Skip to main content

2-1 λόγω άμυνας

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 83-72 από την Αναντολού Εφές και η σειρά πλέον είναι στο 2-1. Επόμενο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα την Παρασκευή (19/4).

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 83-72 από την Αναντολού Εφές και η σειρά πλέον είναι στο 2-1. Επόμενο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα την Παρασκευή (19/4).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπήκαν με την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα και έτσι η Αναντολού Εφές κατάφερε να προηγηθεί με 19-17 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο οι Τούρκοι κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελαν και έτσι βρέθηκαν στο +8 (37-29) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο η άμυνα συνέχισε να είναι κακή και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ακόμη και στο -19. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανακάτεψε την τράπουλα και με τους Σλούκα, Λο, Παπανικολάου, Περπέρογλου και Χάινς στο παρκέ, η διαφορά έπεσε στους εφτά πόντους (71-64) στο 35’, αλλά κάπου εκεί χάθηκε και πάλι η επαφή με το σκορ και κατά συνέπεια το ματς με 83-72.

Επόμενο παιχνίδι της σειράς την Παρασκευή (19/4) στις 20:00 και πάλι στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 17 (3), Βούγιασιτς 8 (2), Ερντέν 15, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 15 (1), Γκόρντον 13 (1), Μπάρατς 4.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας) : Χάινς 10 (5ριμπ), Λο 19 (3), Άντιτς 5, Σπανούλης 4, Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 5, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11 (2), Παπανικολάου 3, Κατσίβελης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στην Εφές, είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Έκαναν τα μικρά πράγματα που έπρεπε για να κερδίσουν το παιχνίδι. Εμείς από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πως δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά, δώσαμε έξι επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο και οκτώ λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, δεν έπρεπε να τα κάνουμε ώστε να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Οτιδήποτε και εάν κάναμε μετά εμείς ήταν αντίδραση και όχι δράση. Οπότε τελικά, παρότι νομίζω πως αρκετά νωρίς είχαμε την ευκαιρία να επανέλθουμε, δεν τα καταφέραμε. Θα ήθελα να πω επίσης, άποψη μου, ότι υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια από τους διαιτητές και το επίπεδο των διαιτητών δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Συγχαρητήρια στην Εφές, εμείς έχουμε δύο ευκαιρίες για μια νίκη και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στην προετοιμασία και στα παιχνίδια, πνευματικά και σωματικά για να είμαστε έτοιμοι. . Όχι ακριβώς, εκείνη τη στιγμή βρήκαμε μια πεντάδα που έπαιζε καλά μαζί, καλύψαμε μια διαφορά δέκα πόντων και έτσι επιλέξαμε να μείνουν εκείνοι στο παρκέ μέχρι το τέλος. Η άμυνα μας ήταν το μεγαλύτερο μας πρόβλημα σήμερα, σε πολλές καταστάσεις κάναμε πολλά λάθη, επάνω στην άμυνα στον Φάρμαρ, στον Γκόρντον και γενικά πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό πάρα πολύ. Ευχαριστούμε τα παιδιά που έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να μας βοηθήσουν σήμερα, ειλικρινά ήταν συγκλονιστικοί, δεν καταφέραμε να τους χαρίσουμε τη νίκη, αλλά τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμπαράσταση τους».

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: «Ήμασταν πολύ κακοί, καμία σχέση με τα δυο παιχνίδια και αφήσαμε τους Τούρκους να βρούνε ρυθμό. Είναι μια ομάδα που αν βρει ρυθμό θα σου κάνει ζημιά. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά κάναμε προσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά όταν η διαφορά φτάνει σε τέτοια επίπεδα δεν είναι δυνατόν να το γυρίσεις. Έχουν πολλά ψηλά κορμιά, είναι πιο ψηλοί και χάσαμε ριμπάουντ γιατί δεν παίζαμε με πάθος. Οι έξτρα κατοχές παίζουν μεγάλο ρόλο και ενίσχυαν την αποφασιστικότητά τους να μειώσουν την σειρά. Είναι ομάδα 30 εκατομμυρίων, δεν μπορείς να τους υποτιμήσεις λεπτό και κάπου εμείς χαλαρώσαμε γνωρίζοντας ότι προηγούμαστε με 2- 0».

*Στις εξέδρες του Αμπτνί Ιπεκτσί βρέθηκαν περίπου 100 φίλοι του Ολυμπιακού.
** Στο γήπεδο και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μαζί με τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Σκινδήλια.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157633333132833, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}