Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ενωμένοι θα παλέψουμε για τη νίκη» (pics+vid)

Οι απουσίες αυξήθηκαν, αλλά η προσδοκίες παραμένουν υψηλές. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στην αυριανή (20/02, 19.15) εντός έδρας αναμέτρηση με ακόμη μείον δύο παίκτες (σε σχέση με την τεράστια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ) κόντρα στην Βιλερμπάν.

Μετά τον Μπράντον Πολ, στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού εισήχθη σήμερα (19/02) και ο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Αμφότεροι  ταλαιπωρούνται από ίωση και υψηλό πυρετό, κάτι που καθιστά δεδομένη την απουσία τους από τον αυριανό αγώνα.

Παρόλα αυτά, ο κόουτς, Γιώργος Μπαρτζώκας, περιμένει από τους παίκτες του να κάνουν μια ακόμη υπέρβαση. «Θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με την Βιλερμπάν με την δέουσα σοβαρότητα, όπως κάθε παιχνίδι. Η Βιλερμπάν είναι δύσκολη ομάδα, αθλητική, επιτίθεται πολύ στην μπάλα και πρέπει να ελέγξεις το παιχνίδι χωρίς να κάνεις λάθη για να κερδίσεις. Δυστυχώς όπως είναι γνωστό με την ΤΣΣΚΑ παίξαμε φοβερά ελλιπείς και με προβλήματα. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερα, γιατί και ο Ρούμπιτ έχει την ίωση που έχει ο Πολ και πήγε στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να είμαστε με ακόμα δύο παίκτες μείον σε σχέση με την τελευταία φορά. Αλλά ελπίζω πως και πάλι θα παλέψουμε, θα είμαστε ενωμένοι και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η άμυνα θα είναι το κλειδί, απάντησε: «Χρειάζεται συνεργασία από όλους τους παίκτες που θα παίξουν. Θα πρέπει όλοι να είναι πνευματικά και σωματικά έτοιμοι για να παλέψουν κάθε φάση και κάθε κατοχή. Επί της ουσίας και με την ΤΣΣΚΑ αυτό ήταν το σημαντικό, ότι σε όλες τις 50-50 μπάλες, σε όλες τις διεκδικούμενες φάσεις ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Που σημαίνει ότι πολλές φορές όταν έχεις πολλές απουσίες η τακτική περνά σε δεύτερο ρόλο και μετράνε άλλα πιο σημαντικά».

Για το αν -με δεδομένη την κατάσταση στους «ερυθρολεύκους»- το κλειστό ροτέισον είναι κάτι που «βολεύει» σε ένα-δύο παιχνίδια, είπε: «Πραγματικά δεν έχω απάντηση. Γενικά πρέπει να κάνουμε μια ανάλυση της όλης κατάστασης όταν τελειώσει η χρονιά. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο όλο αυτό. Έχουμε χάσει πολύ σημαντικούς παίκτες, όπως ο Σπανούλης με εγχείρηση, ο Ρότσεστι με θλάση ο οποίος είναι αρκετό καιρό έξω, τώρα είναι οι Πολ και Ρούμπιτ έξω με ίωση. Γενικά έχουμε θέματα. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι που θα παίξεις και μπορεί να είσαι λίγο σε εγρήγορση ή συσπειρωμένος για τη νίκη, είναι και η προπόνηση, η προετοιμασία. Όταν έχεις τόσες πολλές απουσίες δεν γίνεται καλή προετοιμασία».

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τις νέες προσθήκες στο ρόστερ Ολυμπιακού, Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς και για τους λόγους που αποκτήθηκαν, σχολίασε: «Καταρχήν γιατί αριθμητικά χρειαζόμασταν παίκτες. Αλλά για να τους επέλεξα σημαίνει ότι τους πιστεύω πολύ. Ο ΜακΚίσικ είναι εδώ μία εβδομάδα και έχω παραπάνω από θετική άποψη για εκείνον. Είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ καλός παίκτης. Και το ίδιο πιστεύω και για τον Μπάικς, για αυτό άλλωστε δεν ήθελα να πάρω καμία βιαστική απόφαση, ούτε ήθελα να υπογράψουμε κάποιον απλά και μόνο για την υπογραφή. Αυτοί οι παίκτες θεωρώ πως έχουν προοπτική και για του χρόνου στον Ολυμπιακό. Είναι καλοί παίκτες και καταλαβαίνουν το παιχνίδι».

Τέλος, σε ερώτηση για τον αν υπάρχει η σκέψη να γίνει άλλη προσθήκη, απάντησε :»Τώρα όχι… Αυτές τις δύο».

«Είναι ευκαιρία…»

Ο σέντερ του Ολυμπιακού, Οκτάβιους Έλις, τόνισε: «Η Βιλερμπάν είναι πολύ καλή ομάδα και δυνατή. Επίσης, είναι αθλητική. Ζει από τα λάθη των αντιπάλων της, για αυτό εμείς θα πρέπει να μπούμε στο παρκέ συγκεντρωμένοι και να προστατεύσουμε την μπάλα και τις πάσες μας. Δυστυχώς έχουμε κάποιους παίκτες που είναι τραυματίες και κάποιους άλλους που είναι άρρωστοι. Κανείς δεν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Όμως, το τέλος της ημέρες είναι μια καλή ευκαιρία για τους νέους παίκτες να βγουν μπροστά, να είναι ανταγωνιστικοί, τα δώσουν όλα, το 100% τους και να κερδίσουν ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη από τον κόουτς. Θα πρέπει να βγούμε και να παίξουμε σκληρά».

Τέλος, για την επικείμενη μονομαχία του με τον Νιγηριανό σέντερ της γαλλικής ομάδας, Τόνι Τζεκίρι, σχολίασε: «Τον έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, είχαμε παίξει αντίπαλοι σε κάποια μίνι καμπ και στο κολλέγιο. Θα είναι διασκεδαστικό να παίζω απέναντί του».

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό...