Skip to main content

Mε σούπερ «Πέρπε» και «Σέρμα»

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του Άρη με 84-68 και έφτασε τις 20 νίκες μετά από 21 ματς στην Α1. Κορυφαίοι Περπέρογλου και Σερμαντίνι.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του Άρη με 84-68 και έφτασε τις 20 νίκες μετά από 21 ματς στην Α1. Κορυφαίοι Περπέρογλου και Σερμαντίνι.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να έχουν προβληματα στην άμυνα. Επιθετικά ο Σπανούλης δημιουργούσε και ο Σερμαντίνι εκτελούσε και έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 18-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στην δεύτερη περίοδο και πάλι υπήρχαν προβλήματα στην άμυνα και έτσι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγε με +1 στα αποδυτήρια (37-38).

Στην τρίτη περίοδο, όμως, με όπλο την άμυνα ο Ολυμπιακός άνοιξε τη διαφορά και προηγήθηκε με +18 στο 30' με τους Στράτο Περπέρογλου και Γκιόργκι Σερμαντίνι να κάνουν εκπληκτικό ματς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Πειραιά απλά διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με 84-68.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-38, 46-64, 68-84

Άρης (Αγγέλου): Πελεκάνος 10 (1), Βεζένκοφ 7 (1), Τσιάρας 3, Ασημακόπουλος 14 (2), Καραποστόλου 8, Χαρίσης 4, Μποχωρίδης 6 (1), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 12 (2), Δήμας, Τσακαλέρης.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 10 (2), Άντιτς 3, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 15 (1), Σερμαντίνι 13, Σλούκας 11 (1), Πέρκινς 2, Παπανικολάου 5 (1), Γεωργάκης, Κατσίβελης.



ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Καταρχήν σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον Άρη. Οφείλουμε να πούμε χρόνια πολλά σε έναν μεγάλο σύλλογο. Όσον αφορά το παιχνίδι, είχαμε δύο πρόσωπα. Υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες, λόγω τραυματισμών καθώς πλέον παίζουμε με δύο ψηλούς στα παιχνίδια και μετά τραυματιστηκε και ο Άντιτς. Δεν θα σταθούμε, όμως, σε δικαιολογίες.Από εκεί και πέρα μπήκαμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο, με μέθοδο, όπως είχαμε πει στο πλάνο μας και κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Να πούμε καλή επιτυχία στον Άρη από εδώ και πέρα. Έχουμε τέσσερις τελικούς πλέον μπροστά μας και δύο για την Ευρωλίγκα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Και εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να πω χρόνια πολλά στον μεγάλο σύλλογο του Άρη που είναι από τους μεγαλύτερους στον ελληνικό αθλητισμό. Εύχομαι μακροημέρευση και να ξεπεράσει τα προβλήματα σε όλα τα αθλήματα. Τώρα για το παιχνίδι, ήταν ένα ματς που και οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες. Προσπάθησαν και οι δύο ομάδες να κάνουν αναπροσαρμογή ρόλων και θέσεων, εμάς αυτή τη στιγμή μας δημιουργεί ιδιαίτερη δυσκολία το γεγονός πως δεν είχαμε Πάουελ και Μαυροειδή, δύο παίκτες στο "5", δεν είχαμε τον Πρίντεζη και τραυματίστηκε και ο Άντιτς και έπρεπε να παίζουμε συνέχεια με σχήματα με γκαρντ και φόργουορντ και έναν σέντερ. Η απουσία του Πρίντεζη για εμάς είναι πολύ σημαντική, είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτός που συνήθως καμία ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να ματσάρει την ενέργεια του και γι' αυτό μας ανοίγει πάντα το παιχνίδι και με το transition και με το παιχνίδι του στο post. Ελπίζω από αύριο να μπει στην προπόνηση να μας βοηθήσει γιατί ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια για εμάς και καλό θα είναι να πάμε όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, ο Άρης έπαιξε οργανωμένα, στο πρώτο ημίχρονο μας δημιούργησε με την post επίθεση του πολλά προβλήματα, έπρεπε να είχαμε καλύτερη αντίδραση εκεί.Και δεν ήμασταν ευχαριστημένοι. Το ότι μπήκαμε με κεφάλι στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να μας έχει πολύ ευχαριστημένους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό γιατί πήραμε μια διαφορά 20 πόντων καθώς παίξαμε καλή άμυνα. Είχαμε τον έλεγχο στο αμυντικό ριμπάουντ, εκεί όπου ο Άρης είχε μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο οκτώ επιθετικά και τελικά κερδισαμε σχετικά άνετα παρότι ο Άρης προσπάθησε μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να πω καλή συνέχεια στον κόουτς και στον Άρη και εμείς επαναλαμβάνω πως είμαστε μπροστά σε προκλήσεις και μεγάλα παιχνίδια. Για τον Άντιτς ελπίζω πως δεν είναι κάτι σοβαρό, γιατί είναι χτύπημα πόδι με πόδι στον τετρακέφαλο, ήταν κατι που του δημιούργησε πόνο και δεν μπορούσε να συνεχίσει».


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ: «Πρώτα από όλα να πούμε πως είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον σύλλογο, 99 χρόνια ιστορίας είναι κάτι ιδιαίτερο, μόνο και μόνο και να το σκέφτεσαι.Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε σήμερα να τιμήσει αυτή την ημέρα και μεγάλο σεβασμό να πω ότι αν ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας και αν το παιχνίδι του μπάσκετ είναι σαν το σκάκι, τότε ο Βασιλιάς είναι στη σκακιέρα. Οπότε δεν έχει τελειώσει η παρτίδα και γίνεται μάχη να κρατηθεί όρθια η ομάδα. Όσον αφορά το παιχνίδι νομίζω ο Γιώργος τα είπε όλα. Στο τρίτο δεκάλεπτο με 3/15 σουτ και εφτά λάθη και εφτά-οκτώ ολιγωρίες αμυντικές, πρωτογνωρες, σταμάτησε να υπάρχει παιχνίδι για εμάς και είναι λογικό αυτό και το γιατί έγινε. Και αυτό το είπε ο Γιώργος, αναγκαστήκαμε να έχουμε αναπροσαρμογή ρόλων. Ο Βεζένκοφ έπαιξε τρία δεκάλεπτα στο "3" και μόνο στο τέλος έπαιξε στο "4". Ο Μποχωρίδης ήταν εκτός παιχνιδιού, ο Πελεκάνος έκανα συγκινητική προσπάθεια με μισή προπόνηση καποια στιγμή διαχειρίστηκε το ματς σαν να ήταν υγιής και κάποια στιγμή γύρισε και το άλλο του πόδι. Εμείς κρατάμε την προσπάθεια των παικτών και λεμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τελος να κρατήσουμε την ομάδα ανταγωνιστική.Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό.Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι σημαντικό παιχνίδι αυτό με τον Ίκαρο Καλλιθεας, αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό ακόμη. Θα το αντιμετωπισουμε έτσι και θα το οργανώσουμε έτσι, θα κάνουμε τρεις προπονήσεις που έχουμε τώρα μπροστά μας και θα δούμε ποιοι θα είμαστε υγιεις και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Εγώ έχω την αίσθηση πως σήμερα οι έμπειροι μας παίκτες, έχουμε δει από την πλευρά μας, τι συμβαίνει με την ομάδα μας. Η ομάδα μας όταν αντιμετωπίζει ομάδα πάνω από τη βαθμολογικη μας θέση, αντιμετωπίζει προβλήματα διάρκειας και εμείς ψάχνουμε να βρούμε ποια απόσταση θα έχουμε από το τζάκι. Εμείς ή καιγόμαστε ή κρυώνουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την απογοήτευση και τον ενθουσιασμό. Σήμερα εκεί που βρεθήκαμε στο +5 κάναμε κάποια λάθη και βρεθήκαμε στο -1 ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε στο +12. Εγώ το έχω συζητήσει αυτό με τους έμπειρους παίκτες και είμαι σίγουρος πως μπορούν να το κάνουν και προσπαθούμε μέχρι το τέλος να το αντιμετωπίσουμε».


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «Ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο προπονηθήκαμε, στην αρχή δείξαμε ότι θέλαμε την νίκη. Ξεκινήσαμε καλά, κάναμε αυτό που έπρεπε σε άμυνα και επίθεση αλλά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου χάσαμε το μυαλό μας κάναμε αρκετά λάθη σε άμυνα και επίθεση και πιστεύω ότι η ήττα ήρθε δίκαια στο τέλος. Ξεχνάμε το παιχνίδι, έχουμε μπροστά μας 3-4 ημέρες για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τον Ίκαρο όπου πρέπει να πάμε για να κερδίσουμε»

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633104560718, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}