Skip to main content

Μπράντον Πολ: "Όλα για τον Ολυμπιακό"!

Λένε πως τα πάντα στην ζωή είναι θέμα σωστού timing. Και για τον Μπράντον Πολ η κατάλληλη στιγμή να φορέσει την "ερυθρόλευκη" ήταν η φετινή σεζόν!

"Τη χρονιά που πέρασε μιλούσα με τον κόουτς Μπλατ και σίγουρα υπήρχε αμοιβαίο ενδιαφέρον", είπε μιλώστας στο OlympiacosBC.gr. "Όμως, για διάφορους λόγους δεν συνεργαστήκαμε και πήγα στην Κίνα. Παρόλα αυτά, παραμείναμε σε επικοινωνία. Έχω μια μικρή 'ιστορία' με τον κόουτς, καθώς όταν ήταν στο Κλίβελαντ εγώ έπαιζα στους Canton Charge, την ομάδα των Καβαλίερς στην D-League. Ξέρω το προπονητικό του στυλ. Ήμουν έτσι και αλλιώς θαυμαστής του και είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για εκείνον. Επίσης, είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ για τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Οι περισσότεροι θεωρούν πως το μεγάλο αγωνιστικό "όπλο" του Αμερικανού γκαρντ, είναι το σουτ του. Εκείνος, ωστόσο, έχει λίγο διαφορετική άποψη. "Θεωρώ μεγάλο μου πλεονέκτημα το ότι είμαι πολυδιάστατος ως παίκτης. Σκοράρω σε υψηλό επίπεδο και μπορώ να παίξω άμυνα σε πολλές και διαφορετικές θέσεις. Παίρνω περηφάνεια από την άμυνά μου και από το ότι είμαι διατεθειμένος να κάνω τα 'μικρά' plays για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Όταν λέω 'μικρά' plays εννοώ από το να 'βουτήξω' για μια χαμένη μπάλα, μέχρι να αναλάβω την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης. Ο κόουτς Μπλατ μου είπε πως περιμένει από εμένα να μπαίνω μέσα και να είμαι από τους βασικούς παίκτες στην επίθεση, αλλά παράλληλα να είμαι ικανός να μαρκάρω από το '1' ως το '4'. Όπως προανέφερα, αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού μου".

Ο 28χρονος γκαρντ θα βρεθεί σε ένα νέο περιβάλλον, όχι, όμως, εντελώς άγνωστο για εκείνον. "Θυμάμαι όταν έπαιζα πριν από 2-3 χρόνια στην Ευρωλίγκα με την Εφές είχαμε παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό στα πλέι οφ", είπε αναφερόμενος στον σεζόν 2016-17, όταν οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αποκλείσει την τουρκική ομάδα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. "Προφανώς είμαι πολύ μεγάλος φαν του Σπανούλη. Είναι θρύλος! Παίζει σκληρά και παίζει ολοκληρωτικό μπάσκετ. Υπάρχουν κι άλλοι πραγματικά αξιόλογοι Έλληνες στην ομάδα. Πρίντεζης και Παπανικολάου είναι σπουδαίοι! Παίζουν με περηφάνια και ενθουσιασμό. Έρχομαι να παίξω μαζί με παίκτες που έχουν πάντα υψηλό κίνητρο και είναι εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος των 'ερυθρόλευκων'!".

Εκτός από τους παίκτες, όμως, θυμάται πολύ καλά και τον κόσμο του Θρύλου! Μάλιστα, είχε και μια αστεία ως περίεργη - για τα δικά του δεδομένα - ιστορία να μοιραστεί μαζί μας. "Θυμάμαι πόσο παθιασμένοι ήταν οι φίλαθλοι. Το γήπεδο ήταν πραγματικά θορυβώδες και επίσης θυμάμαι πως είχε αρκετό καπνό. Σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της σειράς , ενώ ήμουν στην γραμμή των ελευθέρων βολών ένας φίλαθλος με στόχευε με λέιζερ, όμως, οι διαιτητές τον είδαν και έδωσαν επανάληψη της βολής. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως είμαι χαρούμενος που τώρα θα είμαι στην δική τους πλευρά! Ξέρω πόσο παθιασμένοι είναι και πόσο αγαπούν την ομάδα. Θα είναι μεγάλη αλλαγή για εμένα!".

Ο Μπράντον Πολ απέφυγε τα μεγάλα λόγια, όχι, όμως, και την δέσμευση πως θα είναι ο καλύτερος που μπορεί! "Ο βασικός μου στόχος είναι να έρθω στην Ελλάδα και να είμαι ο καλύτερος δυνατός παίκτης. Θα κάνω ότι μπορώ και ότι χρειάζεται για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να 'χτίσω' μια καλή σχέση με όλους, με τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό επιτελείο, το σταφ, τους φιλάθλους και να τους δείξω πως δεν είμαι μόνο ένας καλός παίκτης, αλλά πως επίσης είμαι καλός συμπαίκτης και καλός χαρακτήρας. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Θα θέτουμε συνεχώς νέους στόχους μέσα στη χρονιά και θα κάνω ότι μπορώ για να τους πετύχουμε. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Όποιος ρόλος και αν μου δοθεί, εγώ θα κάνω το καλύτερο δυνατό μου".