Skip to main content

Έισι: «Η δύναμή μου είναι η άμυνα»

Αποφασισμένος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πανηγυρίσει τίτλους εμφανίστηκε ο Κουίνσι Έισι μιλώντας στο olympiacosbc.gr λίγες ώρες πριν τον ερχομό του στην Ελλάδα.

«Περίμενα για την καλή ευκαιρία. Το προηγούμενο διάστημα εξέταζα άλλες προοπτικές και απλά ήθελα να πάρω τον χρόνο μου για να είμαι σίγουρος πως η απόφασή μου θα ήταν η σωστή, τόσο για εμένα, όσο και για την οικογένειά μου. Ήθελα να είναι το κατάλληλο κλαμπ», είπε σχολιάζοντας το γεγονός ότι το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν τον βρήκε σε κάποια ομάδα, παρότι είχε αρκετές προσφορές στα χέρια του.

Ωστόσο, την πρόταση των «ερυθρολεύκων» δεν μπόρεσε να την αρνηθεί και υπήρχαν αρκετοί λόγοι για αυτό… «Ο πρώην προπονητής μου στην Μακάμπι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλούσε πάντα με θερμά λόγια για τον Ολυμπιακό. Το ίδιο και ο Οθέλο Χάντερ. Επίσης, ο πρώην συμπαίκτης μου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, μου είπε τα καλύτερα. Τους έκανα πολλές ερωτήσεις, γιατί όπως είπα και πριν, ήθελα να πάρω τη σωστή απόφαση. Έκανα, λοιπόν, την έρευνά μου και διαπίστωσα πως είναι μια καλή ευκαιρία. Οι παίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση, η πόλη, όλα μέτρησαν και ο Ολυμπιακός πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Είναι ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στο τι θα προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά, είπε: «Η δύναμή μου ήταν και θα είναι πάντα η άμυνα! Άμυνα! Άμυνα! Άμυνα! Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μου! Παίζω σκληρά, είμαι νικητής και παίζω μπάσκετ με τον σωστό τρόπο. Θέλω να πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου θα με αγαπήσουν. Θέλω να πιστεύω πως η πόλη και η ομάδα θα με αγαπήσουν! Φέρνω στο… τραπέζι εμπειρία, σκληράδα, ‘πείνα’ και θέληση για να μάθω. Στόχος μου είναι να προσφέρω στην ομάδα. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και πως θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε τίτλους!».

Ο Κουίνσι Έισι έχει βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό ως παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβιβ. Και τις δύο αναδείχθηκε νικητής. Ο «ερυθρόλευκός» κόσμος, ωστόσο, του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. «Οι φίλαθλοι είναι σπουδαίοι και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν επίσης. Γνωρίζω την ιστορία της ομάδας και είμαι ενθουσιασμένος που πλέον είμαι μέλος της!».

Ερωτηθείς για τους προσωπικούς του στόχους, απάντησε: «Θέλω να ενσωματωθώ το δυνατόν συντομότερο και να μην πάρω κάτι από την ομάδα, αλλά να προσθέσω αξία και ποιότητα. Ο στόχος μου είναι αυτός που ήταν πάντα: Να κερδίζω! Αυτός είναι ο λόγος που παίζω μπάσκετ, επειδή θέλω να κερδίζω. Θέλω να κατακτήσω πρωταθλήματα και συνεισφέρω ώστε να… διακοσμηθεί με περισσότερα τρόπαια η πόλη!».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «ερυθρόλευκο» κύμα αγάπης που «εισπράττει» μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. «Λαμβάνω συνεχώς μηνύματά. Από ότι κατάλαβα η μεταγραφή μου ανακοινώθηκε όταν εδώ ήταν ξημερώματα, γιατί κοιμόμουν και όταν ξύπνησα βρήκα πολλά μηνύματα στο κινητό και τα social media. Δεν είχα πολύ χρόνο ώστε να προλάβω να δω όλα τα μηνύματα, αλλά εκτιμώ όλη την αγάπη. Μου αρέσει που βλέπω όλα αυτά τα ερυθρόλευκα μηνύματα. Επίσης, η οικογένειά μου είναι ενθουσιασμένη! Δεν βλέπω την ώρα να έρθω στην Ελλάδα! Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους για όλη την υποστήριξη και να τους διαβεβαιώσω πως θα παίξω σκληρά και θα κάνω τα πάντα ώστε βοηθήσω να κερδίσουμε τίτλους».