Skip to main content

Κεμζούρα: «Να ανατρέψουμε την εικόνα μας» (pics+vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (11/10, 21.30) την Βαλένθια, υπό τις οδηγίες του Κεστούρις Κεμζούρα, στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή σεζόν.

«Κόντρα στην Βιλερμπάν δεν παίξαμε καλά και όλη η ομάδα θέλει να ανατρέψει αυτή την εικόνα και να έχει μια επιτυχημένη χρονιά», δήλωσε ο Λιθουανός τεχνικός, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει ρόλο πρώτου προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ντέιβιντ Μπλατ. «Η αντίπαλός μας μπορεί να είναι νέα στην Ευρωλίγκα, όμως, οι παίκτες της παίζουν ως ομάδα αρκετό διάστημα. Έχει ποιότητα, έχει ύψος, έχει ισορροπία και εμπειρία. Είναι σοβαρή ομάδα, όπως όλες οι ισπανικές. Αναζητά τον γρήγορο ρυθμό και την επιθετική άμυνα. Εμείς προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι σκεπτόμενοι ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή στην επίθεση και πως θα ‘επιτεθούμε’ και από την πλευρά της άμυνας πως θα τους σταματήσουμε».

Για το τι άλλαξε μέσα σε αυτές τις πέντε μέρες που βρίσκεται στο τιμόνι, απάντησε: «Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά. Θα μείνουμε σε αυτά που λειτούργησαν σε εμάς και στις ίδιες ιδέες. Δεν θέλουμε να υπερφορτώσουμε τους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο επιθετικά, ίσως θα προσπαθήσουμε να απλοποιήσουμε κάποια πράγματα, με καλές αποστάσεις και να διαβάσουμε σωστά την αντίπαλη άμυνα. Αμυντικά πρώτα από όλα θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να περιορίσουμε το πικ εν ρόλ παιχνίδι τους, έχουν έμπειρους ψηλούς».

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πως η νίκη θα κριθεί στην ρακέτα, είπε: «Όχι απαραίτητα. Όλες οι λεπτομέρειες θα μετρήσουν. Μία από τις κατηγορίες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο είναι αυτή των ριμπάουντ και των δεύτερων ευκαιριών. Θα είναι σημαντικό, όπως επίσης και τα λάθη. Θα πρέπει περιορίσουμε τα λάθη μας στα απλωμένα χέρια γιατί είναι ψηλή ομάδα, ακόμη και τα γκαρντ τους είναι ψηλά».

Στην συνέχεια του ζητήθηκε να «αποκαλύψει» αν διαφώνησε με κάποια από τις επιλογές του προκατόχου του. «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήμουν και εγώ μαζί όταν φτιάχναμε την ομάδα. Είπα τη γνώμη μου για όλες τις μεταγραφές. Όμως, μερικές φορές αυτό που έχεις σκεφτεί για διάφορους λόγους δεν λειτουργεί πάντα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ναι συμφώνησα σε όλες τις επιλογές».

Τελευταία φορά που βρέθηκε σε πάγκο ομάδας της Ευρωλίγκας ως πρώτος προπονητής ήταν πριν από επτά χρόνια. Για το αν έχει αλλάξει ο ίδιος από τότε, σχολίασε: «Πιστεύω πως όσο μεγαλώνεις γίνεσαι πιο έξυπνος. Και αυτό το πιστεύω και για τον εαυτό μου. Μετά την Πρόκομ ήμουν πρώτος προπονητής σε άλλες ομάδες, όχι στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Όταν είσαι προπονητής είναι ίσως μεγαλύτερη πρόκληση το να έχεις κάποιους περιορισμούς στην ομάδα και να είσαι υποχρεωμένος να βρεις τη λύση. Οπότε ενθουσιασμένος και ελαφρώς αγχωμένος. Θέλω πάρα πολύ να επιτύχω στο αυριανό ματς».

Για το αν θα παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, είπε: «Μου είπαν να είμαι έτοιμος να κοουτσάρω το αυριανό και ματς της επόμενης εβδομάδας και μετά θα δούμε… Ειλικρινά δεν κάνω τόσο μακρινές σκέψεις. Η σκέψη μου είναι στο αυριανό παιχνίδι και σε αυτό έχω εστιάσει».

«Να μείνουμε ενωμένοι»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δήλωσε για τον αγώνα με την Βαλένθια: «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να παίξουμε καλά και να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Ερωτηθείς αν είναι δύσκολο για εκείνον και τους συμπαίκτες του να συγκεντρωθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, απάντησε: «Είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι αυτή τη στιγμή. Όπως είπα, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια στον αυριανό αγώνα. Κάναμε καλή προπόνηση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, γιατί ξέρουμε πως δεν παίξαμε καλά κόντρα στην Βιλερμπάν. Προσπαθούμε να τα αλλάξουμε όλα».

Για το αν νιώθει πως έχει ευθύνες εκείνος και οι συμπαίκτες του για την κακή εικόνα της ομάδας στην Γαλλία, είπε: «Όλοι έχουμε ευθύνες, όχι μόνο ο προπονητής. Δεν παίξαμε καλά και για αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι όχι μόνο ο κόουτς».

Τέλος, αναφερόμενος στο cube που έχει τοποθετηθεί στην οροφή του ΣΕΦ, είπε: «Είναι ωραίο. Μου αρέσει. Ανυπομονώ για το αυριανό παιχνίδι για να δω πως ακριβώς θα είναι!».

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό...