Skip to main content

Ήττα στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα με 70-58 και μετά από δέκα αγωνιστικές στο TOP-16 της Ευρωλίγκας βρίσκεται στο 4-6.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βαρκελώνη από τη Μπαρτσελόνα με 70-58 και μετά από δέκα αγωνιστικές στο TOP-16 της Ευρωλίγκας βρίσκεται στο 4-6.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης «χτύπησα» μέσα στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα. Ντάνστον και Σερμαντίνι έκαναν καλή δουλειά και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 8-7 στο πεντάλεπτο, αλλά οι Καταλανοί προσπέρασαν με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 18-13.

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την άμυνα τους, αλλά επιθετικά μόνο ο Μπράιαντ Ντάνστον έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι των γηπεδούχων και το ημίχρονο τελείωσε 33-27 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Στην τρίτη περίοδο ο Μπράιαντ Ντάνστον συνέχισε να κάνει σπουδαία δουλειά, ο Λοτζέσκι με τον Πέτγουεϊ έδωσαν βοήθειες στον Αμερικανό σέντερ και έτσι ο Θρύλος 38-39, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Μπράιαντ Ντάνστον δέχτηκε αγκωνιά από τον Άντε Τόμιτς, έμεινε στον πάγκο για πέντε λεπτά, του έγιναν ράμματα και εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωση τους και τον ρυθμό τους,, η Μπαρτσελόνα έκανε σερί 10-0 και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε 55-44.

Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ καλή άμυνα στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις. Έτσι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να στείλει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (65-49) στο 37’ και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν.

Δεκάλεπτα: 18-13, 33-27, 55-44,  70-58.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8 (2), Ντόρσεϊ, Σάδα, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 7 (1), Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 3 (1), Όλεσον 15 (4), Λόρμπεκ 13 (2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 14.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 17 (3), Σερμαντίνι 4, Ντάνστον 18, Περπέρογλου, Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης 2, Λοτζέσκι 7 (1).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Εμείς προσπαθήσαμε για 40 λεπτά, κάναμε μεγάλη προσπάθεια αμυντικά, είχαμε καλή κυκλοφορία στην επίθεση, δημιουργήσαμε σωστές προϋποθέσεις για καλά σουτ, αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη εμπιστοσύνη που χρειάζεται ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε σε αυτό το γήπεδο. Στην ουσία η Μπαρτσελόνα πήρε το ματς με το βάθος στον πάγκο της. Εμείς είχαμε βασικές απουσίες καθώς έλειπαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης. Θεωρώ πως το παιχνίδι κρίθηκε στην ενέργεια που έβγαλε η Μπαρτσελόνα στο τέλος και σε όλο το ματς γενικότερο και εμείς δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε ως το τέλος.  Τώρα έχουμε τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στο TOP-16, θέλουμε τη νίκη σε όλα, για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα και καλή συνέχεια».

Σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης, ο 48χρονος τεχνικός απάντησε πως «το ιατρικό τιμ λέει πως και οι δύο, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, θα είναι μαζί μας στο επόμενο παιχνίδι».

Για τη βράβευση του Ναβάρο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε πως «ο Ναβάρο είναι ένας παίκτης που απολαμβάνει το σεβασμό όλων στην Ευρώπη για όσα έχει καταφέρει σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Η διάρκεια στο κορυφαίο επίπεδο είναι αυτή που τον κάνει ξεχωριστό,  το σημερινό είναι ακόμη ένας μικρός τίτλος για εκείνον. Έχει τα συγχαρητήρια από όλους μας».

Για το εάν η Μπαρτσελόνα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε πως «σύμφωνα με τα αποτελέσματα ναι, έχει όλους τους παίκτες υγιείς και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη καμπή της σεζόν. Στην αρχή δεν είχε Όλεσον και Λόρμπεκ, αλλά πλέον είναι όλοι μαζί. Η Μπαρτσελόνα δείχνει να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή, στην Ευρωλίγκα, όμως, παίζουν πολλές συγκυρίες ρόλο. Έτσι σημασία έχει πως θα εμφανιστεί στο Final Four καθώς από τη στιγμή που έχει το πλεονέκτημα στα play off και δύσκολα χάνει εντός έδρας, θα παίξει ρόλο πως θα εμφανιστεί στο Final Four». 

Highlights...
Photo Gallery... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157644381098212, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}