Skip to main content

Μίλησε στο τέλος ο αρχηγός

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του TOP-16 απέναντι στον Παναθηναϊκό καθώς επιβλήθηκε 68-65 με τρίποντο δια χειρός Βασίλη Σπανούλη 0,8’’ δέκατα πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του TOP-16 απέναντι στον Παναθηναϊκό καθώς επιβλήθηκε 68-65 με τρίποντο δια χειρός Βασίλη Σπανούλη 0,8’’ δέκατα πριν το τέλος.

Το παιχνίδι άρχισε καλά για την ομάδα μας με τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται 10-3 στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια, όμως, κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση και η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα κόστισαν στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 12-16 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι άστοχοι και να κάνουν λάθος επιλογές. Ντάνστον, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Σλούκας έδωσαν κάποιες βοήθειες. Ο Μάντζαρης ήταν εξαιρετικός και στις δύο μεριές του παρκέ, αλλά το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ με 29-37.

Στην τρίτη περίοδο οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν σερί 13-0 και μετέτρεψαν το εις βάρος τους 29-41 σε 42-41 στο 28’, αλλά η αστοχία στοίχισε εκ νέου και έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 46-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες δεν τα παράτησαν. Ο Σλούκας εκτελούςε συνεχώς πίσω από τα 6.75, ο Μάντζαρης έκανε σπουδαία δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ και ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, ανέλαβε δράση στα δύσκολα. Με συνεχόμενος πόντους έφερε την ομάδα μας μπροστά με 65-63, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 65-65 και δια χειρός Βασίλη Σπανούλη 0,8’’ πριν το τέλος του ματς ο Θρύλος πήρε τη μεγάλη νίκη με 68-65 και κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (1), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7(1).
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Έγινε ένα παιχνίδι σήμερα περίπου όπως όλοι περιμέναμε. Έγινε ένα παιχνίδι με πολύ τακτική, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, έκανε ίσως περισσότερα πράγματα από όσα περιμέναμε. Και μιλάω για την εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη, αλλά και τα δύο jump shoot του Ράιτ. Εμείς είχαμε μεγάλη πίεση για τη νίκη και αυτό αποτυπώνεται στις βολές και σε όσες χάσαμε. Για όσους το είδαν το παιχνίδι, ήταν ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, αρκετό σασπένς και αυτή η νίκη μας δίνει την τρίτη θέση. Θέλαμε κάτι καλύτερο, αλλά είπαμε για Μπαρτσελόνα και Μιλάνο. Δυστυχώς σήμερα το ροτέισιον ακόμη περισσότερο. Αυτό που μας στοίχισε ήταν πως πήγαμε αρκετά με τον Πέτγουεϊ στο “4”. Και έτσι βάλαμε και τον Στράτο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο της ομάδας για την εκπληκτική συμπαράσταση. Όχι μόνο σήμερα, αλλά σε όλο το TOP-16. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και για σήμερα και για ό,τι έκαναν. Να μου επιτρέψετε να κάνω ειδική μνεία στον Μάντζαρη που είχε 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Επίσης η εμφάνιση του Σλούκα. Είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουν οι νεαροί Έλληνες παίκτες μας. Επίσης ο Σπανούλης πήρε το ματς, ο Ντάνστον, ο Σερμαντίνι και ο Πέτγουεϊ έπαιξαν πολύ καλά. Γενικά σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια. Αυτό που σήμερα ήταν σημαντικό ήταν να κερδίσουμε. Ούτε η διαφορά έπαιξε ρόλο, ούτε τίποτα. Αλλά αν θέλετε το πιο σημαντικό στοιχείο στατιστικό είναι οι 7/19 βολές που είχαμε και το 36%. Ο Παναθηναϊκός όπως ξέρετε κάνει πολλές αλλαγές και στις περιστροφές ήταν κοντός με ψηλό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε το ματς όπως ακριβώς έπρεπε να το παίξει, έπαιξε με την έμπειρη ομάδα του και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το εύχομαι να αλλάξει την ψυχολογία αυτή η νίκη. Υπάρχουν πολλές συνθήκες που διαμορφώνονται στην εξέλιξη ενός ματς. Δεν μπορούν στν ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό αθλητισμό να κρίνονται με ένα καλό παιχνίδι ή ένα κακό. Όλοι να κρίνονται από τη διαδρομή. Ο Σπανούλης έχει πάρει τρεις Ευρωλίγκες, οι δύο με την ομάδα μας. Ο Βασίλης έχει τη μεγάλη εμπειρία να καταλάβει τι χρειάζεται. Πολλές φορές έχει ίσως μεγαλύτερη πίεση απέναντι στον Παναθηναϊκό όπως ξέρετε. Δεν του έχω κάνει ποτέ κουβέντα ιδιαίτερη πριν από ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Ξέρετε ότι και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια, η αμτόσφαιρα γι' αυτόν δεν είναι καθόλου φιλόξενη.  Εάν υπάρχει κάποιος που στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει καταφέρει πολλά, αυτός είναι ο Βασίλης Σπανούλης . Σε  έναν πολύ δύσκολο όμιλο όπως ο δικός μας, ο Ολυμπιακός αυτό που έκανε είναι πως πήρε ψυχολογία από αυτό το ματς, χωρίς να διακυβεύεται κάτι σημαντικό. Όλοι ξέρετε τι σημαίνει το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Αυτό το ματς φθείρει και τις δύο ομάδες. Κάνουν καιρό οι παίκτες να το ξεπεράσουν, αδειάζουν ψυχολογικά. Και για τις δύο ομάδες ότι συμμετείχαν σε έναν τέτοιο όμιλο, ήταν αρκετά ψυχοφθόρο».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε το σημερινό παιχνίδι. Νομίζω είμαστε σε καλό φεγγάρι, είμαστε σε καλή φόρμα, παίζουμε καλά κι έχουμε την ψυχολογία. Δεν σταματάμε λεπτό να προσπαθούμε και ευχαριστώ και τον κόσμο που μας στήριξε. Θα δώσουμε τα πάντα στα πλέι οφ κι ελπίζω για τα καλύτερα. Ο Βασίλης είναι ο ηγέτης της ομάδας, είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης και χρειάζεται τη στήριξη όλων. Φάνηκε και σήμερα ποιος θα έπαιρνε το παιχνίδι, όπως κι έκανε. Όταν το ματς δυσκολεύει, τότε αναλαμβάνουν οι μεγάλοι, όπως σήμερα. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε κάποια πίεση, γιατί θέλαμε να νικήσουμε στο γήπεδό μας και να βγούμε τρίτοι. Η δουλειά μας είναι να βγάλουμε ενέργεια και αυτό πιστεύω πως κάναμε».


MΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ: «Έχω χτυπήσει στο πιγούνι. Δεν είναι τίποτα απλά έχω έναν πονοκέφαλο, αλλά με τη νίκη τα ξεπερνάς όλα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς όπως είναι όλα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είχαμε πολύ μεγάλο κίνητρο για τη νίκη γιατί θέλαμε να τερματίσουμε στην τρίτη θέση. Στο τέλος δείξαμε καρδιά και καταφέραμε να φτάσουμε στην επικράτηση. Θα δούμε. Εμάς στόχος μας ήταν η τρίτη θέση και θέλουμε να παλέψουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ: «Έγινε καλό παιχνίδι, εμείς πληρώσαμε το κακό τρίτο δεκάλεπτο και τα λάθη στο τέταρτο. Τελείωσε αυτός ο κύκλος αγώνων για εμάς, κοιτάμε πλέον τα προημιτελικά. Μέσα από το τέταρτο δεκάλεπτο πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά και να βελτιωθούμε. Πάνω κάτω το είδα όπως κάθε παιχνίδι. Δεν έχεις περιθώρια να δεις με ποιον και που παίζεις. Ήρθα ενεργά στο ΣΕΦ μετά από κάποια χρόνια. Δυστυχώς για εμάς δεν κάναμε αυτό που θέλαμε, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Δώσαμε μεγάλη μάχη. Μαζί με τα κακά, κρατάμε και τα καλά από αυτό το παιχνίδι. Δεδομένου και του προβλήματος του Λάσμε, αλλά και της αγωνιστικής αξίας του Μαυροκεφαλίδη, δεν είναι κάτι άγνωστο ή κάποια έκπληξη, ξέρουμε όλοι την ποιότητα του Μαυροκεφαλίδη και αυτό έκανε στο γήπεδο. Κάποια στιγμή πρέπει αυτά τα ματς της Ευρώπης να αποτελέσουν οδηγό για τα επόμενα του πρωταθλήματος. Γιατί ενδεχομένως να υπάρχουν άλλες κυρώσεις, δεν είναι δουλειά μου να ακούσω και να σχολιάσω αυτά τα θέματα. Ελπίζω και στη σειρά των πλέι οφ να να ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις χωρίς έκτροπα».

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644394639145, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}