Skip to main content

Θέαμα, νίκη και ρεκόρ!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε 72-54 τη Γαλατασαραϊ και έκανε ρεκόρ καθώς έφτασε στο 17-0. Πρώτος σκόρερ ο Ντάνστον. Στο 7-0 πλέον η ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε 72-54 τη Γαλατασαραϊ και έκανε ρεκόρ καθώς έφτασε στο 17-0. Πρώτος σκόρερ ο Ντάνστον. Στο 7-0 πλέον η ομάδα στην Ευρωλίγκα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του και χάρη στην εκπληκτική του άμυνα και τον Μπράιαντ Ντάνστον κατάφερε να προηγηθεί με 14-6 με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 18-10 υπέρ των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Βασίλης Σπανούλης όχι μόνο δημιουργούσε, αλλά άρχισε να εκτελεί στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι η διαφορά ξεπέρασε τους δέκα πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 35-24 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Θρύλος ήταν ισοπεδωτικός στο τρίτο δεκάλεπτο. Σε αυτό το διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους 24-11 έστειλαν τη διαφορά στο +24. Σλούκας, Λοτζέσκι και Πρίντεζης καθοδηγούμενοι από τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, έκαναν ό,τι ήθελαν την τουρκική ομάδα με το σκορ να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εκτός από ουσία προσέφερε και αρκετό θέαμα. Με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου στο 36’ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 70-44.  Σε εκείνο το σημείο υπήρξε συμπλοκή μεταξύ του Μενσά-Μπονσού και του Μίρζα Μπέγκιτς με τους διαιτητές να τους αποβάλουν από το παιχνίδι όπως και τον Γιώργο Πρίντεζη.  Μετά από το επεισόδιο αυτό ο ρυθμός έπεσε με το παιχνίδι να λήγει 72-54 υπέρ των Back2Back Πρωταθλητών Ευρώπης. 

Tα δεκάλεπτα: 18-10, 35-24, 59-35, 72-54.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 4, Λο, Ντάνστον 18 (5ριμπ), Σπανούλης 12 (2τριπ, 4ασ), Περπέρογλου 3, Παπαπέτρου 3 (1),  Σλούκας 5 (1), Μπέγκιτς 8, Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 7 (1).
Γαλατάσαραϊ (Αταμάν):  Έρτσεγκ 2, Κοκσάλ 3, Χέρστον 2, Ακιόλ 3 (1), Αλντεμίρ 10, Μενσά-Μπονσού 7, Μάτσβαν 2, Αρόγιο 6, Γκιουλέρ 10, Αρσλάν 9 (1), Ντόμερκαντ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Με τη νίκη μας αυτή εάν δεν κάνω λάθος εξασφαλίσαμε ήδη την πρόκριση στο TOP-16 και θεωρώ αρκετά σημαντική αυτή την εξέλιξη. Έχουμε προβλήματα τραυματισμών πολλά. Σήμερα χτύπησε και ο Πέτγουεϊ και εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό γιατί θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για εμάς. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, το παιχνίδι κυλούσε όπως κυλούσε, είχαμε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό μας. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλή άμυνα και εξελισσόταν σε μια εύκολη νίκη όπως τελικά ήρθε, σημαδεύτηκε από αυτό το επεισόδιο που χάλασε την εικόνα του παιχνιδιού ιδίως για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες που έρχονται στο γήπεδο, είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να συμβαίνει. Εμείς καταφέραμε να κάνουμε αυτό το ρεκόρ με τις 17 συνεχόμενες νίκες, μας αφήνει με ένα χαμόγελο αφού είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας. Χαιρόμαστε για τον τρόπο που δουλέψαμε μιας και ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, είχαμε πολλές αναποδιές και άτυχες στιγμές με τραυματισμούς. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Επίσης συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη από όλους στην ομάδα γι’ αυτή την τιμή που του έγινε σήμερα και νιώθουμε και εμείς μέρος έστω και λίγο αυτής της τιμής καθώς είμαστε ομάδα. Το μόνο που με προβληματίζει τώρα είναι ο τραυματισμός του Πέτγουεϊ. Ο Ολυμπιακός νίκησε 20 πόντους τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου και ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει κίνητρο σε κάθε ματς. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε και τα παιδιά έχουν τεράστιο κίνητρο σε κάθε ματς. Κοιτάξτε, όπως συνηθίζω να λέω ότι πάντα παίζει και ο αντίπαλος. Εμείς αμυνθήκαμε με εξαιρετικό τρόπο. Θέλαμε να σταματήσουμε τον Αρόγιο και όσοι έπαιξαν άμυνα επάνω του τον απομόνωσαν. Εμείς είχαμε σωστές αντιδράσεις στην άμυνα σε όλους τους παίκτες της Γαλατασαραϊ. Ο Ντάνστον ήταν εξαιρετικός σε κάθε διεκδίκηση και είχε εξαιρετικές αντιδράσεις, μας δημιούργησε μια μεγάλη ασφάλεια σε αυτό. Το πώς έπαιξε η Γαλατά σήμερα νομίζω πως παίζει ρόλο από το πώς παίξαμε εμείς άμυνα».

ΕΡΓΚΙΝ  ΑΤΑΜΑΝ: «Δεν είναι εύκολο να μιλήσω γι’ αυτή την εμφάνιση που κάναμε. Για την εμφάνιση που κάναμε στον επιθετικό τομέα ειδικότερα.  Στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να σταματήσουμε την επιθετική δράση του Ολυμπιακού, αλλά εμείς επιθετικά απόψε ήμασταν απαράδεκτοι σε όλα τα σουτ. Για εμάς ήταν απίθανο να κερδίσουμε με αυτά τα ποσοστά. Επίσης, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όλα όσα έγιναν τα τελευταία λεπτά. Θα τιμωρήσουμε πολύ αυστηρά τον παίκτη μας, Ποπς Μενσά-Μπονσού, και ελπίζω να κάνει το ίδιο και ο Ολυμπιακός με τον δικό του παίκτη, Μίρζα Μπέγκιτς. Εγώ ζητώ συγγνώμη από τη μεριά της ομάδας μας γι’ αυτό που έγινε. Είμαστε φίλοι με τον Ολυμπιακό και τους Έλληνες. Στην αρχή η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, αλλά στο τέλος οι δύο παίκτες έκαναν τα πάντα για να την καταστρέψουν αυτή την ωραία ατμόσφαιρα.  Ειδικά για εμάς τώρα που λείπουν τόσοι παίκτες, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα η απουσία του Μενσά-Μπονσού. Περιμένω ο παίκτης μας να τιμωρηθεί με πολύ βαρύ χρηματικό πρόστιμο από την Ευρωλίγκα, όπως συμβαίνει και στο ΝΒΑ και το ίδιο και ο παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτό νομίζω θα είναι το σωστό».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157638162814173, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}