Skip to main content

Σφαιρόπουλος: "Με σκληράδα και ανταγωνιστικότητα"

Κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού απεύθυνε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εν όψει της αυριανής (20/10, 21.00) αναμέτρησης με την Μάλαγα.


"Ουσιαστικά παίζουμε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας, αν και τυπικά είναι το δεύτερο. Στην πρώτη αγωνιστική το ματς έγινε λόγω τιμωρίας στο Ηράκλειο, σε μια έδρα που μας βοήθησε πολύ. Τώρα, που από δω και πέρα θα αγωνιζόμαστε στην φυσική μας έδρα, ευελπιστούμε να έχουμε την ανάλογη βοήθεια και να κερδίσουμε", είπε ο κόουτς των "ερυθρολεύκων".


Σκιαγραφώντας την ισπανική ομάδα, τόνισε: "Η Μάλαγα είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα, που παίζει επιθετικά σε άμυνα και επίθεση. Διαθέτει βαθύ ροτέισον και έχει παίκτες που μοιράζονται τον χρόνο, γεγονός που της δίνει ενέργεια καθ' όλη την διάρκεια. Έχει παίκτες που πρωτοστατούν, όμως, το πιο σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουμε την Μάλαγα ως ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι επικίνδυνη και αξιόλογη ομάδα. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να εφαρμόσουμε το πλάνο μας και να 'χαλάσουμε' το παιχνίδι της αντιπάλου μας. Επίσης, επιθετικά πρέπει να δούμε τις αδυναμίες τους και να τις αξιοποιήσουμε. Η Μάλαγα γενικά παίζει έτσι... Με πιεστικές άμυνες με επαφές. Το ξαναείπα, είναι σκληροτράχηλη. Με την Φενέρ όταν η διαφορά πήγε σε διψήφιο αριθμό πίεσε ακόμη περισσότερο στην άμυνα. Περιμένουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο. Θα πρέπει να είμαστε εξίσου δυνατοί και σκληροί στο παιχνίδι μας. Να τους αντιμετωπίσουμε με σκληράδα και αγωνιστικότητα".


Οι πολλοί τραυματισμοί είναι ένα θέμα που δεν θέλει να αναφέρει συνεχώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και εξήγησε το γιατί: "Και πέρυσι και πρόπερσι είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Ξέρετε καλά πως δεν θα σταθώ σε αυτό. Δεν το κάνω ποτέ όσο σημαντικοί και αν είναι. Η ομάδα παλεύει στο γήπεδο με όσους έχει... Πέντε έχει; Με πέντε θα παλέψει και τα σαράντα λεπτά για τη νίκη. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός και αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Να παλεύει κόντρα σε τραυματισμούς, διαιτησίες, άδειες κερκίδες... Να ματώνει, να παλεύει, να βουτάνε οι παίκτες στο παρκέ. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού και αυτόν χτίζω από την μέρα που ήρθα. Θα είναι λάθος να συντηρούμε αυτό το θέμα. Οι τραυματισμοί είναι από χτυπήματα, όχι από κακή προπόνηση ή κάτι άλλο που γίνεται λάθος. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στόχο. Εγώ προσαρμόζω την ομάδα και αλλάζω θέση σε παίκτες για να καλύψουμε τα κενά. Δεν κλαίγομαι, ούτε μεμψιμοιρώ, ούτε ψάχνω για δικαιολογίες. Παίζουμε όσοι είμαστε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους".


Μέχρι στιγμής δεδομένη από την αναμέτρηση με την Ισπανική ομάδα είναι η απουσία του αρχηγού ..."Σίγουρα δεν θα παίξουν οι Σπανούλης και Τιλί. Ο Στρέλνιεκς δεν θα κάνει ούτε σήμερα προπόνηση. Θα δούμε αύριο το πρωί αν θα είναι σε θέση να παίξει. Οι Παπανικολάου και Μάντζαρης σήμερα θα δοκιμάσουν προπόνηση με επαφές. Θα δούμε αύριο αν θα είναι στην διάθεσή μας".


Για το αν θα αποκτηθεί παίκτης στην θέση του Κιμ Τιλί, ξεκαθάρισε: "Το συζητάμε. Δεν βιαζόμαστε. Αν και δεν είναι επίκαιρο το θέμα λόγω αγώνα. Θέλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο ματς. Αυτή είναι και η αιτία που δεν τρέχουμε. Κοιτάμε την αγορά χωρίς βιασύνη. Δεν θα πάρουμε αποφάσεις εν θερμό. Δεν είναι ότι δεν έχουμε παίκτες να καλύψουμε κενό, απλά είναι μεγάλη η σεζόν και όσο πιο πολλούς έχεις, τόσο το καλύτερο. Αν θα πάρουμε παίκτη θα πάρουμε ποιοτικό και καλό και όχι απλά για να πάρουμε κάποιον. Σίγουρα οι τραυματισμοί και οι απουσίες δεν επιτρέπουν να γίνονται καλές προπονήσεις, όμως το πιο σημαντικό είναι η πνευματική ετοιμότητα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να λειτουργήσουν στο επίπεδο που θέλουμε. Είναι σημαντικό πως αυτοί που έχουμε ξέρουν και κατανοούν φιλοσοφία και τι πρέπει να κάνουν. Ο τρόπος δουλειάς μας, μας δίνει την δυνατότητα ευελπιστούμε πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι".


Σε ερώτηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο, απάντησε: "Μπορεί να συγκεντρωθεί κι άλλο. Πάει καλά, όμως, αυτό μπορεί να λέει κάτι, μπορεί και τίποτα. Το θέμα είναι να έχει διάρκεια και σίγουρα θα του δοθούν ευκαιρίες. Για αυτό τον κρατήσαμε. Δούλεψε το κορμί του, το ταλέντο το είχε και πλέον είναι έτοιμος να παίξει στο ψηλότερο επίπεδο . Πρέπει να μείνει ταπεινός και σεμνός και να συνεχίσει να δουλεύει. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν τα κάνει όλα τέλεια. Είναι ένας παίκτης που τον ξέρω από μικρό. Όταν ήταν Παίδας στον Πανιώνιο  τον είχα ανεβάσει στην πρώτη ομάδα. Τον ξέρω και με ξέρει καλά. Ήρθε η ώρα του, αρκεί το μυαλό του να μείνει μέσα κεφάλι του. Αν βγει έξω θα τον χάσουμε".

"Δεν υποτιμάμε, αλλά ούτε και υπερεκτιμάμε κανέναν"


Ο διεθνής φόργουορντ, Ιωάννης Παπαπέτρου, δήλωσε: "Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η Μάλαγα παίζει πολύ σκληρα, κυρίως αμυντικά. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μπουν στην έδρα μας και να επιβάλλουν την δυναμική του παιχνιδιού τους. Εμείς ούτως ή άλλως είμαστε μια ομάδα που βάζει τα κορμιά της και παίζει σκληρά στην άμυνα. Θα πρέπει να επιβάλλουμε από την αρχή τους κανόνες μας και να καταλάβουν πως ήρθαν να παίξουν σε μια έδρα και μια ομάδα που είναι πολύ πιο σκληρή από εκείνους".


Σε ερώτηση κατά πόσο οι απουσίες επηρεάζουν την ομάδα, απάντησε: "Όσο να ναι όταν κοιτάς γύρω σου και κάνουν δέκα άτομα προπόνηση σε επηρεάζει, αλλά από κει και πέρα όσοι παίζουν μάχονται, δίνουν το 100% και να κερδίζουν παιχνίδια".


Όσον αφορά στη νίκη της Μάλαγα επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενερμπαχτσε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, είναι κάτι που δεν "αγγίζει" τον ίδιο και τους συμπαίκτες του: "Δεν υποτιμάμε, αλλά ούτε και υπερεκτιμάμε κανέναν. Η Μάλαγα είναι καλή ομάδα, έχει πολλούς καλούς παίκτες και ένα πολύ γεμάτο σύνολο. Έκανε μια μεγάλη νίκη, αλλά το παιχνίδι με εμάς είναι ξεχωριστό. Παίζουμε στην έδρα μας και κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια".

 

"Να παίξουμε σκληρά"


Η... σκληράδα θα είναι σύμφωνα και με τον Τζαμέλ ΜακΛιν το κλειδί στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς: "Πρέπει να παίξουμε σκληρά. Είδαμε σε βίντεο το παιχνίδι που έκανε η Μάλαγα κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Ξέρουμε ποσό δυνατή ομάδα είναι. Πρέπει να αντιδράσουμε και εμείς και να παίξουμε σκληρά". Όταν και εκείνος κλήθηκε να σχολιάσει τις απουσίες, είπε: "Έχουμε ένα καλό σταφ που δουλεύει για τους τραυματίες. Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε ένα βαθύ ρόστερ και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να παίξουμε δυνατά".