Skip to main content

Νίκη επί της ΑΕΚ και 9/9 στην Stoiximan GBL

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ με 100-93 για την 9η αγωνιστική της Stoiximan GBL και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος με 9/9.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ήταν ο Φρανκ Νιλικίνα με 14 πόντους, ενώ συνολικά ο Ολυμπιακός είχε πέντε «διψήφιους». Για την ΑΕΚ εξαιρετικός ήταν ο Κρις Σίλβα που πέτυχε 31 πόντους, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν αρκετοί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ για το αρχικό του σχήμα και παρά το εύστοχο τρίποντο του Ντόρσεϊ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι πολύ νωθρά. Η ομάδα μας περιορίστηκε στους επτά πόντους μετά από 5’, ενώ το ίδιο διάστημα η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από τις κόντρες του Χολ με τον Σίλβα.

Στη συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και με πρωταγωνιστή τον Αρμς πήρε προβάδισμα έξι πόντων (18-24) στο τέλος της περιόδου.

Στο δεύτετο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση στην άμυνά του, ενώ η είσοδος του Ντόντα Χολ ήταν καταλυτική. Ο Αμερικανός σέντερ βοήθησε πολύ στον τομέα των ριμπάουντ και γενικότερα κάτω από το καλάθι (8 πόντοι και 6 ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο), ενώ οι Πίτερς – Παπανικολάου ήταν εξαιρετικοί από την περιφέρεια και έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (36-32 στο 16’).

Στο διάστημα που απέμεινε για την λήξη του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και έστειλε τη διαφορά στους 15 πόντους (51-36).

Στην ανάπαυλα η ομάδα ηλικιωμένων Walking Basketball πέρασε στο παρκέ και με τα καλάθια που πέτυχε συμπλήρωσε τον αριθμό «18», για να δείξει σε όλο το ΣΕΦ τις ημέρες που απομένουν ως τα Χριστούγεννα. Αυτή ήταν η δεύτερη δράση της ημέρας, καθώς πριν από το παιχνίδι ο Παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής μίλησε σε μικρούς μας φίλους.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός συνέχισε σε υψηλό τέμπο και με τον Σάσα Βεζένκοφ να  ηγείται επιθετικά κράτησε τη διαφορά στα επίπεδα των 15 πόντων. Ο MVP του προηγούμενου πρωταθλήματος έγινε στην Τρίτη περίοδο ο πρώτος διψήφιος της ομάδας μας και στη συνέχεια τον ακολούθησε ο Φρανκ Νιλικίνα, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με χχ πόντους και έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισε ο Κρις Σίλβα, ο οποίος «κουβάλησε» την ομάδα του και χάρη στις ενέργειές του η διαφορά έπεσε στους 6 (94-88), 70 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ ολοκλήρωσε τον αγώνα με  31 πόντους και ήταν μακράν του δεύτερου ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, αλλά ο Ολυμπιακός με τους Λι και Παπανικολάου βρήκε τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις και έκλεισε ιδανικά τον αγώνα φτάνοντας στο τελικό 100-93.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 51-36, 75-60, 100-93

Screenshot 2025 12 07 150057