Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες ανταποκρίνονται στο πλάνο»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης την Πέμπτη (23/01/2020, 19:00, Novasports) και οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Μπράντον Πολ μίλησαν για το παιχνίδι με τη ρωσική ομάδα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά ξεκαθάρισε τον στόχο του Ολυμπιακού στη Ρωσία απέναντι στη Ζενίτ. «Να πετύχουμε νίκη θέλουμε, όπως είναι ευνόητο. Πρέπει να κερδίσουμε και πρέπει να παίξουμε καλά, γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι στην Ευρωλίγκα που με μέτρια απόδοση να κερδίσεις».

Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε τις διαφορές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μπάγερν. «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Ο αντίπαλος επιτίθεται διαφορετικά από τη Μπάγερν. Είναι πολύ καλή στο επιθετικό ριμπαόυντ. Θα είναι σημαντικό, πρέπει να μη δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο».

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται φέτος καλύτερος εκτός έδρας παρά εντός. «Δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις σαν στοιχείο, να προετοιμάσεις τους παίκτες σου και να τους πεις ότι κερδίζουμε εντός και χάνουμε εκτός. Έχουν κάποιες δυνατότητες και κάποιες αδυναμίες, όπως όλες οι ομάδες. Τα πράγματα είναι απλά. Για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις καλά. Πρέπει να έχεις ισορροπία στο παιχνίδι σου, να σουτάρεις καλά απ’ έξω, να είσαι δημιουργικός και να μην αφήσεις το επιθετικό ριμπάουντ».

Για το που έχει ρίξει το βάρος της βελτίωσης του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «εμείς προσπαθούμε να κάνουμε και τα δύο . Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στη δημιουργία, προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό, αλλά και να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, γιατί είμαστε μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει αισιοδοξία γιατί οι παίκτες ανταποκρίνονται στο πλάνο».

Όσο για την ενδεχόμενη μεταγραφή, ο 54χρονος τεχνικός απάντησε πως «έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των πρόεδρων, επειδή έφυγαν δύο Αμερικανοί λίγο πριν έρθω, ότι αν υπάρχει κάτι που θα μας κάνει καλύτερη ομάδα θα το δούμε. Δεν είναι απαραίτητο ότι υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Οι καλοί παίκτες αυτή τη στιγμή έχουν ομάδα και αυτό είναι ένα θέμα. Παράλληλα με τα παιχνίδια κοιτάμε την αγορά και αν υπάρχει κάτι θα κινηθούμε, αλλιώς όχι».

Από τη μεριά του ο Μπράντον Πολ στάθηκε στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει φέτος τρία σερί καλά ματς στην Ευρωλίγκα. «Η αλήθεια είναι πως το έχουμε προσέξει και εμείς αυτό. Δηλαδή παίζουμε ένα παιχνίδι καλά και πηγαίνουμε στο επόμενο χωρίς την ίδια ενέργεια. Στόχος μας τώρα είναι να έχουμε κόντρα στη Ζενίτ στη Ρωσία την ίδια ενέργεια με αυτή που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Σίγουρα θέλουμε να νικήσουμε και ειδικά εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα που μας νίκησε στο γήπεδο μας στον πρώτο γύρο. Άσχετα από τη θέση τους, είναι μια καλή ομάδα. Η Ευρωλίγκα είναι μια “τρελή” διοργάνωση και όλα μπορούν να συμβούν. Θεωρώ πως θα θέλουν να αντιδράσουν και να φύγουν από την τελευταία θέση, θα μπουν δυνατά στο ματς και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό».

Όσο για το τι έχει αλλάξει έως τώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Αμερικανός γκαρντ απάντησε πως «πρόκειται για έναν προπονητή που έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, περνάει τη φιλοσοφία του και θεωρώ πως συνέχεια θα βελτιωνόμαστε και ανυπομονώ να το δω αυτό στο παρκέ. Δεν θέλω να αποκαλύψω μυστικά της φιλοσοφίας του, αλλά πολλοί παίκτες είμαστε στην ίδια σελίδα πλέον και πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να “χτίζουμε” την ομάδα».