Skip to main content

Προκρίθηκε χωρίς προβλήματα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 83-73 τον Απόλλωνα Πάτρας, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στα ημιτελικά των ελληνικών play off, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 83-73 τον Απόλλωνα Πάτρας, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στα ημιτελικά των ελληνικών play off, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο.

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς για να δείξουν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Πρίντεζης και Πάουελ με πολύ καλή δουλειά έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά με 21-13.

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν τη συγκέντρωση τους στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να καταφέρει να προηγηθεί στο ημίχρονο με 37-36.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης Σπανούλης, Λο, Σλούκας και Χάινς ανέλαβαν δράση και έβαλαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους με το παιχνίδι να τελειώνει 83-73 υπέρ των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι έκαναν το 2-0 και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-36, 60-63, 73-83

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 15 (2), Αργυρόπουλος 7, Καπερώνης, Γκραντ 16 (1), Θανόπουλος, Λιανός 6, Πέτροβιτς-Στεργίου 18 (2), Πελεκούδας, Κλάιμπερ 11, Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Λο 9 (1), Άντιτς 5, Σπανούλης 22 (4), Περπέρογλου 3, Σλούκας 9 (1), Πάουελ 7, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 7, Κατσίβελης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Μπράβο στην Πάτρα για την συνολική πορεία της στο πρωτάθλημα και τις τρεις εμφανίσεις που έκανε απέναντι μας, όπως και στην κανονική περίοδο, απέδειξε πως ήταν μια σοβαρή ομάδα και σήμερα έκανε πιστεύω φανταστικό παιχνίδι. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για την επόμενη χρονιά και εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα από φέτος. Σε ό,τι έχει να κάνει με εμάς, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομαδικότητα μας, είχαμε πολλές τελικές πάσες και κάναμε πολύ ομαδικό παιχνίδι στην επίθεση. Στην άμυνα δεν ήμασταν το ίδιο συγκεντρωμένοι, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο χάσαμε εννιά πόντους. Έτσι ο Απόλλωνας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διαφορετικές προϋποθέσεις, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έβαλαν μεγάλα σουτ μακρινά, πολύ δύσκολα σουτ και μας πίεσαν πολύ. Τελικά, όμως, όταν βελτιώσαμε την άμυνα μας και συνεχίσαμε να είμαστε το ίδιο ομαδικοί στην επίθεση κερδίσαμε το ματς. Στα αξιοσημείωτα είναι η διαφορά που είχαμε στις τελικές πάσες, αλλά και στα τα ριμπάουντ. Είχαμε, όμως, και 15 λάθη στα οποία εμείς θα πρέπει να σταθούμε, να αναλύσουμε γιατί τα κάναμε και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στην επόμενη σειρά του πρωταθλήματος.  Δεν είναι τίποτα εύκολο. Όλη η χρονιά για εμάς είναι μια δύσκολη σεζόν. Έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια και υπάρχει μια κόπωση αυτή τη στιγμή και αυτό επειδή πιέσαμε την ομάδα πριν το Final Four, για να είμαστε σε καλή φόρμα εκεί, όχι μόνο στο Final Four, αλλά και στα ματς με την Αναντολού Εφές, τώρα είναι μια φυσιολογική κοιλιά που κάνουμε, αναμενόμενη, θέλουμε να την περάσουμε χωρίς απώλειες και να είμαστε και πάλι σε καλή κατάσταση, εάν πρώτα ο Θεός, πάμε  στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό ή με όποιον είναι τελικά.Νομίζω πως όλα αυτά που συμβαίνουν με την απόδοση μας τώρα είναι λίγο αναμενόμενα, εμείς που είμαστε μέσα στην ομάδα το περιμέναμε αυτό, δεν είναι μόνο το ψυχολογικό άδειασμα το οποίο ακολουθεί μια τόσο απαιτητική διοργάνωση όπως το Final Four».


ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς σήμερα. Νομίζω αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην στην ομάδα της Πάτρας γιατί φάνηκε πως δίκαια βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πολλά συγχαρητήρια γιατί έχουν μια αξιόλογη ομάδα, δομημένη καλά.Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, δεν είχαμε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά, δεν ξέρω αυτό που οφείλεται, πρέπει να το βρούμε στη συνέχεια. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι περάσαμε στον επόμενο γύρο με 2-0 και τώρα κοιτάζουμε τη συνέχεια».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και τον Ολυμπιακό και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και για τις νίκες εναντίον μας στα play off. Κέρδισε εξυπακούεται δίκαια και από εκεί και πέρα, στο τεχνικό κομμάτι, θεωρώ πως ο κόουτς τα είπε όλα με τα ριμπάουντ. Στο δικό μας καλάθι διεκδικήθηκαν 28 ριμπάουντ, εμείς πήραμε τα 15 και ο Ολυμπιακός τα 13.Παρόλα αυτά μείναμε για αρκετή ώρα μέσα στο παιχνίδι, δείξαμε θέληση και μεγάλο κίνητρο μιας και παίζαμε με τον Πρωταθλητή Ευρώπης, θέλοντας και μη λοιπόν όποιος παίζει με τον πρώτο θέλει να παίζει καλά. Κρατάω την αυταπάρνηση που δείξαμε στο παιχνίδι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους όλο το χρόνο και την παραμονή στην κατηγορία. Τώρα θα καθίσουμε να συζητήσουμε την επόμενη ημέρα της ομάδας, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε παίκτες με καλούς χαρακτήρες. Είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων οι επιλογές που θα γίνουν. Και των Ελλήνων, αλλά και των Αμερικανών.Θέλουμε να βάλουμε ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, αρκεί να είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια που μπορούμε να δώσουμε.Για εμένα έχει σημασία η σταθερότητα, αλλά και πως αντιδράει η ομάδα μετά από μια αναπάντεχη ήττα. Αυτά είναι τα κλειδιά για εμένα»

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633793250239, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}