Skip to main content

Κεμζούρα: "Ποιότητα και τα σαράντα λεπτά" (vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (29/11, 21.30) την Αρμάνι Μιλάνο και σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Κεστούτις Κεμζούρα, οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να παίξουν ποιοτικά και τα σαράντα λεπτά για να φτάσουν στη νίκη.

Αρχικά ο Λιθουανός κόουτς αναφέρθηκε στους παίκτες που πρέπει να περιοριστούν... "Η Αρμάνι παίζει καλό μπάσκετ. Έχει επτά νίκες και έμπειρους παίκτες. Πρώτα από όλα έχει στον άσο τον Ροντρίγκεζ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος δημιουργός της και πρώτος σκόρερ. Άλλος ένας παίκτης κλειδί είναι ο Σκόρα. Επίσης, βετεράνος και πολύ γνωστός. Μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις και είναι και εκείνος ένας από τους πρώτους σκόρερ της αντιπάλου μας. Τρίτος είναι ο Μίτσοφ, ο οποίος μπορεί να παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις, αλλά και ο Νέντοβιτς, ο οποίος παίζει καλά στα τελευταία παιχνίδια και είναι πολύ επικίνδυνος".

Για τον αν σημαίνει κάτι ξεχωριστό για εκείνον το γεγονός πως στον αντίπαλο πάγκο θα βρίσκεται ο Έτορε Μεσίνα, είπε: "Στο παρελθόν τον έχω αντιμετωπίσει. Όταν εγώ ήμουν στην Κίμκι και εκείνος στην ΤΣΣΚΑ. Είχαμε κάνει κάποιες καλές νίκες τότε, όμως, τώρα πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Βέβαια, είναι πάντα πρόκληση να παίζεις κόντρα σε ομάδες που κοουτσάρουν σπουδαίοι προπονητές και το αυριανό παιχνίδι δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόλα αυτά, εστιάζω περισσότερο στην ομάδα μου".

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως οι παίκτες του έχουν βρει πλέον τις ισορροπίες τους, απάντησε: "Μετά τα παιχνίδια στην Γερμανία δείχνουμε καλύτεροι και θεωρώ πως έχουμε 'ανέβει'. Ήταν κρίμα που δεν γυρίσαμε με δύο νίκες, αλλά μόνο μία. Το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα ήταν πραγματικά πολύ δυνατό, όμως, και πάλι... Πρόκειται για διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετικό αντίπαλο. Δουλεύουμε και προσπαθούμε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε παιχνίδι. Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο θα πρέπει να δείξουμε ποιότητα και τα σαράντα λεπτά, όχι μόνο σε κάποια σημεία της αναμέτρησης. Θα πρέπει να παλέψουμε και τα σαράντα λεπτά".

Τέλος, για την απουσία του Γουίλι Ριντ, αλλά και την καλή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ στο πρόσφατο φιλικό με το Λαύριο, σχολίασε: "Ο Ριντ δεν θα είναι έτοιμος για το αυριανό παιχνίδι. Ο Σάσα θα είναι στο ροτέισον και πιστεύουμε πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό όπως πάντα κάνει. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει όλο αυτό".

Από την πλευρά του, ο Σάσα Βεζένκοφ, τόνισε: "Έχουν βρει ρόλους και χημεία. Έχουν πάρα πολλούς παίκτες με ποιότητα, δεν είναι η Αρμάνι των προηγούμενων ετών. Έχει έναν προπονητή θρύλο στον πάγκο της και το ρεκόρ της στην Ευρωλίγκα δείχνει πολλά. Είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες, παίζει πολύ καλό μπάσκετ και για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να έχουμε 100% συνέπεια, να είμαστε πολύ σκληροί και να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ".

Όταν ειπώθηκε η διαπίστωση πως ο Ολυμπιακός έχει "ανέβει" αγωνιστικά στα τελευταία ματς, εκείνος τόνισε: "Για να είμαι ειλικρινείς θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην Γερμανία για να πούμε πως κάναμε τέλεια δουλειά. Όμως, το έχουμε αφήσει αυτό πίσω. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις, προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή χημεία και όσο προχωράνε οι αγώνες θα παίζουμε όλο και καλύτερα. Από κει και πέρα, δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω. Έχουμε χάσει ήδη πολλά ματς στην έδρα μας και πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί η συνέχεια είναι ακόμη πιο δύσκολη".

Όσον αφορά στον προσωπικό του βαθμό ετοιμότητας, υποστήριξε πως: "Προσπαθώ να είμαι πάντα έτοιμος πνευματικά και να δίνω το 100% μου. Αγωνιστικά νιώθω καλά και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα σε ότι με χρειαστεί. Εννοείται πως θα προτιμούσαμε να είχαμε μαζί μας και τον Γουίλι. Αλλά όσοι είμαστε στο γήπεδο θα δώσουμε το 100% και ελπίζω να φέρουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα".