Skip to main content

«Να είμαστε ομαδικοί και να έχουμε καλό πλάνο»

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (11/01) για το Ισραήλ, όπου αύριο (12/01, 21:05) θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Την ομάδα δεν ακολούθησαν οι Άαρον Χάρισον, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης. Στην 12άδα συμπεριλήφθηκε ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

«Η ομάδα μας είναι στην καθημερινή αυτή διαδικασία να προσπαθεί να βελτιωθεί μέσα από τις δυσκολίες και από τις ιδιαίτερες συνθήκες», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν οι Παπανικολάου και ΜακΚίσικ, τώρα δεν παίζει ο Χάρισον, ενώ ο Μάρτιν είναι τραυματίας και θα δούμε πως θα είναι αύριο. Αυτά είναι κάποια δεδομένα, που σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους. Έχω την αίσθηση πως η Μακάμπι είναι σε ανοδική πορεία. Είναι μια ομάδα που είναι πρώτη σε πόντους από τον αιφνιδιασμό στην λίγκα και ίσως στο γήπεδό τους το ποσοστό τους στον συγκεκριμένο τομέα να είναι ακόμη πιο μεγάλο, γιατί παίζουν με αυτοπεποίθηση μέσα στην έδρα τους. Άρα το κύριο μέλημά μας είναι να εκτελέσουμε καλά στην επίθεση και να μην δώσουμε την ευκαιρία για εύκολους πόντους».

Ερωτηθείς αν οι -εναλλάξ- απουσίες παικτών μπερδεύουν την ομάδα, απάντησε: «Δεν νομίζω πως είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Βλέπετε πως είναι τα σπορ… Είναι συνεχόμενες οι ελλείψεις, οι απουσίες και δεν πρέπει κανείς να το χρησιμοποιεί αυτό ως δικαιολογία. Πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι με βάση το πλάνο που έχουμε κι αν είμαστε ομαδικοί και έχουμε ένα καλό πλάνο, πιστεύω πως θα είμαστε καλοί διεκδικητές για να κερδίσουμε αυτό το ματς».

Όταν του τονίστηκε πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ χρειάζεται μεγάλες νίκες για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ, σχολίασε: «Με όλο το σεβασμό, έχω αρκετό φόρτο στο κεφάλι μου να ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό. Δεν με νοιάζει τι θα κάνει η Μακάμπι. Αυτό που με νοιάζει είναι να είμαστε εμείς καλύτεροι. Τώρα επειδή η Μακάμπι είναι αντίπαλός μας, πάντα πρέπει να παίξεις κρίσιμα παιχνίδια, πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες, αλλά ταυτόχρονα παίζεις με μεγάλη πίεση. Ήμουν στο παρελθόν σε τέτοια κατάσταση όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα, όπου μειωνόντουσαν τα παιχνίδια και θέλαμε νίκες για να πάμε στα πλέι οφ και κάθε παιχνίδι ήταν ένας τελικός. Ναι μεν έχεις συγκέντρωση σα να παίζεις έναν τελικό, αλλά ταυτόχρονα έχεις και μεγάλη πίεση. Οπότε δεν ξέρεις κάθε ομάδα πως θα το διαχειριστεί».

Από την πλευρά του ο Λιβιό Ζαν Σαρλ, τόνισε: «Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Όπως κόντρα στην Μπάγερν, έτσι και σε αυτόν με την Μακάμπι θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη, όμως, ελπίζω να μην φτάσουμε στο τελευταίο σουτ». Για τις απουσίες σχολίασε: «Σίγουρα επηρεάζουν την ομάδα, όμως, την ίδια στιγμή έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και ξέρουμε πως όλοι είναι έτοιμοι να κάνουν το βήμα παραπάνω και να κάνουν τη δουλειά. Θεωρώ πως ο προπονητής  εμπιστεύεται τους παίκτες και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα».

Για την βελτιωμένη παρουσία της Μακάμπι, είπε: «Νιώθω πως και εκείνοι παίζουν καλύτερα, όμως, είναι μια σεζόν που κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό με το προηγούμενο ή με το επόμενο. Μπορεί να είσαι πρώτος, μπορεί να είσαι τελευταίος κι όμως όλοι μπορούν να κερδίσουν και όλοι μπορούν να χάσουν. Σε σχέση με την Μπάγερν θεωρώ πως η Μακάμπι έχει περισσότερο επιθετικό ταλέντο, κυρίως στα πλάγια, οπότε θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα.».

Τέλος, για το αν απασχολεί τον ίδιο και τους συμπαίκτες του το τι έχει γίνει στον πρώτο γύρο, ξεκαθάρισε: «Δεν σκεφτόμαστε τι έγινε στον πρώτο γύρο, ούτε τι πρόκειται να ακολουθήσει. Κοιτάμε μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι».