Skip to main content

Έκανε το 5/5 και συνεχίζει

Ο Ολυμπιακός πέρασε κι από το Περιστέρι κάνοντας το 5/5 στο πρωτάθλημα και παραμένοντας μαζί με τον Πανιώνιο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός πέρασε κι από το Περιστέρι κάνοντας το 5/5 στο πρωτάθλημα και παραμένοντας μαζί με τον Πανιώνιο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν με όρεξη και σοβαρότητα, πήραν μια μικρή διαφορά την οποία κάποιες φορές την ανέβαζαν πάνω από τους δέκα και κάποιες φορές κάτω. Στις αρχές μάλιστα του τέταρτου δεκαλέπτου χαλάρωσαν πολύ με αποτέλεσμα το Περιστέρι να μειώσει στους τρεις και να απειλεί τους Πρωταθλητές.

Ένα τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου και συνεχόμενες καλές άμυνες άνοιξαν και πάλι τη… ψαλίδα δίνοντας τελικά μια εύκολη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

Τα Δεκάλεπτα: 20-29, 38-49, 58-71, 78-92.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 17 (1), Κομποδιέτας 2, Θορν 15 (1), Κανονίδης, Τζόουνς 7 (1), Μάντζαρης 18 (2), Γουίλιαμς 2, Χάινς 10, Πέτρουλας 4, Μελισσαράτος, Ψαρόπουλος 3 (1), Λάκκας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 2, Σπανούλης 14 (3), Περπέρογλου 12 (1), Σλούκας 6, Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πάουελ 4, Πρίντεζης 22 (1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 7 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Ήταν προφανές από τον τρόπο που παίξαμε, ότι νομίζαμε ότι ήταν ένα παιχνίδια διεκπεραίωσης. Δεν ήταν έτσι, καθώς το Περιστέρι ήταν ανταγωνιστικό στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Στο τέλος σοβαρευτήκαμε, όταν βρεθήκαμε προ του φάσματος να κινδυνεύουμε. Παίξαμε για δύο τρία λεπτά καλή άμυνα, αν και συνολικά ήμασταν κακοί σε αυτόν τον τομέα. Είναι ένα καλό μάθημα για μας ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε».

Πάντα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος, που έπαιξε πολύ καλά σήμερα. Πάντα μετά από νίκη, κάνεις χειρότερη προπόνηση παρά μετά από ήττα. Εμείς είμαστε λίγο μπερδεμένοι, καθώς έχουμε έναν παίκτη να προσθέσουμε. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν είχαμε καλή απόδοση».

Για τον Τζος Πάουελ: «Είναι συγκροτημένη προσωπικότητα, διαφορετική περίπτωση παίκτη από τον Ντόρσεϊ. Μπορεί να ταιριάξει με όλους τους ψηλούς μας, αλλά έχει χρόνια να παίξει στην Ευρώπη και χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια του και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει».

ΚΑΪΛ ΧΑΪΝΣ: «Συνολικά είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Οι αντίπαλοι μας παίξανε με καρδιά, ενώ εμείς ήμασταν κάπως χαλαροί και αυτό φαίνεται από τα λάθη μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Για μένα είναι κάπως ξεχωριστό, καθώς είχα την ευκαιρία να παίξω με τον αδελφό μου, ο οποίος έπαιξε αρκετά καλά. Γενικά ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς πολλά παιδιά ξεκίνησαν από το Περιστέρι, όπως ο Μάντζαρης και ο Μαυροειδής».

Για το στοίχημα με τον αδερφό του: «Έτσι κι αλλιώς κοιμάται στο καναπέ και προφανώς θέλησε να παίξει καλά για να κοιμηθεί στο κρεβάτι».

ΤΖΙΜΗΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ: "Το όνομα του αντιπάλου, μας έδωσε ένα έξτρα κίνητρο. Γνωρίζαμε τις αδυναμίες μας και ότι ο Ολυμπιακός είναι πλήρης. Ο τρόπος να ανταπεξέλθουμε ήταν να δώσουμε το 110% και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Έδιναν ενέργεια όλοι τους, ακόμα και από τον πάγκο. Δεν γίναμε σάκος του μποξ και ήμασταν ανταγωνιστικοί για 37 λεπτά. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, χάσαμε με ένα πόντο και ένα καλάθι, κάτι που δείχνει ότι έχουμε διάρκεια. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Προέχει η σκληρή δουλειά και στο Περιστέρι να εκμεταλλευτούμε την ώθηση του κόσμου.
Είπαμε όλοι μας στο Περιστέρι ότι το στοίχημά μας είναι να παρουσιάσουμε ανταγωνιστικό σύνολο και να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Ένα γεμάτο γήπεδο θα είναι δύσκολο για κάθε έναν να περάσει από εδώ. Πέρα από την εξυγίανση της ομάδας και την παραμονή μας, ο στόχος είναι να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο".

ΤΑΪΛΕΡ ΧΑΪΝΣ: "Είχαμε ευκαιρία να παίξουμε δυνατά. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Και θα προσπαθούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα σίγουρα. Δεν είχαμε παίξει ποτέ αντίπαλοι με τον αδερφό μου (Κάιλ Χάινς). Ο αδερφός μου ζήτησε βήματα για να γλιτώσει τον καναπέ; Μαλλον αυτό θα ήθελε, αλλά εγώ θα κοιμηθώ στο κρεβάτι του. Μάλλον εγώ θα περιγράψω τον αγώνα στους γονείς μας".

Highlights...

Photo Gallely... 

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157631988799294, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}