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την απώλεια του πρωταθλήματος. Δεν παρουσιάσθηκα όπως έπρεπε. Στον αθλητισμό πρέπει να μιλάμε και στα καλά και στα άσχημα. Ο τίτλος χάθηκε μέσα στο ΣΕΦ και όχι στο ΟΑΚΑ. Ήταν μαγικές οι δυο προηγούμενες χρονιές. Η εφετινή σεζόν τελείωσε. Τελειώσαμε».

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αργύρη Πεδουλάκη, χει μεγάλο μερίδιο. Θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά που συνεργαστήκαμε, σε μια νέα φάση για μένα. Μετά από ατέλειωτες ώρες καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Έκανα το καθήκον μου, είχα υποχρέωση να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Για τα ματς του Final-4 κάναμε τρία καλά παιχνίδια, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά. Υπήρξαν διακυμάνσεις, ψυχολογική πίεση όταν… έσπασε η έδρα στο ΟΑΚΑ. Εκεί είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα που δεν μπορείς εύκολα να τα χαρακτηρίσεις. Ένστικτο; Αυτοσυντήρηση; Φαίνεται στο… μάτι, ή σηκώνεσαι και συνεχίζεις ή τα παρατάς.  Ευχαριστώ τον πρόεδρο που στήριξε την ομάδα, τον κόσμο που ήταν δίπλα στις δύσκολες στιγμές μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Ήταν σημαντικό στήριγμα που ήρθαν κοντά μας τόσο στην προπόνηση, όσο και στο ξενοδοχείο. Ήταν η αφετηρία μας. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει, δεν τελειώνει ούτε με ένα πρωτάθλημα, ούτε με μια απώλεια αυτού. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα, να δω και να γνωρίσω συμπεριφορές τις οποίες δεν τις περίμενα. Απέκτησα μεγάλη εμπειρία. Μήνα με το μήνα γίνεσαι καλύτερος, αλλά σίγουρα αυτό που έζησα ήταν εμπειρία ζωής.  Γνώρισα τον κ. Μπαρτζώκα και τον εκτίμησα σε αυτήν την κοινή μας πορεία. Κάποιες διαφορές και εντάσεις είναι πάντα εντός τεσσάρων γραμμών και τίποτα παραπάνω. Είναι διαφορετικός ένας τίτλος ως προπονητής και ως παίκτης. Άλλα τα συναισθήματα… Δεν θέλω να πω κάτι για το προπονητικό μου μέλλον. Το μόνο που σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες ήταν οι τελικοί».

Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157645105792155, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}