Skip to main content

Δεν τα κατάφερε κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 81-72 από τη Μπαρτσελόνα για την τρίτη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και πλέον είναι στο 1-2. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης φέτος.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 81-72 από τη Μπαρτσελόνα για την τρίτη αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και πλέον είναι στο 1-2. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης φέτος.

Η ομάδα μας άρχισε καλά το παιχνίδι. Ο Σπανούλης δημιουργούσε, ο Πρίντεζης με τον Σίμονς εκτελούσαν και έτσι οι Back2Back Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να προηγηθούν με πέντε πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» δεν άρχισαν καλά το ματς, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και η αστοχία στην επίθεση, στοίχισαν στον Θρύλο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα και πέρασε μπροστά με 23-25. Ο Σπανούλης πήρε μπροστά, η άμυνα έσφιξε και έτσι με κάρφωμα του Σίμονς στο τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 34-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ναβάρο είχε απαντήσεις για όλες τις άμυνες που δοκίμασε ο Ολυμπιακός. Έτσι οι Καταλανοί κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα και να προηγηθούν με 48-55 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή. Κάθε φορά, όμως, που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να προσπεράσει τη Μπαρτσελόνα στο σκορ, δεν έκανε σωστές επιλογές ή ήταν άτυχος μιας και τα σουτ των Λοτζέσκι και Σλούκα δεν βρήκαν στόχο όταν η ομάδα ήταν στο -2. Η Μπαρτσελόνα ήλεγξε την κατάσταση στο τέλος και έφτασε στη νίκη με 72-81.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 34-32, 48-55, 72-81.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 5, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 8 (2), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 5, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 5 (1).
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 6, Σάδα 4, Χουέρτας 6, Αμπρίνες 9 (2), Ναβάρο 21 (3), Παπανικολάου 2, Όλεσον 14 (2), Λόρμπεκ 6, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 8.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: ««Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε αυτό το ματς. Θεωρώ καθοριστική την επιρροή που είχε στο παιχνίδι ο Ναβάρο στο τρίτο δεκάλεπτο, δίνοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του με τον τρόπο που σκόραρε. Εμείς αναγκαστήκαμε μειώνοντας το βάθος μας να πάμε σε κοντά σχήματα και να παίζουμε ζώνη. Αυτό το σχήμα μάς βοήθησε αρκετά, αλλά ήταν κάποια χαμένα ριμπάουντ που ίσως να έκριναν και το παιχνίδι. Δυστυχώς το μομέντουμ δεν είναι καλό για μας, γιατί οι απουσίες φαίνονται σε αυτό το επίπεδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία και το χειροκρότημά του στο τέλος. Φυσικά και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά με ποσοστό 30% στα τρίποντα ήταν δύσκολο. Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα, εμείς κοιτάμε μπροστά το πρωτάθλημα και αμέσως μετά τον αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα. Στον Ολυμπιακό δεν είναι τίποτα εύκολο, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Η Μπαρτσελόνα πριν ενάμιση μήνα δεν ήταν καλά και εμείς ήμασταν, ενώ τώρα είναι σε καλό μομέντουμ, πλήρης και υγιής, ενώ εμείς έχουμε τόσες απουσίες. Περιμένουμε τον Πέτγουεϊ να επιστρέψει, πάει καλύτερα, ενώ ο Μουν δεν μπορεί να παίξει στον πρώτο γύρο. Ελπίζουμε να δουλέψουμε καλά με μυαλό και συγκέντρωση, να έχουμε υγεία για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Αρχίσαμε καλά τον αγώνα, αλλά όταν πήραμε μια διαφορά αυτή χάθηκε γρήγορα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ναβάρο πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια, τρίποντα ή σουτ εκτός ισορροπίας. Η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη διαφορά και παρότι προσπαθήσαμε ως το τέλος και πλησιάσαμε, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την αντεπίθεσή μας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και κοιτάμε μπροστά».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι. Ο Ναβάρο ξεκίνησε καλά. Η ομαδική άμυνα πάνω του δεν ήταν καλή. Έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και αυτό έδωσε αέρα στην Μπαρτσελόνα σε ένα σημαντικό σημείο.  Το Τop 16 είναι μεγάλος σε διάρκεια θεσμός. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Και πέρυσι δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά και καταλήξαμε δεύτεροι στο τέλος στον όμιλό μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στην προπόνηση, να δείξουμε συγκέντρωση και να διορθώσουμε τα λάθη μας».

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «Πάντα είναι ευχαρίστηση για μας να παίζουμε σε μια τόσο εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Είχαμε ένα πρόβλημα στο ρυθμό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και ήμασταν καλύτεροι. Έχουν επιστρέψει πλέον δύο παίκτες, όπως ο Λόρμπεκ και ο Όλεσον, και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του. Μας βοηθά πολύ κι ελπίζω στο μέλλον να μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157640044017104, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}